GNOME 3.0

Teme vezane za GNOME grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
DoDo
Spol: M

GNOME 3.0

Post Postao/la DoDo »

glaskoncILLa je napisao/la:ajd neka netko baci screenshot gnomea trojke.
Evo: http://www.omgubuntu.co.uk/2009/09/gnom ... -tour.html

Meni se sviđa. Zapravo mi se jaaako sviđa. Možda čak i dovoljno da otiđem ponovo na gnome (na KDE-u mi jednostavno previše stvari ne radi (bluetooth - moram koristiti gnomeov applet, NetworkManager - opet gnomeov applet, pulse audio manager - opet gnomeov applet, kwin duplo sporiji od compiza) iako mi je nekako logičniji i jednostavniji za korištenje).
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
glaskoncILLa

Re: Fedora 12

Post Postao/la glaskoncILLa »

da, vidis, vec sam zaboravio ove hereticke kde ideje.. :)
ali dobro, prvi releease se ocekuje polovicom slijedece godine, znaci da bi u debian testing mogao doci ili krajem slijedece ili mozda cak i 2011te..
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Do tad će KDE bit ispoliran do "ibera" ruga_se
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
DoDo

Post Postao/la DoDo »

4ndY je napisao/la:Do tad će KDE bit ispoliran do "ibera" ruga_se
Zato sam i toliko volio KDE 3, te ga još uvijek i koristim na stolnom računalu. U doba KDE-a 3, GNOME je bil katastrofa, no sad je situacija obrnuta - GNOME je puno stabilniji i robusniji od KDE-a 4. No, KDE 4 je relativno mlad te se jako brzo razvija. Baš me zanima koliko će zapravo stabilan biti GNOME 3 kad izađe...
glaskoncILLa

4ndY je napisao/la:Do tad će KDE bit ispoliran do "ibera" ruga_se
najlakse se rugati slabijem... :)
dok sam istrazivao naletio sam na interviju sa shuttlewothom gdje su ga pitali za trojku i izmedju ostalog je rekao jednu stvar koja me razveselila, a to je da ce se navodno poraditi na "razbacanosti" gnomea, odnosno da ce se truditi da bude vise unificiran u lokacijama gdje se nalaze slicne stvari.
ok, nijedan os to nemas bas skroz sredjeno, ali to je kod gnomea bas jako izrazeno..
DoDo je napisao/la:Baš me zanima koliko će zapravo stabilan biti GNOME 3 kad izađe...
vjerovatno ne previse.. :)
DoDo

Post Postao/la DoDo »

glaskoncILLa je napisao/la: vjerovatno ne previse.. :)

Ne nužno. Gnomovska ekipa je puno manje šlampava kod pisanja koda. Oni napišu programe s malo funkcija, ali ti programi rade. S druge strane, KDE programi obično nude jako puno toga, ali se često ruše kod korištenja nekih stvari (npr. KDE bluetooth applet mi nudi sve živo, ali se skrši kad hoću poslati datoteku na mobitel).

Uzmi u obzir i to da je GNOME 1 beta bio stabilniji od KDE 1 final... Tak se bar priča, nažalost u to doba se nisam bavio linuxom...
glaskoncILLa

ma dobro, gnome je sretnije rjesenje sto se tice opce stabilnosti, zato ga i koristim, ali ima i gnome svojih nedostataka i sad, zapravo se bas borim sa nekim od njih, ali cini mi se da cu izgubiti.. :)

tako da ako uzmes u obzir da ce to ipak biti jos toplo od pecenja plus opca linux boljka nekompatibilnosti i nedovoljnog testiranja sa raznolikim hardwareom, osobno ne ocekujem previse.. mozda se pozitivno iznenadim..
u svakom slucaju, cekamo ili fedoru tamo neku 14ticu ili ubuntu 10.4 ili 10.10 pa cemo vidjeti postove na forumu.. :)
4ndY je napisao/la:Dobro dosta offtopica oko KDE vs. Gnome... ;)
zapravo mozda ne bi bilo lose da moderator to splita u neki gnome 3.0 topic, s obzirom da se stvari zahutavaju pomalo..
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

glaskoncILLa je napisao/la: zapravo mozda ne bi bilo lose da moderator to splita u neki gnome 3.0 topic, s obzirom da se stvari zahutavaju pomalo..
Vaše želje meni su zapovijed :D
pingu

Re: GNOME 3.0

Post Postao/la pingu »

Gnome ima svoje HIG smjernice. Tako da nikada neće biti (sličan) KDE. Kada malo bolje pogledam, sviđa mi se ta "unixoidnost" Gnome-a, naspram windows like KDE-a. I dobro je da postoje razlike između njih, koje nisu bile barem sa vizualne strane tolike, kada su bili u 1.x verzijama.
Markec

Re: GNOME 3.0

Post Postao/la Markec »

Izgleda odlicno Gnome 3.0
preuzeli su onaj dio iz mac OS-a da na traci prikazuje ime prozora¸, inaće odlicno fukcionira ovo sa više desktopa.
Jel ima to za skinuti, za nadograditi premda je jos u fazi testiranja.
Odgovori