.. inače mi je super tvoj MATE.. izgleda skoro k'o Unity
Ubuntu 14.10
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Ubuntu 14.10
@Fugu.. si probao "drag and drop" 
Jesam, ali ništa.
Ha čuj, unity je izgledom, položajem i animacijama OK, ali mogućnosti prilagodbe su puno presiromašne. Npr. nemožeš dodati neku mapu da se otvara drito iz tog lijevog unity panela.
Usput evo malo žuči.
Unity situacija je kao i u većini Linux dockova. Nemoš dodat mapu. Wtf? Warum?
I to se provlači stalno, slično kao i npr. forsanje fonoteka u audioplayerima.
Valjda tvorci misle da svi imaju furt otprtu konzolu i napamet znaju sve putanje pa tak otvaraju mape, neznam.
To naravno nejde tebe, Bertone, samo si me podsjetio
Ha čuj, unity je izgledom, položajem i animacijama OK, ali mogućnosti prilagodbe su puno presiromašne. Npr. nemožeš dodati neku mapu da se otvara drito iz tog lijevog unity panela.
Usput evo malo žuči.
Unity situacija je kao i u većini Linux dockova. Nemoš dodat mapu. Wtf? Warum?
I to se provlači stalno, slično kao i npr. forsanje fonoteka u audioplayerima.
Valjda tvorci misle da svi imaju furt otprtu konzolu i napamet znaju sve putanje pa tak otvaraju mape, neznam.
To naravno nejde tebe, Bertone, samo si me podsjetio
Where there is a gui there's a way.
- vision
- Spol: ♂
Ni približno kao u Dolphin, čak se i u Thunar da složiti dosta toga - ali u Caju osim opcije pod bookmarks ne vidim.Fugu je napisao/la:Ne nalazim načina za proizvoljno dodavanje i izbacivanje stavki iz Caje pod "mjesta" iliti places.
Dodao bih meni važne mape, a izbacio nepotrebne:
Najlakše je instalirati samo Dolphin i postaviti ga za default umjesto Caje ako ima za tim potrebe
Ok, znači ne ide. Tko zna kako bi se Dolphin ponašao pod matom. Vjerujem da bi izgubio neke funkcionalnosti, a možda donio nestabilnost, usporenje. Ne znam. Nagađam.vision je napisao/la:Ni približno kao u Dolphin, čak se i u Thunar da složiti dosta toga - ali u Caju osim opcije pod bookmarks ne vidim.
Najlakše je instalirati samo Dolphin i postaviti ga za default umjesto Caje ako ima za tim potrebe
Dobro, ionako je ova moja instalacija Ubuntua svojevrstan test, znatiželja, da vidim kako stvari stoje izvan KDE svijeta.
Namjera mi je koristiti Ubuntu i Mate, naravno paralelno sa KDESuseom, barem par mjeseci prije konačne usporedbe i odluke za distru numero due na mom kompu.
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
Ako sam dobro shvatio, ti želiš mijenjati ono što se naziva Caja sidebar.Fugu je napisao/la:Ne nalazim načina za proizvoljno dodavanje i izbacivanje stavki iz Caje pod "mjesta" iliti places.
Dodao bih meni važne mape, a izbacio nepotrebne
Da ne bude zabune:
1) Bookmarks su zasebna kategorija i to te trenutno ne zanima (mijenjati možeš u Tools->Bookmarks ili ~/.gtk-bookmarks).
2) Places u startup meniju nemaju veze s Cajom, tj. ovime što tebi treba.
Sidebar možeš mijenjati u ~/.config/user-dirs.dirs. Detaljnije pogledaj upute:
http://askubuntu.com/questions/79150/ho ... 540#152540
http://forums.linuxmint.com/viewtopic.p ... 6&t=137045
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Fercera!
Nije baš elegantno, ali to se radi rijetko ili jednom na početku, kod prilagodbe distre svojim željama i potrebama, pa nije problem.
(Za stavljanje custom ikone za taj novostvoreni šortkat neću niti pitati
. To bi bilo previše za jadnog Matu.
)
Calisto, svaka čast.
(Jbte, sad sam ko tinejđerica s ovim smajlićima
)
Nije baš elegantno, ali to se radi rijetko ili jednom na početku, kod prilagodbe distre svojim željama i potrebama, pa nije problem.
(Za stavljanje custom ikone za taj novostvoreni šortkat neću niti pitati
Calisto, svaka čast.
(Jbte, sad sam ko tinejđerica s ovim smajlićima
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
Re: Odg: Ubuntu 14.10
Fugu je napisao/la:Fercera!![]()
Nije baš elegantno, ali to se radi rijetko ili jednom na početku, kod prilagodbe distre svojim željama i potrebama.
Izvrsno!
Ideja za daljnje igranje : fino si napravi skripticu koja će ti u Plumi otvarati tu lokaciju pa sam mijenjaš ili pokusaj nekom naredbom u terminalu to automatski mijenati
Sto se tiče custom ikona, pogledaje odakle se učitavaju i koje su dimenzije pa tako mijenjaj (to mi jedino pada na pamet)...
KDE te razmazio i napravio pravu picajzlu od tebe
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Možda nema niti potrebe, a nisam ti ja niti dovoljno informatički pismen za dublji ulazak.
Jasno mi je da bi bilo glupo uopće htjeti od Mate napraviti KDE, ali kastomizacija do neke razumne granice, zašto ne. Normalno, u skladu s raspoloživim vremenom i voljom. A toga mi pomalo nestaje.
Sve u svemu, zanimljiv mi je taj Ubuntu pokus.
Jasno mi je da bi bilo glupo uopće htjeti od Mate napraviti KDE, ali kastomizacija do neke razumne granice, zašto ne. Normalno, u skladu s raspoloživim vremenom i voljom. A toga mi pomalo nestaje.
Sve u svemu, zanimljiv mi je taj Ubuntu pokus.