lako sutra stavim 14.04 ne košta me ništa.
Linux za stariji pc
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Mihajlo
- Spol: M
Re: Linux za stariji pc
zato jer je pc sa 512 MB rama
A izreka: vrijeme je novac?Mihajlo je napisao/la:zato jer je pc sa 512 MB rama
Šalu na stranu, možeš uštedjeti memorijskog prostora s pravilnim izborom programa. Recimo, pišući o minimalnim potrebnim resursima na službenom Lubuntu siteu tvrde sljedeće:
Kod: Označi sve
For local programs like Libre Office and simple browsing habits, your computer needs about 512 MB RAM.- Mihajlo
da nisam u potrazi za poslom, ovakve stvari uopće nebi radio.
tako da dok sam god u potrazi za poslom, vremena imam na razbacivanje.
možda večeras instaliram 14.04
tako da dok sam god u potrazi za poslom, vremena imam na razbacivanje.
možda večeras instaliram 14.04
podrska za 12.04 traje jos godinu i nesto... 5 godina od izlaskarudar je napisao/la: Bilo kako bilo, nikad ne bih riskirao instalirajući verziju kojoj je podrška istekla prije dvije godine.
al su to mjenjali?
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Gledao sam po ovome: https://help.ubuntu.com/community/Lubun ... ubuntu/LTS i zaključio da je istekla za 12.04. Ako je još uvijek podržan, tim bolje.
Lubuntu 12.04 nije LTS kao standardni Ubuntu 12.04 LTS odnosno nema podršku od 5 godina. Ne znam zašto je to tako ali je moguće da Lubuntu developeri nemaju vremena za održavati tako dugo stare verzije Lubuntua, mislim da su community verzije Ubuntua kao Kubuntu, Ubuntu MATE, Ubuntu Gnome i slične podržane 3 g, standardni Canonicalov Ubuntu ima podršku od 5 g.Unlike Ubuntu, Lubuntu 12.04 is not a LTS, this version will be supported for 18 months. However, a lot of work has been done to improve the stability of the system.
- entuzijasta
- Kontakt:
http://askubuntu.com/questions/450400/i ... -processor
Mislim da će ovo rješiti tvoj problem
Mislim da će ovo rješiti tvoj problem