nije to rasizam. rasizam bi bio da sam reko: crnci nisu za linux.Grof je napisao/la:
Vrlo rasistički mogu reći.... zašto tako dijeliti ljude? Linux se upravo izvlači zadnjih godina iz takvog konteksta kojeg baš ti sada navodiš., Linux i zajednica se razvijaju, postaju friendly user prema svima, jer će tako i brže rasti. Isto je kao i s ljudima, ako se ne razvijaš u više smjerova, postaješ idiot. Tako je i sa zajednicom i sa Linuxom. Prošla su vremena Linuxa i zajednice samo sa gieekovima. Ljepše je ovakve plodove ponuditi svima, pa je automatski i vjerojatnost da ćeš u tim običnim ljudima pobuditi kreativni duh veća.
A što se tiče ostatka, gle, postoje ljudi koje te stvari ne zanimaju, i kad čovjeku kažeš "oćeš probat linux" a on kaže "zašto bih?" pa mu ja kažem "besplatan je i nema virusa" onda dobiješ nešto tipa "ma ne, windowsi mi rade, mogu na facebook, a viruse kad skupim instaliram windowse opet". Takvim ljudima je bolje jednostavno ostavit da budu na windowsima i reinstaliraju jednom mjesečno nego im instalirat Linux. Zašto?
Zato što će razmaženo prigovarati na sve što im sada ne radi, a u windowsima jest.
Zato što će te davit s glupostima koje su mogli sami proučiti i nešto naučit, al ovako je jednostavnije.
Zato što ćeš se više puta dnevno naći u situaciji da moraš braniti Linux jer nešto ne radi (ova prezentacija bolje izgleda u Windowsima, ne radi igra, ne mogu ovo, ne radi ono), a zapravo se radi o tome da je to jednostavno nešto što zahtijeva previše znanja od osobe koju podučavaš ili nagovaraš na linux. Recimo, objasni ti nekome kako da pokrene igru preko winea, ali da ga prvo instalira, pa skine winetricks i šta ja znam.
Neki ljudi jednostavno nisu vrijedni truda. I zato linux nije za sve. Daleko od toga da smatram linux community 100% geekovima, ali i ispod geekova postoji barem 10ak klasa korisnika.