my point exactly.4ndY je napisao/la:Da budemo iskreni 99,9% problema s Linuxom ili nekim drugim FOSS softverom je već riješeno na nekom forumu, mailing listi, manualu, HowTou... samo što je na engleskom i to meni osobno ne smeta (zato vjerojatno i nikad tu ne postavljam pitanje).
Ja osobno odgovaram trenutačno na svakakva pitanja na ovom forumu (pa i na drugim forumima) samo iz jednog razloga - da se stvori baza riješenih problema i odgovora na pitanja na hrvatskom, tako da i oni koji ne barataju dobro engleskim nađu preko Googla rješenje za svoj problem na svom jeziku.
Devil ima pravo u jednoj stvari - početnici koji postavljaju prebanalna pitanja neće biti previše od koristi zajednici (zbog kojeg i sve ovo živi), jer sve traže na pladnju, bez proučavanja, bez učenja, a takvi u 90% slučajeva nikad neće recimo prijaviti bug i - ovo sad malo zvuči okrutno - takvi nam i ne trebaju. Zašto? Nesebičnost propada uz sebične pojedince, odnosno, ako se vi trudite nesebično pomagati, a netko to cijelo vrijeme iskorištava samo za vlastitu korist, vaš entuzijazam tada slabi, da bi na kraju prestao - "Čemu trud?". Srećom, omjer takvih korisnika je mali, naspram onih koji će dalje širiti nesebičnost - no kako je počelo, vrlo je moguće da će ova loša skupina prevladatiVjerujem da je to Devil želio reći. Tada bi ovaj forum postao, ne mjesto gdje novaci uče nove stvari, već mjesto tehničke podrške Linuxu za no-brain korisnike, a to valjda ne želimo, ne?
+++ netreba zavboraviti na masu korinika i ovog foruma koji postavljaju ista pitanja miljon puta. bez obzira sto postoji search. kao sto su an pcekspertu maltene svaki dan postavljai pitanje da kad vec 32 bitni xp ne podrzava vise od 4(3.25)gb rama dal 32 bitna vista podrzava. i dal je to razlogza preci an vistu. koje je to tu pitanje nemogu reci sa sigurnoscu, ali siguran sam da postoji. ispravite me ako grijesim.