KDE Frameworks 5 & Plasma 5

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

blast beat
Spol: M

Re: KDE Frameworks 5 & Plasma 5

Post Postao/la blast beat »

Da je nešto radikalno novo kao prelaz sa trojke na četvorku, opet bi trebalo proći jedno godinu i po, dve dok se ne dobije stabilno okruženje. Ovako je samo prirodni napredak da kažem. I ovo sada problema što imaju verujem da će biti ispeglani taman na vreme kada se završi sa portovanjem aplikacija u qt5 i biće sve lepo zaokruženo i stabilno. :) Bolje po malo nego nešto radikalno novo, u Linux svetu se takvi primeri nisu baš dobro pokazali.
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Stigao 5.1
Second release of KDE Frameworks 5:
http://kde.org/announcements/kde-frameworks-5.1.php
Where there is a gui there's a way.
r3bl
Kontakt:

Post Postao/la r3bl »

Moje vlastito mišljenje: prelijepo je.

Instalirao sam na svoj Kubuntu koristeći neon5 repozitorij i stvarno izgleda prelijepo. Međutim, očekivao sam nešto groundbreaking[/img] što ipak nisam dobio. Međutim, rano je još razmatrati o ovome kao o gotovom proizvodu (bar mislim). U svakom slučaju, u ovoj kombinaciji je previše bagovito da bih koristio ispred KDE 4 verzije, ali u svakom slučaju čim bude stabilnije pravim prelaz.
Blog: https://r3bl.github.io
Twitter: https://twitter.com/r3bl_
Hardcore elementary fan.
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

r3bl je napisao/la:Moje vlastito mišljenje: prelijepo je.

Instalirao sam na svoj Kubuntu koristeći neon5 repozitorij i stvarno izgleda prelijepo. Međutim, očekivao sam nešto groundbreaking[/img] što ipak nisam dobio. Međutim, rano je još razmatrati o ovome kao o gotovom proizvodu (bar mislim). U svakom slučaju, u ovoj kombinaciji je previše bagovito da bih koristio ispred KDE 4 verzije, ali u svakom slučaju čim bude stabilnije pravim prelaz.

Jesu popravili konzistenciju fontova? Da izgledaju lijepo i zaokruženo dimenzijama i prikazom u svim dijelovima sustava, taj dio kod KDEa meni nikako nije dobar, previše ima odskakanja od nekog ujedinjenog izgleda.
blast beat

Ima li neko informaciju kada se planira portovanje KDE aplikacija na qt5? Guglao sam nešto ranije, ali nisam uspevao ništa konkretno da nađem.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

portovanje je u tijeku. dobar dio aplikacija ima kakav-takav port na Frameworks. samo je do pojedinog maintainera kad taj port ide u idući Applications release.
po mom testiranju, jedino je Kate u stanju da napravi release, bez da bugzilla pukne.
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Objavljenja Plazma 5 beta, stigne i neke novosti
https://www.kde.org/announcements/plasma-5.0.95.php
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
vkrajacic89
Kontakt:

Post Postao/la vkrajacic89 »

calisto053 je napisao/la:Objavljenja Plazma 5 beta, stigne i neke novosti
https://www.kde.org/announcements/plasma-5.0.95.php
Napokon Icons-only Task Manager! To je nešto što me baš smeta u četvorci. Ikona stane više u bar, i meni su osobno preglednije i intuitivnije za koristiti nego ove tekstualne trake.
Test prvoklasne inteligencije sastoji se u sposobnosti istovremenog držanja dviju suprotnih ideja u glavi, a da se pritom zadrži sposobnost funkcioniranja.
eQuivalent
Kontakt:

Post Postao/la eQuivalent »

Pa ne vidim šta je tu novo? Ja koristim na svim Icons-only . Mislim ... i nije im neki napredak. Ja na prvu loptu pomislio da su najzad prebacili u prozorima ikone u nazivnu traku (kao što je uradio gnome3) ... a oni ... kaskaju mesecima iza mene. pfffff ... razočarenje.
blast beat

eQuivalent je napisao/la:...najzad prebacili u prozorima ikone u nazivnu traku (kao što je uradio gnome3)...
Šta je nazivna traka, i kakve ikone?
Odgovori