GNOME 3.0
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Re: GNOME 3.0
Ako ništa drugo, na KDE-u se ubiješ da promijeniš okvir prozora.
Na Gnomeu samo staviš novu Metacity temu.
Al, da se i KDE fino štimati.
Samo što na GNOME-u više imam dojam da se igram s pet setova dječjih kockica od različitih proizvođača i da sve slažem sam, a na KDE-u imam samo jedan set kockica koji je napravila KDE ekipa.
Samo što na GNOME-u više imam dojam da se igram s pet setova dječjih kockica od različitih proizvođača i da sve slažem sam, a na KDE-u imam samo jedan set kockica koji je napravila KDE ekipa.
Settings -> Appearance -> Windows i promjeni windows decoration. Ponudjeni su samo defaultni. osatle moras istalirati.Suko je napisao/la:Ako ništa drugo, na KDE-u se ubiješ da promijeniš okvir prozora.
ako si instaliras deKorator, Aurorae, Beryl ili bespin - mozes sto pozelis.
KDE ima odvojene teme za Plasmu, Widgete, Boje, Fontove i Okvire prozora. Pa moras rucne sve uskladiti. To je malo iritantno.
Da, to je istina. Medjutim sa svakom verzijom više stvari je moguce direktno searchati i instalirati sa kde-look.org-a. Mislim da su postavke za teme za plasmu, komponente plasme i desktop background u potpunosti povezane sa kde-look.org - tako da mozes sve to instalirati i pretrazivati unutar KDE-a.Suko je napisao/la:Samo što na GNOME-u više imam dojam da se igram s pet setova dječjih kockica od različitih proizvođača i da sve slažem sam, a na KDE-u imam samo jedan set kockica koji je napravila KDE ekipa.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Pa šta nije bit Linuxa da sam dio toga uradiš tako si bar prije govorioSuko je napisao/la:Ako ništa drugo, na KDE-u se ubiješ da promijeniš okvir prozora.
neznam šta ti se dogodilo da ti gnome više nije drag,a kde ti je odjedanput sve
nešto mi tu ne štima,jer ja te pratim od prvog dolaska na ovaj forum i vidim velike
promjene u stavovima kod tebe
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Nisi me shvatio.domi je napisao/la: Pa šta nije bit Linuxa da sam dio toga uradiš tako si bar prije govorio
neznam šta ti se dogodilo da ti gnome više nije drag,a kde ti je odjedanput sve
nešto mi tu ne štima,jer ja te pratim od prvog dolaska na ovaj forum i vidim velike
promjene u stavovima kod tebe![]()
Nisam rekao da mi Gnome nije drag. Gnome je fenomenalno okruženje!
Ali, dugo već koristim Gnome i mislim da sam dosta toga naučio o njemu.
KDE4 mi nije odgovarao na samom početku jer je bio dosta bugovit i neka rješenja mi se nisu sviđala.
Povremeno sam ga pokušavao koristiti i nije mi nikako sjeo.
Ali, ovaj 4.3 mi je stvarno dobar.
Lijep je i moderan. Uspio sam dovoljno naučiti da mi je ugodno u njemu raditi.
I sad se polako učim.
Stvarno sam oduševljen nekim rješenjima KDE ekipe! Odlučili su ići svojim putem. Unaprijediti stari KDE, uvesti neke nove stvari koje nisu postojale prije njih.
Uglavnom, Gnome je odličan, savršeno i brzo okruženje. Ne srami se niti jednog drugog.
Ali sam ga već isfurao.
A KDE mi je nova, neistražena zemlja.
Linux Mint (GNOME) ima poboljšano grupiranje aplikacija na panelu, slično kao što odavno imaju Windowsi XP i noviji. Ali ni defaultno grupiranje nije loše.Tako da su dva panela nepotrebna, ukoliko imaš deset ili više otvorenih prozora, no tu su i virtualni desktopi. KDE je najfleksibilniji DE koji postoji na planeti. Nema mogućnosti koje neće staviti KDE developeri u njega. Ali se uvijek vraćam na GNOME, koliko god KDE bio napredniji. Sviđa mi se GNOME-ova standardna čistoća u sučelju, vizualno je kompaktniji od KDE-a. GNOME 3.0 ide krivim putem. Zanemarili su aplikacije koje dolaze u GNOME paketu, a bave se bling blingom koji nema svrhe. Neznam, da li uopće GNOME developeri slušaju korisnike i njihove sugestije?speedy je napisao/la:ma meni smeta kad mi je sve natrpano u jednom panelu,,,,,, izbornici, quick lunch, sat i ostale forice sto idu ondje,,,,,,, jos kad se tu dodaju virtualni desktopi i show deksktop guzva je samo tako,,,,, pa jos kad se krenu prozori otvarat........ ma uzas ko na winsima
jednostavno pretrpano...
pingu je napisao/la:Linux Mint (GNOME) ima poboljšano grupiranje aplikacija na panelu, slično kao što odavno imaju Windowsi XP i noviji. Ali ni defaultno grupiranje nije loše.Tako da su dva panela nepotrebna, ukoliko imaš deset ili više otvorenih prozora, no tu su i virtualni desktopi. KDE je najfleksibilniji DE koji postoji na planeti. Nema mogućnosti koje neće staviti KDE developeri u njega. Ali se uvijek vraćam na GNOME, koliko god KDE bio napredniji. Sviđa mi se GNOME-ova standardna čistoća u sučelju, vizualno je kompaktniji od KDE-a. GNOME 3.0 ide krivim putem. Zanemarili su aplikacije koje dolaze u GNOME paketu, a bave se bling blingom koji nema svrhe. Neznam, da li uopće GNOME developeri slušaju korisnike i njihove sugestije?speedy je napisao/la:ma meni smeta kad mi je sve natrpano u jednom panelu,,,,,, izbornici, quick lunch, sat i ostale forice sto idu ondje,,,,,,, jos kad se tu dodaju virtualni desktopi i show deksktop guzva je samo tako,,,,, pa jos kad se krenu prozori otvarat........ ma uzas ko na winsima
jednostavno pretrpano...
kao sto ima xp,,,,,, ma sto je to kod XPa dobro pri grupiranju proztora na panelu??
a ovo u sedmici kad mi spuca sve otvorene prozore u panelu pod jednu sugavu ikonicu koju moras klikat da vidis sto je uopce otvoreno mi se nimalo necini "poboljsanim" u XPu je to bolje rjeseno nego u w7 ondje bi se tako blentavo grupiralo tek kad se otvori toliko prozora da vise nemogu normalno stajati jedan pored drugog
u w7 odmah u startu imas klik dva vise za napravit sto mi nimalo neodgovara.......
i dva panela su mi svakako potrebna,,,,,
kompletno izbacivanje opcije za dva panela u gnometu bi bila malo teza glupost,,,,,, pa cjela fora oko linuxa je da ima hrpetina i distri i sucelja za birat i da je sve krcatno razno raznim opcijama tako da si svatko moze slozit tocno ono sto mu odgovara,,,,,,,
a ne sad da se fura na "ma ovo tu netreba bla bla..." pa da i linux postane zadrt i ogranicen kao winsi,,,
instaliraj si KDE pa mozes imati 77 panelaspeedy je napisao/la:kompletno izbacivanje opcije za dva panela u gnometu bi bila malo teza glupost,,,,,, pa cjela fora oko linuxa je da ima hrpetina i distri i sucelja za birat i da je sve krcatno razno raznim opcijama tako da si svatko moze slozit tocno ono sto mu odgovara,,,,,,,
i desktop najnakrcaniji opcijama ti je definitivno KDE
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
stefan je napisao/la:instaliraj si KDE pa mozes imati 77 panelaspeedy je napisao/la:kompletno izbacivanje opcije za dva panela u gnometu bi bila malo teza glupost,,,,,, pa cjela fora oko linuxa je da ima hrpetina i distri i sucelja za birat i da je sve krcatno razno raznim opcijama tako da si svatko moze slozit tocno ono sto mu odgovara,,,,,,,![]()
i desktop najnakrcaniji opcijama ti je definitivno KDE
samo sto nemozes mjenjati raspored otvorenih prozora,,,,, pa problemi s touchpadom pa.......
no no no....... KDE mi nikad nije dobro sjeo i mislim da nikad i nece,,,,
osim naravno ako se nebudem morao prislilit da se bas na KDE naviknem u slucaju da GNOME 3 bude previse "osakacen"
Ne bih volio biti osuđen na novi GNOME 3.0 interface. Osim ako će finalna verzija biti toliko dobro napravljena da neću imati razloga koristiti klasićne panele ili jedan panel. Samo neka ostave mogućnost klasićnih panela, i da ih ostave za trajno u GNOME-u.
Isto tako je Microsoft uveo ribbone u novi Office 2007 i Autodesk u AutoCAD 2010, ali stari korisnici se ne mogu naviknuti na to a vjerujem ni neki novi koji su imali prilike koristiti staro sučelje.
Isto tako je Microsoft uveo ribbone u novi Office 2007 i Autodesk u AutoCAD 2010, ali stari korisnici se ne mogu naviknuti na to a vjerujem ni neki novi koji su imali prilike koristiti staro sučelje.
Nema toga što KDE neće uvesti kao mogućnost. Ali nisam siguran na što točno misliš.speedy je napisao/la:samo sto nemozes mjenjati raspored otvorenih prozora
npr otvorio sam prvo firefox pa chromium pa operu i tim redosljedom to stoji dolje u panelu....... ali ja bi da mi bude prvo chromium pa opera pa firefox (zato sa se kroz prozore krecem scroolom a ne klikanjem tako da mi je bitno sto je 1 sto 2 sto 3)
u gnometu samo drag and dropom izmjesas raspored otvorenih prozora kao tabove u firefoxu,,,,,, dok u KDE toga nema
u gnometu samo drag and dropom izmjesas raspored otvorenih prozora kao tabove u firefoxu,,,,,, dok u KDE toga nema