Ubuntu (ni)je Linux [CHAT tema 100%]

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Soul_Sample
Spol: M

Re: Ubuntu (ni)je Linux [CHAT tema 100%]

Post Postao/la Soul_Sample »

Grof je napisao/la:
Vrlo rasistički mogu reći.... zašto tako dijeliti ljude? Linux se upravo izvlači zadnjih godina iz takvog konteksta kojeg baš ti sada navodiš., Linux i zajednica se razvijaju, postaju friendly user prema svima, jer će tako i brže rasti. Isto je kao i s ljudima, ako se ne razvijaš u više smjerova, postaješ idiot. Tako je i sa zajednicom i sa Linuxom. Prošla su vremena Linuxa i zajednice samo sa gieekovima. Ljepše je ovakve plodove ponuditi svima, pa je automatski i vjerojatnost da ćeš u tim običnim ljudima pobuditi kreativni duh veća. ;)
nije to rasizam. rasizam bi bio da sam reko: crnci nisu za linux. :P

A što se tiče ostatka, gle, postoje ljudi koje te stvari ne zanimaju, i kad čovjeku kažeš "oćeš probat linux" a on kaže "zašto bih?" pa mu ja kažem "besplatan je i nema virusa" onda dobiješ nešto tipa "ma ne, windowsi mi rade, mogu na facebook, a viruse kad skupim instaliram windowse opet". Takvim ljudima je bolje jednostavno ostavit da budu na windowsima i reinstaliraju jednom mjesečno nego im instalirat Linux. Zašto?

Zato što će razmaženo prigovarati na sve što im sada ne radi, a u windowsima jest.
Zato što će te davit s glupostima koje su mogli sami proučiti i nešto naučit, al ovako je jednostavnije.
Zato što ćeš se više puta dnevno naći u situaciji da moraš braniti Linux jer nešto ne radi (ova prezentacija bolje izgleda u Windowsima, ne radi igra, ne mogu ovo, ne radi ono), a zapravo se radi o tome da je to jednostavno nešto što zahtijeva previše znanja od osobe koju podučavaš ili nagovaraš na linux. Recimo, objasni ti nekome kako da pokrene igru preko winea, ali da ga prvo instalira, pa skine winetricks i šta ja znam.

Neki ljudi jednostavno nisu vrijedni truda. I zato linux nije za sve. Daleko od toga da smatram linux community 100% geekovima, ali i ispod geekova postoji barem 10ak klasa korisnika.
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
charuga
Spol: m

Post Postao/la charuga »

Zato što će razmaženo prigovarati na sve što im sada ne radi, a u windowsima jest.
Neki ljudi jednostavno nisu vrijedni truda. I zato linux nije za sve. Daleko od toga da smatram linux community 100% geekovima, ali i ispod geekova postoji barem 10ak klasa korisnika
da li si ti sto posto siguran da netko od tih "nedostojnih" ne bi mozda napravio nesto sto je puno puno vise korisno linux zajednici nego sto je to napravio bilo koji drugi trenutni korisnik-programer?

ako jesi onda se slazem sa tobom ali pazi,ja ovdje govorim o djeci,klincima od10-ak godina.o klincima kojima su trenutno otvoreni sasvim novi pogledi (ne samo prozor ;) ) u sasvim novi svijet.

zamisli samo kakve se ideje kriju u tim mladim i kreativnim umovima.
:)
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Soul_Sample je napisao/la: Neki ljudi jednostavno nisu vrijedni truda. I zato linux nije za sve. Daleko od toga da smatram linux community 100% geekovima, ali i ispod geekova postoji barem 10ak klasa korisnika.
OK, slažem se s dobrim dijelom posta, no možda ja to i gledam sa svoje strane, jer obično onima kojima složim računalo (kojekakva rodbina, frendovi i sl.) me onda i dave da im radi ovo i ono, odnosno, ja moram onda to i održavati.

Meni je lakše održavati Linux (i imam puuuno manje posla kod takovih instalacija) nego Windowse.

Kužiš? Mene će ljusi daviti i z Windowse i za Linux, pa im ja sugeriram Linux i zbog sebe samog. :)
Soul_Sample

charuga je napisao/la: ako jesi onda se slazem sa tobom ali pazi,ja ovdje govorim o djeci,klincima od10-ak godina.o klincima kojima su trenutno otvoreni sasvim novi pogledi (ne samo prozor ;) ) u sasvim novi svijet.

zamisli samo kakve se ideje kriju u tim mladim i kreativnim umovima.
:)
ja govorim o vršnjacima koji bi, da su imali neki tehnološki potencijal do sada, ga već nekako ispoljili
madone

Post Postao/la madone »

Soul_Sample je napisao/la:Neki ljudi jednostavno nisu vrijedni truda. I zato linux nije za sve.

Pod prvo Linux je definitivno za sve, koji su zainteresirani.
Ima jedna od Krleže o ljudima koji nisu vrijedni truda

Pametnom savjet ne treba. A glup ga tako i tako neće znati iskoristiti.
Soul_Sample

madone je napisao/la: Pod prvo Linux je definitivno za sve, koji su zainteresirani.
"Svi koji su zainteresirani" su podskup "Svih"
vuksamotnjak

Post Postao/la vuksamotnjak »

po tome nije ni windows a ni OS X za sve. Čak nije ni mobitel za sve a ni električna energija općenito :lol:
オープン思考....Linuxを使う=オープンWikiの [url]wiki.open.hr[/url](すべての情報を持って)

एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
charuga
Spol: m

Post Postao/la charuga »

Soul_Sample je napisao/la:
ja govorim o vršnjacima koji bi, da su imali neki tehnološki potencijal do sada, ga već nekako ispoljili

prije ,otprilike,3 godine sam vidio na youtubeu video i tada sam pitao decka koji je mladji od mene sta je to ubuntu ( ne linux ;) ) i znas sta mi je rekao?

ma nista, ne vredi nista sta je besplatno.ono sta se plati i vredi,ukratko.

danas taj decko i dalje misli isto to za ubuntu dok sam ja saznao iz prve ruke da to nije uvijek tako.da li cu ja nesto napraviti za linux zajednicu korisno ? osobno nista ali mozda netko od tih mladjih koji ne znaju sta je to linux i da nije uvijek besplatno nuzno i lose preko mene dobiju tu prvu informaciju o tome kako je linux ok.ne najbolji i ne dostupan samo za informaticki napredne korisnike vec sasvi jednostavno ok operativni sustav koji je moguce,ako se to zeli,napraviti da radi onako kako covjek sam zeli.pa makar to znacilo da se koristi samo za cube efekt :D ali da je svakako za svakoga tko ga zeli isprobati.

a tu bi se u potpunosti slozio sa madone
madone je napisao/la:Pod prvo Linux je definitivno za sve, koji su zainteresirani.
csx

Post Postao/la csx »

u emisiji na rubu znanosti gdje se pričalo o hackerima spomenuli su linux te su gosti rekli da koriste linux jer ne žele da netko misli da su "glupani" (misleći na lakoću korištenja windowsa).. pitam se šta bi danas rekli :roll:

i za kraj par pitanja... zašto bi netko koristio linux?
-zato što je besplatan?
recimo da ak nekome nije problem dati 300kn za igru koju igra 2h dnevno, zašto bi mu bio problem dati 1000kn za nešto što će koristiti svaki dan min. 6h? : /
-zato jer ga rade dobri ljudi širom svijeta i to još besplatno?
i to se je promjenilo tako da se ni na to više ne možete pozivati..
-zato jer je linux stabilniji i jednostavno bolji od win?
to je isto kao da kažete da je mercedes bolji od bmw-a.. svaki od njih ima nešta "bolje" al oba su tu negdje...pogotovo za običnog korisnika (naravno da će zagriženi fan forsirati svoje kak i vi ovdje radite)...
-zato što si možeš prilagoditi sučelje kak hoces?
pa mozes to i na win samo što vi niste svjesni toga kad ih ne koristite xD
-zato što nema virusa?
istina.. no kak se broj linux korisnika bude povećavao bude se povećavao i broj virusa za isti..

pa sad probajte windows korisniku objasniti zašto da predje na linux :roll:

ljude treba zainteresirati i upoznati ih sa samom filozofijom ove zajednice kako bi dobili neku sliku o nama, a ne ih privlačiti sa raznim glupostima tipa "nema virusa, brže je, bolje, blabla" kad nije sve istina.. samo će se razočarati...
Starter

Post Postao/la Starter »

Ma ljudovi naj bolje imat dual boot i mir :mrgreen:
Na jednoj polovici harda neka se vrti MS i sve igrice,photosp,auto cad i sl , a s druge strane Linux i neka se polako uhodavajju malo po malo. MS je kompletan što se tiče podrške za hardver, profesionalne programe kao Adobe CS4, Auto Cad i sl, podržava Igrice famozno a s novim DirectX11 ce biti bolje nego prije. Ali opet s druge strane neka pomalo rade i u Linuxu, nek se uče malo,zabavljaju proučavaju rade malo u terminal,gimpu, rade malo u Open office i abiwordu i ostale dodatke koje im pruža. Što se tiče surfanja po netu Lin rastura i sigurnii je od MS puno više što bi mogao biti veliki razlog za prelazak, em je siguran em je besplatan. A i na kraju daj se samo upitajte koliko korisnika MS-a je ikada radilo u CMD-u ili išla u MS.ov registri, podešavali portove u firewallu i sl. jako malo čak neki nisu ni ulazili u cmd niti znaju kako izgleda jer samo surfaju po netu cjeli dan,zuje po youtube-u,filmove gledaju , slušaju muziku i sl, a ako im se nešto zabrlja upale ccleaner,glary utilities i sl.
Ne znam kako je Linux prije 10 godina izgledao kao OS i kakav je bio što se tiče jednostavnosti, od instalacije pa ko korištenja ali sada je stvarno za SVE. instalaciju koju ima Ubuntu.Mandriva,Open Suse,PC linuxos,Mint i njima slične distre može svato instalirat bez prevelikog znanja kao i dodatke za kao adobe,codeci i sl. Prošlo je vrjeme kad su Linux koristili samo hakeri i njima sl. Linux se po jednostavnosti sve više približava MS-u i sve više postaje za SVE. To je samo jedan dobar Plus jer što će biti veći broj korisnika u svjetu to će pozitivno utjecat na proizvođaće hardvera i PC igrica oji će se napokon počet usmjeravat i prema njemu, a pitanja na forumu tipa ne radi mi ovo ne radi mi ono. fale mi driveri i sl bit će samo prošlost
Odgovori