Pa Ubutu i je privukao dosta Windows korisnika baš zbog tog što je "user friendly" i što ne trebaju previše prčkati da neke stvari prorade i "nije im bitno kako nešto radi nego samo neka radi" i još je besplatan OS:D Tako da Linuxaše možemo podjelit na geekove i one što vole da im je sve ko na pladnjuDoDo je napisao/la:Ali bi onda jednom za svagda naučio u čem je bio problem i znao bi ga riješiti na bilo kojoj distri. Ovako nemaš pojma šta je ubuntu u pozadini napravio - to me jako podsjeća na tipičnog windows korisnika (nije bitno kako nešto radi, nego da radi - što je u principu korektno i potrebno za sve normalne korisnike računala. No za g33kove, to je fuj bljak.)Markec je napisao/la:Da nisam upoznao ubuntu, onda bi googlao googlao, do ne otkrijem zasto izbacuje onaj error.
Ubuntu (ni)je Linux [CHAT tema 100%]
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Ubuntu (ni)je Linux [CHAT tema 100%]
- Markec
- Spol: M
slažem se, ako mislite da će ljudi odma priječi na linux kad vide gentoo, ma nečeju. Nisu svi ljudi isti, neki idu na njega zato jer radi, sve je jednostavno kao na ubuntu.
A neki sa ubuntua kada nauče osnovne prijeđeju na težu distru, Mislim da nema smisla se tu prepirati. Nisu svi pametni kao Dodo.
A neki sa ubuntua kada nauče osnovne prijeđeju na težu distru, Mislim da nema smisla se tu prepirati. Nisu svi pametni kao Dodo.
- DoDo
Markec je napisao/la: Nisu svi pametni kao Dodo.
Mislim da na ovom forumu ima puno strucnijih, sposobnijih i pametnijih ljudi... Mislim da isticanje nije potrebno - na svakom korisniku je da to sam procijeni.
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Linux (ni)je Ubuntu
prva recenica na wikipediji kaze ovako:
Linux je ime za jezgru (kernel), ali i - najčešće - za cijeli operativni sustav baziran na linux jezgri (kernelu)......
da li je ubuntu baziran na linux jezgri?
ubuntu je za pocetnike,canonical isto zeli pare,mac os je superiorniji,windowsi su za igre,ubuntu je dobar ,ubuntu nije dobar........
koga briga?
windowsi su odlican operativni sustav u koji je ulozeno jako puno para i vremena i nije nikakav problem da se stave crackani -bez antivirusa pa tko ga ****-jer je jednostavno ( u roku sat do dva) opet dobiti fenomenalni operativni sustav koji radi kao san
a jos i k tome igras igre koje igraju milijoni evo samo jedan primjer wow a tu su naravno i zarade od servera.......
mac operativni susatv je nesto sto bi zelio svatko probati jer je nesto gotovo nedostizno (za nase prilike) i gle cuda
uz malo truda... radi na osobnom racunalu
trebalo bi imati straha od koga??? koristenja nelegalnoga softwarea??ljudi pa mi zivimo u svijetu gdje ljudi radi ubojstva odleze (kako koji) oko dvije do tri godine
nemojte biti smjesni kava
a opet sa druge strane....
ubuntu je operativni sustav koji ljudima koji nemaju para a imaju volje i malo vremena odlicna stvar za isprobavanje necega novoga necega sa cime se do sada nismo imali prilike susresti , jer bilo nam je pretesko sjest i nauciti nesto poput onoga sta je vama nekima jednostavno.zahvaljujuci ubuntuu sada mozemo i mi "obicni smrtnici" vidjeti da je to zaista odlican operativni sustav (ako ne igras zahtjevne igre i nemas potrebe za nekim profesionalnim alatima-iako ih i ubuntu ima odlicnih
)naravno ne mislim samo na ubuntu , mislim na svaki operativni sustav koji je baziran na linux jezgri 
ja bih rekao da linux je za sve.linux JE SVAKAKO za sve.

prva recenica na wikipediji kaze ovako:
Linux je ime za jezgru (kernel), ali i - najčešće - za cijeli operativni sustav baziran na linux jezgri (kernelu)......
da li je ubuntu baziran na linux jezgri?
ubuntu je za pocetnike,canonical isto zeli pare,mac os je superiorniji,windowsi su za igre,ubuntu je dobar ,ubuntu nije dobar........
koga briga?
windowsi su odlican operativni sustav u koji je ulozeno jako puno para i vremena i nije nikakav problem da se stave crackani -bez antivirusa pa tko ga ****-jer je jednostavno ( u roku sat do dva) opet dobiti fenomenalni operativni sustav koji radi kao san
mac operativni susatv je nesto sto bi zelio svatko probati jer je nesto gotovo nedostizno (za nase prilike) i gle cuda
trebalo bi imati straha od koga??? koristenja nelegalnoga softwarea??ljudi pa mi zivimo u svijetu gdje ljudi radi ubojstva odleze (kako koji) oko dvije do tri godine
a opet sa druge strane....
ubuntu je operativni sustav koji ljudima koji nemaju para a imaju volje i malo vremena odlicna stvar za isprobavanje necega novoga necega sa cime se do sada nismo imali prilike susresti , jer bilo nam je pretesko sjest i nauciti nesto poput onoga sta je vama nekima jednostavno.zahvaljujuci ubuntuu sada mozemo i mi "obicni smrtnici" vidjeti da je to zaista odlican operativni sustav (ako ne igras zahtjevne igre i nemas potrebe za nekim profesionalnim alatima-iako ih i ubuntu ima odlicnih
tu se nikako ne bih slozio sa tobom vec upravo suprotno ,...zato ja mislim da linux nije za sve. linux NIKAKO nije za sve.
- Soul_Sample
linux nije za sve. imaš korisnike koji imaju računalo za internet i za slušanje glazbe, i na sam spomen da si instaliraju linux se počnu izgovarati i odbijati to. imaš korisnike koji postavljaju pitanja poput "radi li linux na windowsima xp?" i "nemam mjesta na C:, što da obrišem iz windows foldera da si oslobodim mjesta", a smatraju se geekovima jer su cijeli dan na facebooku. za takve ljude Linux nije jer će samo smanjiti kvalitetu zajednice, neće joj ništa vratiti, neće cijeniti to što rade na OS-u koji je besplatan i koji je udruženi trud tisuća ljudi jer na kraju krajeva - i Windowse su dobili besplatno, a tamo je sve radilo, dok ovdje moraš nekad nešto možda napraviti sam.charuga je napisao/la:
tu se nikako ne bih slozio sa tobom vec upravo suprotno ,
linux nije za takve ljude. treba imati istraživačkog duha i htjeti nešto naučiti. na kraju krajeva, linux će cijeniti ljudi koji ga znaju staviti u kontekst u kojemu nastaje i koji inače cijene tehnologiju.
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
- Markec
Ma dajSoul_Sample je napisao/la:linux nije za sve. imaš korisnike koji imaju računalo za internet i za slušanje glazbe, i na sam spomen da si instaliraju linux se počnu izgovarati i odbijati to. imaš korisnike koji postavljaju pitanja poput "radi li linux na windowsima xp?" i "nemam mjesta na C:, što da obrišem iz windows foldera da si oslobodim mjesta", a smatraju se geekovima jer su cijeli dan na facebooku. za takve ljude Linux nije jer će samo smanjiti kvalitetu zajednice, neće joj ništa vratiti, neće cijeniti to što rade na OS-u koji je besplatan i koji je udruženi trud tisuća ljudi jer na kraju krajeva - i Windowse su dobili besplatno, a tamo je sve radilo, dok ovdje moraš nekad nešto možda napraviti sam.charuga je napisao/la:
linux nije za takve ljude. treba imati istraživačkog duha i htjeti nešto naučiti. na kraju krajeva, linux će cijeniti ljudi koji ga znaju staviti u kontekst u kojemu nastaje i koji inače cijene tehnologiju.
Oni su naucili koristiti windowsu u skoli a linux nema takvu priliku. Ako se uvede linux u skole onda ce naučiti osnovni princip kako radi linux.
Ljudi se vračaju na windows zato jer ne vole promjenu, to ti je poput ovisnosti, kad jednom pređes na heroin posle se tesko odviknes.
- Soul_Sample
da je to istina nitko nikada ne bi prešao na linux?Markec je napisao/la: Ma daj
Oni su naucili koristiti windowsu u skoli a linux nema takvu priliku. Ako se uvede linux u skole onda ce naučiti osnovni princip kako radi linux.
Ljudi se vračaju na windows zato jer ne vole promjenu, to ti je poput ovisnosti, kad jednom pređes na heroin posle se tesko odviknes.
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
Nisam čovjek od puno riječi više ono zajebant ali prepoznajem nešto što je dobro napisano a ja sam tako mislio i nisam znao napisati a to je upravo ono što sam ja mislio i htio napisati ali nisam znaoSoul_Sample je napisao/la:linux nije za sve. imaš korisnike koji imaju računalo za internet i za slušanje glazbe, i na sam spomen da si instaliraju linux se počnu izgovarati i odbijati to. imaš korisnike koji postavljaju pitanja poput "radi li linux na windowsima xp?" i "nemam mjesta na C:, što da obrišem iz windows foldera da si oslobodim mjesta", a smatraju se geekovima jer su cijeli dan na facebooku. za takve ljude Linux nije jer će samo smanjiti kvalitetu zajednice, neće joj ništa vratiti, neće cijeniti to što rade na OS-u koji je besplatan i koji je udruženi trud tisuća ljudi jer na kraju krajeva - i Windowse su dobili besplatno, a tamo je sve radilo, dok ovdje moraš nekad nešto možda napraviti sam.charuga je napisao/la:
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
- Markec
zašto, ljudi bi više znali sto znači opensource, ljudi bi znali da se on moze djeliti razvijati pobolsavati. Oni to neznaju, misle da ono sto je besplatno nevalja.Soul_Sample je napisao/la:da je to istina nitko nikada ne bi prešao na linux?Markec je napisao/la: Ma daj
U udzbeniku se ne spominje linux, oni neznaju sto on znači, oni misle da je to neki program ili kaj vec, Ja znam da bi oni to znali i razumjeli ga kada bi se uveo u skole. Linux isto moze biti jednostavan, pa i on je jednostavan neke stvari windowsi kompliciraju samo to neznaju ti ljudi.
Vrlo rasistički mogu reći.... zašto tako dijeliti ljude? Linux se upravo izvlači zadnjih godina iz takvog konteksta kojeg baš ti sada navodiš., Linux i zajednica se razvijaju, postaju friendly user prema svima, jer će tako i brže rasti. Isto je kao i s ljudima, ako se ne razvijaš u više smjerova, postaješ idiot. Tako je i sa zajednicom i sa Linuxom. Prošla su vremena Linuxa i zajednice samo sa gieekovima. Ljepše je ovakve plodove ponuditi svima, pa je automatski i vjerojatnost da ćeš u tim običnim ljudima pobuditi kreativni duh veća.Soul_Sample je napisao/la:za takve ljude Linux nije jer će samo smanjiti kvalitetu zajednice, neće joj ništa vratiti, neće cijeniti to što rade na OS-u koji je besplatan i koji je udruženi trud tisuća ljudi jer na kraju krajeva - i Windowse su dobili besplatno, a tamo je sve radilo, dok ovdje moraš nekad nešto možda napraviti sam.