Pravila foruma PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake: Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi: [Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Imam jedan stroj 433 mhz proc i 64mb rama, gore vrtim slackware 10.0 s kernelom 2.4.
Neda mi se petljat po tom kompu više, kaj god na njemu ideš radit traje cijelu vječnost
vesafb koristi framebuffer, pa bi možda moglo proraditi. Nikada se nezna.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
se dobije meni di se odabire rezolucija, dubina boje... a izgleda ovako http://img23.imageshack.us/my.php?image=img4015.jpg
e sada je problem sto opet kada odaberem nesto (probao sam '7', '8', '9', 'a' i 'g' cini mi se) ali opet dobijem malo drugaciju sliku ali opet nista normalno, bude drukcija sa svakom rezolucijom ali od prilike uvijek ista: http://img230.imageshack.us/my.php?image=img4016.jpg
Ubacio sam ubuntu live cd da vidim koja bude rezolucija kod njega u 'safe mod-u' i bude 800x600 i 61Hz (dubinu boje neznam di pogledati) e sada je mozda problem u frekvenciji sto mi ispadne onakva slika
To daje 800x600 sa 256 boja. Tvoj problem konkretno djeluje kao prevelika frekvencija osvježavanja.ekrana, ali neznam da li se to da promijeniti na boot promptu.
To daje 800x600 sa 256 boja. Tvoj problem konkretno djeluje kao prevelika frekvencija osvježavanja.ekrana, ali neznam da li se to da promijeniti na boot promptu.
Nope, ne radi ali sudeci po velicini one trake kod podizanja fedore cini mi se da je to neka 1024 rezolucija
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.