csx je napisao/la:al to mi se ne pojavi svaki put kad upalim stroj :/
Meni se obicno pojavi nakon kaj ugasim pa opet upalim kwin efekte. Onda je valjda KDE-related problem. Moguce cak i problem na vezi KDE-OpenGL, jer na laptopu koristim XRender za composition (ne OpenGL) i tog problema nema.
Smile! It makes people wonder what you're thinking about...
I am NaN, I am a free man! Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
csx je napisao/la:sad kad si spomenuo xrender i opengl.. šta je bolje, odnosno brže?
OpenGL podrzava puno vise efekata i radi brze, no trebas imati normalni driver za graficku koji je sposoban animirati sve efekte. To znaci da moras imati ili nvidia-binary driver ili fglrx (iako sam s potonjim imal velikih problema jer nije radil kak spada (no neki pricaju da danasnji fglrx radi ok kaj se tice desktop efekata); no u medjuvremenu je amd maknul support za moju graficku putem fglrx-a i sad mi preostaje jedino open source driver koji iz verzije u verziju radi sve sporije i sporije). Stvar doduse radi s Intel i Ati open source driverima, ali ne bas i s najnovijom verzijom (a.k.a. gallium3D driver).
XRender composition radi na procesoru, sto je dakako daleko sporije od opengl-a (koji koristi graficku karticu) i naravno uzima procesorsko vrijeme ostalim procesima na racunalu. Osim toga, on ne moze crtati sve efekte, nego samo one jednostavnije (npr. present windows ili desktop grid - svi ostali su vec preteski za xrender).
Smile! It makes people wonder what you're thinking about...
I am NaN, I am a free man! Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
već vidim da će mi biti zabavno prek praznika sa archom
većinu problema sam sredio no problem sa vip usb stickom nikak da riješim : /.. radio sam prema onim uputama koje grof ima na svom blogu (za network manager) i kad idem dodati mobile broadband konekciju, svaki put mi se aplikacija sruši kod izbora providera. Jel tko od vas pokušao upogoniti taj komad hardwarea?
EDIT: i to sam sredio izgleda. Bilo je potrebno instalirati mobile-broadband-provider-info paket kako se aplikacija ne bi rušila
imam manji problem sa archom na laptopu.pokušavam instalirati awesome.bilo da idem yaourt -S awesome
ili pak skinem paket sa aura raspakiram pa makepkg i zaim pacman -U awesome-3.4.8.pkg.tar.xz uvjek mi javlja istu grešku. da je to softwer za i686 a ja nemam i i686 već x86_64.promjenil u pacman.conf auto u i686 , awesome instaliran naravno sa brdom depova a nakon restarta x neradi kaže canot resolve display