Linux Mint 9 aka "isadora"

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Odgovori
zokislav89
Spol: M

Linux Mint 9 aka "isadora"

Post Postao/la zokislav89 »

Pozdrav svima.
S linuxom sam upoznat veoma dugo ( naravno sam oteorijiski) odlučio sam iskuštai ga i defiitivno odličan OS.
ali problem koji imam sa Novim Mintom je da mi synaptic package manager ne radi. izbaci mi
"
An error accured

the following details are prowided

E: dpkg was interrupted, you must manually run 'sudo dpkg --configure -a' to correct the problem.
E: _cache->open() failed, please report."

zapravo sam samo upoznat teorijski u OS ove ... praksa/znanje mi je malo/nikakvo. pa bih vas molio za Noobovske / idiot friendly upute.

hvala kava
EPIC FAIL
For some thing there`s just no excuse
Markec

Re: Linux Mint 9 aka "isadora"

Post Postao/la Markec »

zokislav89 je napisao/la:Pozdrav svima.
S linuxom sam upoznat veoma dugo ( naravno sam oteorijiski) odlučio sam iskuštai ga i defiitivno odličan OS.
ali problem koji imam sa Novim Mintom je da mi synaptic package manager ne radi. izbaci mi
"
An error accured

the following details are prowided

E: dpkg was interrupted, you must manually run 'sudo dpkg --configure -a' to correct the problem.
E: _cache->open() failed, please report."

zapravo sam samo upoznat teorijski u OS ove ... praksa/znanje mi je malo/nikakvo. pa bih vas molio za Noobovske / idiot friendly upute.

hvala kava
Uglavnom upiši u terminal naredbu koju ti je prikazalo
sudo dpkg --configure -a
to bi trebalo popraviti problem, imao sam i ja takve slučajeve par puta.
NELE86

Post Postao/la NELE86 »

Imao isti problem vise puta,rijeseno na isti nacin kao sti ti je markec rekao :thumbs
zokislav89

NELE86 je napisao/la:Imao isti problem vise puta,rijeseno na isti nacin kao sti ti je markec rekao :thumbs
problem uspješno riješen ;) hvala ekipa :D
ali sad imam novi problem "jos jedna shema" sa Isadorom.
Izgleda da nije kompatabilna sa Dropboxom....
pokušao sam sa njegovim forumima, navodno ima nekakvo rješenje. al kao Rookie ne hvatam/vidim tocno koje pa .
molio bih dodatno objašnjenje ( po mogučnosti noob friendly)

hvala unaprijed
szbunjen 8-)
EPIC FAIL
zole052

Post Postao/la zole052 »

zokislav89 je napisao/la: Izgleda da nije kompatabilna sa Dropboxom....
pokušao sam sa njegovim forumima, navodno ima nekakvo rješenje. al kao Rookie ne hvatam/vidim tocno koje pa .
molio bih dodatno objašnjenje ( po mogučnosti noob friendly)

hvala unaprijed
szbunjen 8-)
Otkuda ti to? Dropbox radi najnormalnije na mintu. Kako si ga instaliro? Koji mint imas (gnome, kde, xfce...)? Daj link o tim problemima sa dropboxom na njihovom forumu.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zokislav89

pa zapravo je cijela sitaucija bila sljedeća:

sa Dropboxom sam se upoznao dok sam još bio na Windowsu.
Instalirao sam Linux Mint 9 radi lakšeg prelaza. na OS Sustave kod pokretanja Wasteboxa poceo se program ucitavat. no odjednom kad je loading dovrsen ....... tišina ( ništa se nije dogadjalo) pa sam zapravo ja išao biti pametan ne ovisan i Googlao stvar.
izbacilo mi je nekakvih rezultata al opcenito ta ingormacija kako taj problem zaista postoji

http://forums.dropbox.com/topic.php?id=19843

kako je tu bilo prica o nekakvom editiranju, glumio sam istraživača ( nažalost to sa mojim znanjem koje je malo/nikakvo) nije dobro, mjenjao sam svojstva startera te sam izgleda zeznuo anredbu ..... ( kakva sramota covjece ....) sitaucija je zaista sramotna/zalosna. :nee :sokiran
al neki ljudi ocito vole na tezi nacin nauciti.

szbunjen sdobar
pa ako mozete pomozite :( :( :( :thumbs_down
EPIC FAIL
zole052

Post Postao/la zole052 »

Ma nije da ti dropbox neradi nego ti se samo nemoze updateati jer nesto nevalja sa repozitorijem, ili nemas kljuc u svakom slucaju da ne kompliciramo za pocetak deinstaliraj taj dropbox sto si instaliro i instaliraj preko synaptica ili onog software managera 'mint-dropbox' i trebalo bi biti sve ok. Inace kada ides nesto instalirati prvo provjeri da li to vec imas u tvojim sluzbenim repozirorijima pa onda tek odes na njihovu stranicu i od tamo instaliras neki .deb
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Davor
Kontakt:

Post Postao/la Davor »

zole052 je napisao/la:Ma nije da ti dropbox neradi nego ti se samo nemoze updateati jer nesto nevalja sa repozitorijem, ili nemas kljuc u svakom slucaju da ne kompliciramo za pocetak deinstaliraj taj dropbox sto si instaliro i instaliraj preko synaptica ili onog software managera 'mint-dropbox' i trebalo bi biti sve ok. Inace kada ides nesto instalirati prvo provjeri da li to vec imas u tvojim sluzbenim repozirorijima pa onda tek odes na njihovu stranicu i od tamo instaliras neki .deb
Ma evo sad čisto za probu i ja instalirao Dropbox na Mint-9 i to iz synaptica i dešava mi se isto tj. ništa se ne dešava!!Kliknem na ikonu i tišina ni znaka života?!?!? szbunjen
zole052

Post Postao/la zole052 »

Kazu ovako... prvo u terminal

Kod: Označi sve

sudo apt-get purge mint-dropbox
da maknes mintov dropbox pa za svaki slucaj odes u svoj home folder pa stisnes ctrl+h da pokaze skrivene foldere i izbrises .dropbox i .dropbox-dist ako postoje i onda odes na www.dropbox.com i instaliras taj dropbox sa sluzbene stranice i trebalo bi proraditi.
http://forums.linuxmint.com/viewtopic.p ... ox#p294338
Davor
Kontakt:

Post Postao/la Davor »

zole052 je napisao/la:Kazu ovako... prvo u terminal

Kod: Označi sve

sudo apt-get purge mint-dropbox
da maknes mintov dropbox pa za svaki slucaj odes u svoj home folder pa stisnes ctrl+h da pokaze skrivene foldere i izbrises .dropbox i .dropbox-dist ako postoje i onda odes na http://www.dropbox.com i instaliras taj dropbox sa sluzbene stranice i trebalo bi proraditi.
http://forums.linuxmint.com/viewtopic.p ... ox#p294338
Točno tako!Sad radi... :thumbs
Odgovori