Dostupna beta Ubuntu 10.04
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Dostupna beta Ubuntu 10.04
Di je taj MeMenu?
Zakaj su izbacili GIMP?
Zakaj su izbacili par igrica?
Zakaj su izbacili GIMP?
- vuksamotnjak
- Spol: M
iweb je napisao/la:Di je taj MeMenu?
Zakaj su izbacili GIMP?
Štooo?!?!?! Nema MeMenu!! Nema GIMP?!?!?! LOOOL
Valjda će MeMenu doci u RC. A koristim Mandrivu tak da tu ima gimpa i u 2010 i 2010.1, Jedino me pati taj MeMenu. Hoce biti to moguce ubaciti u Mandrivu?
オープン思考....Linuxを使う=オープンWikiの [url]wiki.open.hr[/url](すべての情報を持って)
एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
GIMP je izbacen iz sljedecea 2 razloga:
1. Alat je za profesionalce, nije program u kojem se obicni puk moze snaci tek tako. Umjesto njega za jednostvanu obradu fotografija ce da sluzi defaultni preglednik fotografija.
2. (Nastavlja se na 1.) Posto nije program za amatere, nema potrebe da zauzima toliko prostora na disku, cilj je bio da smanje broj MB na cd-u i defaultnoj instalaciji.
GIMP je podrzan od strane Ubuntu-a i od instalacije Vas dijeli jedan klik. Nema potrebe da se hvatate za glavu.
BTW, cemu toliko frke oko toga kako beta radi, pa beta je...ja sam odusevljen brzinom, o svemu ostalom cu da sudim kad izadje finalna verzija.
Pozdrav
1. Alat je za profesionalce, nije program u kojem se obicni puk moze snaci tek tako. Umjesto njega za jednostvanu obradu fotografija ce da sluzi defaultni preglednik fotografija.
2. (Nastavlja se na 1.) Posto nije program za amatere, nema potrebe da zauzima toliko prostora na disku, cilj je bio da smanje broj MB na cd-u i defaultnoj instalaciji.
GIMP je podrzan od strane Ubuntu-a i od instalacije Vas dijeli jedan klik. Nema potrebe da se hvatate za glavu.
BTW, cemu toliko frke oko toga kako beta radi, pa beta je...ja sam odusevljen brzinom, o svemu ostalom cu da sudim kad izadje finalna verzija.
Pozdrav
Image Viewer NEMA MOGUĆNOST BILO KAKVOG EDITIRANJA. NMVZJ.dado.p je napisao/la:GIMP je izbacen iz sljedecea 2 razloga:
GIMP je podrzan od strane Ubuntu-a i od instalacije Vas dijeli jedan klik. Nema potrebe da se hvatate za glavu.![]()
Pozdrav
Ima frke, JER SE NA BETI BAZIRA FINAL.
- Suko
- Site Admin
Pa skinete Gimp i instalirate.
What's the big deal?
What's the big deal?
- vuksamotnjak
nije problem instalirati ga....al novim korisnicima i onim koji nemaju brzi net bas i nejde to na ruku
オープン思考....Linuxを使う=オープンWikiの [url]wiki.open.hr[/url](すべての情報を持って)
- Suko
- Site Admin
Pa, ako hoćeš na jedan CD od 700 Mb staviti nove stvari, moraš neke stvari i izbaciti.
Na primjer, u Fedori uopće nemaš Open Office. I to se uzima zdravo za gotovo. Ako hoćeš OOo, moraš ga instalirati.
Tako je i GIMP ovaj puta otišao. Da bi se napravilo mjesta za neke nove stvari.
Na primjer, u Fedori uopće nemaš Open Office. I to se uzima zdravo za gotovo. Ako hoćeš OOo, moraš ga instalirati.
Tako je i GIMP ovaj puta otišao. Da bi se napravilo mjesta za neke nove stvari.
Da, tu zapravo Ubuntu pomalo griješi što ne izbaci i neku frendly user instalaciju na DVD-u sa puno više offline sadržaja. Tako radi Fedora, tako radi OpenSuse, pa čak i Mint. Znam da Ubuntu ima nekakve DVD-ove, no ne znam što konkretno uključuju i kakav im je installer.vuksamotnjak je napisao/la:nije problem instalirati ga....al novim korisnicima i onim koji nemaju brzi net bas i nejde to na ruku
Super Os ubuntu je na dvd-uGrof je napisao/la:Da, tu zapravo Ubuntu pomalo griješi što ne izbaci i neku frendly user instalaciju na DVD-u sa puno više offline sadržaja. Tako radi Fedora, tako radi OpenSuse, pa čak i Mint. Znam da Ubuntu ima nekakve DVD-ove, no ne znam što konkretno uključuju i kakav im je installer.vuksamotnjak je napisao/la:nije problem instalirati ga....al novim korisnicima i onim koji nemaju brzi net bas i nejde to na ruku
Edit ja ga koristim instalirao sam samo vlc i Nero Linux!
Greška bio je i Vlc
Zadnja izmjena: domi, dana/u 04 tra 2010, 19:18, ukupno mijenjano 1 put.
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
To nije službeno izdanje.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.