Helouu

Ukratko se predstavite.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
Dobrodošli na forum portala linuxzasve.com. Ovo je mjesto gdje se ukratko možete predstaviti - slobodno otvorite novu temu i ukratko nam recite nešto o sebi. Također, poželjno je odmah ispuniti profil sa informacijama (Profil/Postavke, gore lijevo).
Marin24
Spol: M

Helouu

Post Postao/la Marin24 »

Pozdrav svima, ja sam Marin, 24 god.iz Siska sam i totalni tudum za linuxe :misli , stoga svi koji imaju malo vise iskustva,a imate ga vjerovatno svi vise nego ja, molim vas da mi posaljete smjernice za linuxe, koji da instaliram, kakvi su linuxi kao operatvni sustav, koje su mu prednosti, koje su mu mane, uglavnom sve sta bih trebao znati, tj. koje bi teme na forumu trebao pogledat.
Unaprijed vam zahvaljujem na utrosenom trudu i vremenu da mi pojasnite neke stvari oko ovog operacijskog sustava.
POZZZ
The Acacia Strain

Re: Helouu

Post Postao/la The Acacia Strain »

mislim da ti nitko ne bi to trebao "slati" već jednostavno imaš ovdje podforume za početnike, zatim imaš wiki i za početak je to više nego dovoljno
preporučio bi ti ubuntu distru, za koju smatram da je za početnike najbolja user friendly distra... kasnije si ti isprobaj koju želiš pa vidi koja ti najbolje odgovara.
:mrgreen:
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

pozz.

i ja ti preporucujem ubuntu, no ne zato jer je laksi, boji za koristenj,user friendly... blabla, nego zato sto postoji najbolja dokumentacija na hrvtskom za njega, cijeli wiki od ove stranice je vecinom pisan za ubuntu (sto je, moram reci, paradoksalno jer je upravo taj ubuntu popljuvan bas na sluzbenoj stranici).

ja sam osobmo poceo sa pclinux-on, ubuntu sam imao i nesto prije njega, al nije mi legao, nikad.

nekao,kde slovi da je slicniji winu od gnomea, mozda mi zato ubuntu nije legao u startu.

no ja sam ti za kde, pa je ovo zadnje subjektivno. al sok je definitivno maji kod prelaska.

ps. kde u ubuntu (kbunutu) nije, po meni najbolj rijesen.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
Markec

Post Postao/la Markec »

kubuntu na 8.10 radi katastrofa, preporučujem probati finalnu 9.04 kad bude izasla, evo sada radim na beti verziji i radi munjevito, brzo se boota, a i brzo sam instalirao.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Marin24 je napisao/la:Pozdrav svima, ja sam Marin, 24 god.iz Siska sam i totalni tudum za linuxe :misli
Marine pozdrav i dobrodošao na forum! Odmah mala ispravka, nisu "linuxi" nego "Linux", znači jednina. Ljudi često govore "Linuxi" a zapravo misle na Linux distribucije.
Marin24 je napisao/la:stoga svi koji imaju malo vise iskustva,a imate ga vjerovatno svi vise nego ja, molim vas da mi posaljete smjernice za linuxe, koji da instaliram, kakvi su linuxi kao operatvni sustav, koje su mu prednosti, koje su mu mane, uglavnom sve sta bih trebao znati, tj. koje bi teme na forumu trebao pogledat.
Za početak najbolje pročešljaj malo wiki.open.hr, pronaći ćeš većinu potrebnih informacija, a za ostalo se slobodno obrati tu na forumu.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
DŽINGIS KAN

Post Postao/la DŽINGIS KAN »

Pozdrav i dobrodošao!

Također jedna distribucija koja nije spomenuta - Linux Mint 6. Ja ju koristim oko dva tjedna. No to je ustvari nešto elegantniji Ubuntu, tako da (za početak) nećeš pogriješiti ni kod jedne. Mint koristi, ako se ne varam, Ubuntu repozitorije pa je izbor programa vrlo osebujan. A postoji i getdeb.net - sve u svemu, instalacija programa, pa i samog sustava svodi se na par klikova.

Za sve nejasnoće pitaj, dečki su maheri; a svrati i na wiki.open.hr

Puno sreće!
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

DŽINGIS KAN je napisao/la:... Mint koristi, ako se ne varam, Ubuntu repozitorije pa je izbor programa vrlo osebujan...
koristi, al kako da naopravim da se ti progrmi vide u onom add/remove od minta. koliko sam primjetio u njemu su samo programi od minta.

nisam bas dugo imao mint, al sad idem staviti frendu linux, odlucio sam se za mint. nikad ga nije imao pa da ima sve na izbor.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
meema
Spol: Ž
Kontakt:

Post Postao/la meema »

pozzzzzzz :)
... I'm not weird, I'm limited edition ... :hepihepi
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Pozdrav i dobrodošao.
I ja ti preporučujem Ubuntu zbog svih navedenih stvari.
mihael.sanko
Kontakt:

Post Postao/la mihael.sanko »

također pozdrav i sretno u korištenju linuxa
i također preporuke za Ubuntu...
Ako je predobro da bi bilo istinito nije istinito!
http://blog.mihaelsanko.com
http://www.twitter.com/msanko
Odgovori