KDE Frameworks 5 & Plasma 5
Moderator/ica: Moderatori/ce
- blast beat
- Spol: M
Re: KDE Frameworks 5 & Plasma 5
Da je nešto radikalno novo kao prelaz sa trojke na četvorku, opet bi trebalo proći jedno godinu i po, dve dok se ne dobije stabilno okruženje. Ovako je samo prirodni napredak da kažem. I ovo sada problema što imaju verujem da će biti ispeglani taman na vreme kada se završi sa portovanjem aplikacija u qt5 i biće sve lepo zaokruženo i stabilno.
Bolje po malo nego nešto radikalno novo, u Linux svetu se takvi primeri nisu baš dobro pokazali.
Where there is a gui there's a way.
- r3bl
- Kontakt:
Moje vlastito mišljenje: prelijepo je.
Instalirao sam na svoj Kubuntu koristeći neon5 repozitorij i stvarno izgleda prelijepo. Međutim, očekivao sam nešto groundbreaking[/img] što ipak nisam dobio. Međutim, rano je još razmatrati o ovome kao o gotovom proizvodu (bar mislim). U svakom slučaju, u ovoj kombinaciji je previše bagovito da bih koristio ispred KDE 4 verzije, ali u svakom slučaju čim bude stabilnije pravim prelaz.
Instalirao sam na svoj Kubuntu koristeći neon5 repozitorij i stvarno izgleda prelijepo. Međutim, očekivao sam nešto groundbreaking[/img] što ipak nisam dobio. Međutim, rano je još razmatrati o ovome kao o gotovom proizvodu (bar mislim). U svakom slučaju, u ovoj kombinaciji je previše bagovito da bih koristio ispred KDE 4 verzije, ali u svakom slučaju čim bude stabilnije pravim prelaz.
r3bl je napisao/la:Moje vlastito mišljenje: prelijepo je.
Jesu popravili konzistenciju fontova? Da izgledaju lijepo i zaokruženo dimenzijama i prikazom u svim dijelovima sustava, taj dio kod KDEa meni nikako nije dobar, previše ima odskakanja od nekog ujedinjenog izgleda.
- blast beat
Ima li neko informaciju kada se planira portovanje KDE aplikacija na qt5? Guglao sam nešto ranije, ali nisam uspevao ništa konkretno da nađem.
portovanje je u tijeku. dobar dio aplikacija ima kakav-takav port na Frameworks. samo je do pojedinog maintainera kad taj port ide u idući Applications release.
po mom testiranju, jedino je Kate u stanju da napravi release, bez da bugzilla pukne.
po mom testiranju, jedino je Kate u stanju da napravi release, bez da bugzilla pukne.
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
- calisto053
- Moderator
Objavljenja Plazma 5 beta, stigne i neke novosti
https://www.kde.org/announcements/plasma-5.0.95.php
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- vkrajacic89
- Kontakt:
Napokon Icons-only Task Manager! To je nešto što me baš smeta u četvorci. Ikona stane više u bar, i meni su osobno preglednije i intuitivnije za koristiti nego ove tekstualne trake.calisto053 je napisao/la:Objavljenja Plazma 5 beta, stigne i neke novosti
Test prvoklasne inteligencije sastoji se u sposobnosti istovremenog držanja dviju suprotnih ideja u glavi, a da se pritom zadrži sposobnost funkcioniranja.
-
eQuivalent
- Kontakt:
Pa ne vidim šta je tu novo? Ja koristim na svim Icons-only . Mislim ... i nije im neki napredak. Ja na prvu loptu pomislio da su najzad prebacili u prozorima ikone u nazivnu traku (kao što je uradio gnome3) ... a oni ... kaskaju mesecima iza mene. pfffff ... razočarenje.
- blast beat
Šta je nazivna traka, i kakve ikone?eQuivalent je napisao/la:...najzad prebacili u prozorima ikone u nazivnu traku (kao što je uradio gnome3)...