Dostupna beta Ubuntu 10.04

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

iweb
Site Admin
Spol: M

Re: Dostupna beta Ubuntu 10.04

Post Postao/la iweb »

Di je taj MeMenu?
Zakaj su izbacili GIMP?
Zakaj su izbacili par igrica?
vuksamotnjak

Post Postao/la vuksamotnjak »

iweb je napisao/la:Di je taj MeMenu?
Zakaj su izbacili GIMP?
Zakaj su izbacili par igrica?

Štooo?!?!?! Nema MeMenu!! Nema GIMP?!?!?! LOOOL

Valjda će MeMenu doci u RC. A koristim Mandrivu tak da tu ima gimpa i u 2010 i 2010.1, Jedino me pati taj MeMenu. Hoce biti to moguce ubaciti u Mandrivu?
オープン思考....Linuxを使う=オープンWikiの [url]wiki.open.hr[/url](すべての情報を持って)

एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
dado.p

Post Postao/la dado.p »

GIMP je izbacen iz sljedecea 2 razloga:
1. Alat je za profesionalce, nije program u kojem se obicni puk moze snaci tek tako. Umjesto njega za jednostvanu obradu fotografija ce da sluzi defaultni preglednik fotografija.
2. (Nastavlja se na 1.) Posto nije program za amatere, nema potrebe da zauzima toliko prostora na disku, cilj je bio da smanje broj MB na cd-u i defaultnoj instalaciji.

GIMP je podrzan od strane Ubuntu-a i od instalacije Vas dijeli jedan klik. Nema potrebe da se hvatate za glavu. ;)

BTW, cemu toliko frke oko toga kako beta radi, pa beta je...ja sam odusevljen brzinom, o svemu ostalom cu da sudim kad izadje finalna verzija.
Pozdrav
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

dado.p je napisao/la:GIMP je izbacen iz sljedecea 2 razloga:
1. Alat je za profesionalce, nije program u kojem se obicni puk moze snaci tek tako. Umjesto njega za jednostvanu obradu fotografija ce da sluzi defaultni preglednik fotografija.
2. (Nastavlja se na 1.) Posto nije program za amatere, nema potrebe da zauzima toliko prostora na disku, cilj je bio da smanje broj MB na cd-u i defaultnoj instalaciji.

GIMP je podrzan od strane Ubuntu-a i od instalacije Vas dijeli jedan klik. Nema potrebe da se hvatate za glavu. ;)

BTW, cemu toliko frke oko toga kako beta radi, pa beta je...ja sam odusevljen brzinom, o svemu ostalom cu da sudim kad izadje finalna verzija.
Pozdrav
Image Viewer NEMA MOGUĆNOST BILO KAKVOG EDITIRANJA. NMVZJ.
Ima frke, JER SE NA BETI BAZIRA FINAL.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Pa skinete Gimp i instalirate.
What's the big deal? ;)
vuksamotnjak

Post Postao/la vuksamotnjak »

nije problem instalirati ga....al novim korisnicima i onim koji nemaju brzi net bas i nejde to na ruku
オープン思考....Linuxを使う=オープンWikiの [url]wiki.open.hr[/url](すべての情報を持って)

एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Pa, ako hoćeš na jedan CD od 700 Mb staviti nove stvari, moraš neke stvari i izbaciti.
Na primjer, u Fedori uopće nemaš Open Office. I to se uzima zdravo za gotovo. Ako hoćeš OOo, moraš ga instalirati.
Tako je i GIMP ovaj puta otišao. Da bi se napravilo mjesta za neke nove stvari.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

vuksamotnjak je napisao/la:nije problem instalirati ga....al novim korisnicima i onim koji nemaju brzi net bas i nejde to na ruku
Da, tu zapravo Ubuntu pomalo griješi što ne izbaci i neku frendly user instalaciju na DVD-u sa puno više offline sadržaja. Tako radi Fedora, tako radi OpenSuse, pa čak i Mint. Znam da Ubuntu ima nekakve DVD-ove, no ne znam što konkretno uključuju i kakav im je installer.
domi

Post Postao/la domi »

Grof je napisao/la:
vuksamotnjak je napisao/la:nije problem instalirati ga....al novim korisnicima i onim koji nemaju brzi net bas i nejde to na ruku
Da, tu zapravo Ubuntu pomalo griješi što ne izbaci i neku frendly user instalaciju na DVD-u sa puno više offline sadržaja. Tako radi Fedora, tako radi OpenSuse, pa čak i Mint. Znam da Ubuntu ima nekakve DVD-ove, no ne znam što konkretno uključuju i kakav im je installer.
Super Os ubuntu je na dvd-u ;) Ima sve što mu treba za simpli usere 1.1gb ;)
Edit ja ga koristim instalirao sam samo vlc i Nero Linux!
Greška bio je i Vlc :D
Zadnja izmjena: domi, dana/u 04 tra 2010, 19:18, ukupno mijenjano 1 put.
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

To nije službeno izdanje.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Odgovori