Arch Linux

Diskusije usko vezane uz Arch Linux i srodne distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

csx

Re: Arch Linux

Post Postao/la csx »

DoDo je napisao/la:Imam i ja na PC-u, na laptopu ne. Mozda je nekaj nvidialiko... Iskreno, ne smeta me previse - izgleda kao dodatni widget.
na kompu je ati, na lapu je nvidia i isti problem :D

al to mi se ne pojavi svaki put kad upalim stroj :/
DoDo
Spol: M

Post Postao/la DoDo »

csx je napisao/la:al to mi se ne pojavi svaki put kad upalim stroj :/
Meni se obicno pojavi nakon kaj ugasim pa opet upalim kwin efekte. Onda je valjda KDE-related problem. Moguce cak i problem na vezi KDE-OpenGL, jer na laptopu koristim XRender za composition (ne OpenGL) i tog problema nema.
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
csx

Post Postao/la csx »

sad kad si spomenuo xrender i opengl.. šta je bolje, odnosno brže? :)
DoDo
Spol: M

Post Postao/la DoDo »

csx je napisao/la:sad kad si spomenuo xrender i opengl.. šta je bolje, odnosno brže? :)
OpenGL podrzava puno vise efekata i radi brze, no trebas imati normalni driver za graficku koji je sposoban animirati sve efekte. To znaci da moras imati ili nvidia-binary driver ili fglrx (iako sam s potonjim imal velikih problema jer nije radil kak spada (no neki pricaju da danasnji fglrx radi ok kaj se tice desktop efekata); no u medjuvremenu je amd maknul support za moju graficku putem fglrx-a i sad mi preostaje jedino open source driver koji iz verzije u verziju radi sve sporije i sporije). Stvar doduse radi s Intel i Ati open source driverima, ali ne bas i s najnovijom verzijom (a.k.a. gallium3D driver).

XRender composition radi na procesoru, sto je dakako daleko sporije od opengl-a (koji koristi graficku karticu) i naravno uzima procesorsko vrijeme ostalim procesima na racunalu. Osim toga, on ne moze crtati sve efekte, nego samo one jednostavnije (npr. present windows ili desktop grid - svi ostali su vec preteski za xrender).
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
csx

Post Postao/la csx »

hvala na odgovoru ;)

već vidim da će mi biti zabavno prek praznika sa archom rofl

većinu problema sam sredio no problem sa vip usb stickom nikak da riješim : /.. radio sam prema onim uputama koje grof ima na svom blogu (za network manager) i kad idem dodati mobile broadband konekciju, svaki put mi se aplikacija sruši kod izbora providera. Jel tko od vas pokušao upogoniti taj komad hardwarea?

EDIT: i to sam sredio izgleda. Bilo je potrebno instalirati mobile-broadband-provider-info paket kako se aplikacija ne bi rušila :)
csx

Post Postao/la csx »

odin je napisao/la:Probaj resetirati KWin ili compiz ako ga koristiš.
restartom kwina okvir nestaje ali se ponovno i pojavi nakon što upalim pc :D
devil

Post Postao/la devil »

napravi skriptu koja bude imala

...
sleep 5 &
kwin
...

iliti da ti slika 5 sekundi i tek odna pali kwin, to je do nekog compositing djela u kwinu. slicna stvar ko dok se conky podigne prije compiza.

i tu skriptu stavi da se starta i nekom.. neznam ja kak ti DE-i rade. ja to definiram kroz .xinitrc

pa malo pogledaj. makar da napravis neku killall kwin skriptu kod starta KDE-a da ti restarta window manager.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Kao što kaže devim.Možeš napraviti skriptu i u kde.desktop exec=kde zamjeniš sa putanjom prema tvojoj skripti a skriptu nazoveš recimo start_kde.sh
Lutherus

imam manji problem sa archom na laptopu.pokušavam instalirati awesome.bilo da idem yaourt -S awesome
ili pak skinem paket sa aura raspakiram pa makepkg i zaim pacman -U awesome-3.4.8.pkg.tar.xz uvjek mi javlja istu grešku. da je to softwer za i686 a ja nemam i i686 već x86_64.promjenil u pacman.conf auto u i686 , awesome instaliran naravno sa brdom depova a nakon restarta x neradi kaže canot resolve display
Lutherus

solved.

cairo-xcb dep je izgleda malo u bedu i nakon updatea libev na 4.0 treba awesome rekompajlirati.
tako bar kaže službeni forum.
pa ajmo se igrati
Odgovori