Potpuno gnušanje KDE-om, uvjerite me suprotno.

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Fugu
Spol: M

Re: Potpuno gnušanje KDE-om, uvjerite me suprotno.

Post Postao/la Fugu »

:ljut2 :ljut2 :ljut2

Ljudi moji, zar nikog osim mene ovaj naslov ne bode u oči? Jasno mi je da ima ljudi kojima KDE nije sjeo i računala na kojem isti nije pjesma, ali mislim da nije u redu. Nisam baš mimoza, a i vrlo sam slobodoumnih stavova ali ovo je vrlo loš naziv za temu. A polako postaje zid srama gdje se postaju KDE fail-ovi. Neka postoji takva tema, ali dajte više taj naslov...
Kad bi svatko od nas startao temu sa sličnim indexom gorčine u naslovu, ubrzo bi se zaratili.
Dakle, samo Kde zamijenim nečim drugim:
- Potpuno gnušanje Linuxom, uvjerite me suprotno.
- Potpuno gnušanje XFCE-om, uvjerite me suprotno.
- Potpuno gnušanje crkvom, uvjerite me suprotno.
- Potpuno gnušanje (ubaci po želji), uvjerite me suprotno.
pface

Srdačno Vaš KDE fan.
Where there is a gui there's a way.
Max Bunker

Post Postao/la Max Bunker »

@equivalent
Moje linux znanje je skromno i bas zato postupam školski. Čista instalacija je bila na oba stroja, i iz upravitelja softwera sam dodao par aplikacija. Problematične su bile aplikacije koje traze root lozinku, znaci gparted, novčanik, bleachbit, ubuntu tweak... I taj problem se nije samo kod mene dešavao. Kako sam obrisao kde, nemogu vise staviti screenshote, a internet rješenja su navodila du u onaj drugi file, u ssh mapi, unutar etc mape, dodam text tipa x11 yes, međutim kako mi nijedno od predloženih rješenja nije pomoglo,a rok isticao, tako sam nanovo inszalirao xfce tj cjeli linux mint 17 xfce...
shicy

Post Postao/la shicy »

pa moraš gparted, bleachbit i takve programe pokretat sa root ovlastima, inače bi bilo "Potpuno gnušanje Linuxom, uvjerite me suprotno"
blast beat

Post Postao/la blast beat »

I dalje ne reče kako si ih pokretao iz konzole? Jjer verujem da je upravo tu bio problem. I ponavljam, ssh nema veze sa fajlovima na tvom kompjuteru, isto tako nemoj slepo prekucavati neke komande jer je neko na internetu tako rekao, retko kad to može izaći na dobro. :)
Max Bunker

Navedeni programi se nakon instalacija iz upravitelja softwera, pojave u popisu programa u start meniju. Desnim klikom na program u start meniju sam kreirao ikonu na desktopu. I iz takve ikone sam pokretao programe, kao sto to radim zadnjih tridesetak godina. Nakon dvoklika na ikonu, pojavi se prozorcic za upis root lozinke, i nakon upisa lozinke iklika na ovjeri se nništa ne pokrene. U svojstvima ikone se vidi komanda za pokretanje tog programa, i kada sam iz konzole pokretao program tom komandom, isto zatrazi lozinku, i nakon upisa program se ne pokrene u u konzoli se pojavi malo texta. Nešto u stilu not open x , gtk bla bla... Taj text sam zakopirao u google i tako došao do uputa da dodajem rijeci i text u odredjene fajlove.. No nije pomoglo... Na dva stroja potpuno iste greške na istim programima. Naravno da uvjek postoji mogucnost da sam i ja nešto generalno zeznuo jer mi je ovo bio prvi susret sa kde, a svi problematični programi su radjeni za gnome a tako i pise uz njih u mintovom upravitelju softwera. Najviše iskustva imam sa mate suceljem i sa cinnamon i tamo nisam nikad imao takvih problema. Tamo je pak bilo drugih problema... Lijep je kde vizualno ali malo me razocaralo tih par sitnica. :-)
blast beat

Post Postao/la blast beat »

Kao što sam i napomenuo prvi put, ti si pokušavao sa sudo komandom iz konzole pokrenuti program, a treba sa kdesu. Na primer:

Kod: Označi sve

kdesu gparted
nicky
Site Admin
Spol: Ž

Post Postao/la nicky »

@fugu imaš pravo jedino neznam kolko smisla ima sad mjenjat naslov i u što prikladnije bi mjenjali?

Send from my Nokia 3110 using two fingers :)
Max Bunker

Ja ipak mislim da nije do mene. Da je sve ok, programi bi se trebali pokrenuti nakon dvoklika na ikonu te nakon upisane root lozinke. I iz konzole sam dobro pokretao jer me i tu trazilo lozinku no nakon upisa lozinke se program nije pokretao.

A za naslov imate pravo, malo je pre extreman. Vjerojatno ni sam autor nije baš tako grubo mislio.
shicy

Post Postao/la shicy »

daj nam ovdje kopipejstaj te greške koje ti javi kad iz terminala pokušaš pokrenuti gparted
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

shicy je napisao/la:daj nam ovdje kopipejstaj te greške koje ti javi kad iz terminala pokušaš pokrenuti gparted
Neka si otvori novu temu sa opisom svojih problema i poduzetog, a ovu zaključati
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"