Linux Mint 9 aka "isadora"
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
- zokislav89
- Spol: M
Linux Mint 9 aka "isadora"
Pozdrav svima.
S linuxom sam upoznat veoma dugo ( naravno sam oteorijiski) odlučio sam iskuštai ga i defiitivno odličan OS.
ali problem koji imam sa Novim Mintom je da mi synaptic package manager ne radi. izbaci mi
"
An error accured
the following details are prowided
E: dpkg was interrupted, you must manually run 'sudo dpkg --configure -a' to correct the problem.
E: _cache->open() failed, please report."
zapravo sam samo upoznat teorijski u OS ove ... praksa/znanje mi je malo/nikakvo. pa bih vas molio za Noobovske / idiot friendly upute.
hvala kava
S linuxom sam upoznat veoma dugo ( naravno sam oteorijiski) odlučio sam iskuštai ga i defiitivno odličan OS.
ali problem koji imam sa Novim Mintom je da mi synaptic package manager ne radi. izbaci mi
"
An error accured
E: dpkg was interrupted, you must manually run 'sudo dpkg --configure -a' to correct the problem.
zapravo sam samo upoznat teorijski u OS ove ... praksa/znanje mi je malo/nikakvo. pa bih vas molio za Noobovske / idiot friendly upute.
hvala kava
EPIC FAIL
For some thing there`s just no excuse
- Markec
Re: Linux Mint 9 aka "isadora"
Uglavnom upiši u terminal naredbu koju ti je prikazalozokislav89 je napisao/la:Pozdrav svima.
"
An error accured
hvala kava
to bi trebalo popraviti problem, imao sam i ja takve slučajeve par puta.sudo dpkg --configure -a
Imao isti problem vise puta,rijeseno na isti nacin kao sti ti je markec rekao 
- zokislav89
problem uspješno riješenNELE86 je napisao/la:Imao isti problem vise puta,rijeseno na isti nacin kao sti ti je markec rekao
ali sad imam novi problem "jos jedna shema" sa Isadorom.
Izgleda da nije kompatabilna sa Dropboxom....
pokušao sam sa njegovim forumima, navodno ima nekakvo rješenje. al kao Rookie ne hvatam/vidim tocno koje pa .
molio bih dodatno objašnjenje ( po mogučnosti noob friendly)
hvala unaprijed
EPIC FAIL
Otkuda ti to? Dropbox radi najnormalnije na mintu. Kako si ga instaliro? Koji mint imas (gnome, kde, xfce...)? Daj link o tim problemima sa dropboxom na njihovom forumu.zokislav89 je napisao/la: Izgleda da nije kompatabilna sa Dropboxom....
pokušao sam sa njegovim forumima, navodno ima nekakvo rješenje. al kao Rookie ne hvatam/vidim tocno koje pa .
molio bih dodatno objašnjenje ( po mogučnosti noob friendly)
hvala unaprijed
![]()
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- zokislav89
pa zapravo je cijela sitaucija bila sljedeća:
sa Dropboxom sam se upoznao dok sam još bio na Windowsu.
Instalirao sam Linux Mint 9 radi lakšeg prelaza. na OS Sustave kod pokretanja Wasteboxa poceo se program ucitavat. no odjednom kad je loading dovrsen ....... tišina ( ništa se nije dogadjalo) pa sam zapravo ja išao biti pametan ne ovisan i Googlao stvar.
izbacilo mi je nekakvih rezultata al opcenito ta ingormacija kako taj problem zaista postoji
http://forums.dropbox.com/topic.php?id=19843
kako je tu bilo prica o nekakvom editiranju, glumio sam istraživača ( nažalost to sa mojim znanjem koje je malo/nikakvo) nije dobro, mjenjao sam svojstva startera te sam izgleda zeznuo anredbu ..... ( kakva sramota covjece ....) sitaucija je zaista sramotna/zalosna.
al neki ljudi ocito vole na tezi nacin nauciti.
pa ako mozete pomozite

sa Dropboxom sam se upoznao dok sam još bio na Windowsu.
Instalirao sam Linux Mint 9 radi lakšeg prelaza. na OS Sustave kod pokretanja Wasteboxa poceo se program ucitavat. no odjednom kad je loading dovrsen ....... tišina ( ništa se nije dogadjalo) pa sam zapravo ja išao biti pametan ne ovisan i Googlao stvar.
izbacilo mi je nekakvih rezultata al opcenito ta ingormacija kako taj problem zaista postoji
http://forums.dropbox.com/topic.php?id=19843
kako je tu bilo prica o nekakvom editiranju, glumio sam istraživača ( nažalost to sa mojim znanjem koje je malo/nikakvo) nije dobro, mjenjao sam svojstva startera te sam izgleda zeznuo anredbu ..... ( kakva sramota covjece ....) sitaucija je zaista sramotna/zalosna.
al neki ljudi ocito vole na tezi nacin nauciti.
pa ako mozete pomozite
EPIC FAIL
Ma nije da ti dropbox neradi nego ti se samo nemoze updateati jer nesto nevalja sa repozitorijem, ili nemas kljuc u svakom slucaju da ne kompliciramo za pocetak deinstaliraj taj dropbox sto si instaliro i instaliraj preko synaptica ili onog software managera 'mint-dropbox' i trebalo bi biti sve ok. Inace kada ides nesto instalirati prvo provjeri da li to vec imas u tvojim sluzbenim repozirorijima pa onda tek odes na njihovu stranicu i od tamo instaliras neki .deb
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Davor
- Kontakt:
Ma evo sad čisto za probu i ja instalirao Dropbox na Mint-9 i to iz synaptica i dešava mi se isto tj. ništa se ne dešava!!Kliknem na ikonu i tišina ni znaka života?!?!?zole052 je napisao/la:Ma nije da ti dropbox neradi nego ti se samo nemoze updateati jer nesto nevalja sa repozitorijem, ili nemas kljuc u svakom slucaju da ne kompliciramo za pocetak deinstaliraj taj dropbox sto si instaliro i instaliraj preko synaptica ili onog software managera 'mint-dropbox' i trebalo bi biti sve ok. Inace kada ides nesto instalirati prvo provjeri da li to vec imas u tvojim sluzbenim repozirorijima pa onda tek odes na njihovu stranicu i od tamo instaliras neki .deb
Kazu ovako... prvo u terminal
da maknes mintov dropbox pa za svaki slucaj odes u svoj home folder pa stisnes ctrl+h da pokaze skrivene foldere i izbrises .dropbox i .dropbox-dist ako postoje i onda odes na www.dropbox.com i instaliras taj dropbox sa sluzbene stranice i trebalo bi proraditi.
http://forums.linuxmint.com/viewtopic.p ... ox#p294338
Kod: Označi sve
sudo apt-get purge mint-dropboxhttp://forums.linuxmint.com/viewtopic.p ... ox#p294338
- Davor
- Kontakt:
Točno tako!Sad radi...zole052 je napisao/la:Kazu ovako... prvo u terminalda maknes mintov dropbox pa za svaki slucaj odes u svoj home folder pa stisnes ctrl+h da pokaze skrivene foldere i izbrises .dropbox i .dropbox-dist ako postoje i onda odes na http://www.dropbox.com i instaliras taj dropbox sa sluzbene stranice i trebalo bi proraditi.Kod: Označi sve
sudo apt-get purge mint-dropbox
http://forums.linuxmint.com/viewtopic.p ... ox#p294338