'startx' pitanje

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Grof
Site Admin

Re: 'startx' pitanje

Post Postao/la Grof »

iv@n je napisao/la:
tartaglia je napisao/la:Meni live linuxi
E sad ja bitcham, ali nisu "linuxi" nego "Linux" - jednina. Znam da si mislio na distre, ali baš mi smeta kad pročitam "linuxi" sbatine

OT: Evo, linuxi su mi se otvorili preko cijelog ekrana :D
tartaglia
Spol: M

Post Postao/la tartaglia »

Ako imam dual boot, dvije različite distre, jedna s kernelom 2.4 druga s 2.6, kaj ne bi to ona bila dva različita linuxa rofl
Avoid the Gates of Hell. Use Linux!
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

tartaglia je napisao/la:Ako imam dual boot, dvije različite distre, jedna s kernelom 2.4 druga s 2.6, kaj ne bi to ona bila dva različita linuxa rofl

Bi, što jest - jest! :D
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Ajme, pa cemu 2.4?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
tartaglia

Post Postao/la tartaglia »

Imam jedan stroj 433 mhz proc i 64mb rama, gore vrtim slackware 10.0 s kernelom 2.4.
Neda mi se petljat po tom kompu više, kaj god na njemu ideš radit traje cijelu vječnost
Avoid the Gates of Hell. Use Linux!
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Probaj ovo:

Kod: Označi sve

vga = ASK
umjesto

video=vesa
, ili alternativno probaj

video=vesafb
vesafb koristi framebuffer, pa bi možda moglo proraditi. Nikada se nezna.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
zole052

Post Postao/la zole052 »

Priblizio se korak i opet zapeo :)

Znaci skoro pa ono sto si napisao shrike sa

vga=ask
se dobije meni di se odabire rezolucija, dubina boje... a izgleda ovako
http://img23.imageshack.us/my.php?image=img4015.jpg
e sada je problem sto opet kada odaberem nesto (probao sam '7', '8', '9', 'a' i 'g' cini mi se) ali opet dobijem malo drugaciju sliku ali opet nista normalno, bude drukcija sa svakom rezolucijom ali od prilike uvijek ista:
http://img230.imageshack.us/my.php?image=img4016.jpg
Ubacio sam ubuntu live cd da vidim koja bude rezolucija kod njega u 'safe mod-u' i bude 800x600 i 61Hz (dubinu boje neznam di pogledati) e sada je mozda problem u frekvenciji sto mi ispadne onakva slika :(

video=vesafb
nista ne promjeni, barem nista vidljivo...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Zanimljivo da nema opcije 771, ubaci

vga=771
To daje 800x600 sa 256 boja. Tvoj problem konkretno djeluje kao prevelika frekvencija osvježavanja.ekrana, ali neznam da li se to da promijeniti na boot promptu.
zole052

Post Postao/la zole052 »

shrike je napisao/la:Zanimljivo da nema opcije 771, ubaci

vga=771
To daje 800x600 sa 256 boja. Tvoj problem konkretno djeluje kao prevelika frekvencija osvježavanja.ekrana, ali neznam da li se to da promijeniti na boot promptu.
Nope, ne radi ali sudeci po velicini one trake kod podizanja fedore cini mi se da je to neka 1024 rezolucija :misli
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Odgovori