Potpuno gnušanje KDE-om, uvjerite me suprotno.

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Grof
Site Admin

Re: Potpuno gnušanje KDE-om, uvjerite me suprotno.

Post Postao/la Grof »

Uzmi SolydK s KDE 4.12.4 ili pričekaj novi Mint s KDE 4.13

Sent from my Nexus 10 using Tapatalk
4ndY
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Branimire, ovo što si opisao s rušenjem Plasme govori mi da je problem u nekom ili nekim widgetima koji rade neke nepreporučene radnje i onda ih ne mogu izvrštiti pa sruše cijelu Plasmu... Predlažem ti da očistiš cijeli plasmarc i postaviš novi bez widgeta (usput, widgeti i plasma baca error report u ~/.xsession-errors pa se možda tamo može naći nešto korisno). Da li bi sustav widgeta mogao biti robusniji? Vjerojatno, npr. da su sandboxani, ali pitanje je koliko bi to tek resursa žderalo...

Meni KDE radi sasvim solidno, iako imam zamjerke na pojedine aplikacije (tipa KMailovi sitni grafički bugovi i još uvijek naporan Nepomuk).
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
eQuivalent
Kontakt:

Post Postao/la eQuivalent »

gosn. branimir, ja te potpuno razumem, iste probleme sam imao svojevremeno pre par godina i ja svojim Asusom. Dakle, nije tolki problem sa KDEom kolko sa tim laptopom.
Moj ti je savet da KDe digneš na 4.13 i updatuješ Kernel na minimum 3.11 i trebalo bi da radi i da se sve slozi kako valja.
Druga stvar, mislim da je Kubuntu ipak bolja varijanta od Minta što se tiče KDEa.
Treća stvar, neće ti na njemu raditi kako valja ni starija verzija openSusea (provereno).
Dakle, ili se drži XFCEa ili GNOMEa , ali svakako ukoliko želiš KDE uradi ono što sam ti rekao KDE4.13 i Kernel 3.11 i radiće ki zmaj. Pozz
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

KDE jest manje više lijep i konfigurabilan ali po mojem iskustvu (koristio on and off KDE dugo godina) stabilnost mu nije uvijek bila najjača strana, crashevi widgeta tu i tamo a znao mi je povremeno, ne često, crashati i cijeli desktop, nešto što mi je praktički neviđeno bilo na Gnomeu na primjer. Govorim o KDEu korištenom na Suseu/OpenSuseu, Fedori, Ubuntuu/Kubuntuu i Mintu. Po onom što sam vidio kod sebe i kod drugih performanse i stabilnost KDEa ovise o dosta toga, distribuciji, trenutnoj verziji KDEa, kernelu, driverima, kod nekih radi brzo i bez greške a kod nekih je orgija crasheva, dok recimo na istoj distribuciji i hardveru Gnome radi bez problema.

Barem su se riješili Nepomuka u verziji 4.13 ako se ne varam :-D Nadam se da će frameworks 5 i plasma 2 donijeti veću stabilnost na različitim konfiguracijama.

Ja se ne bi gnušao KDEa, ima on puno odličnih stvari, ali po generalnoj stabilnosti bi ga svrstao pri dnu desktop environmenta za Linux, previše varira u nastupu ovisno o distribuciji i hardveru i od verzije do verzije. Kada radi odlično onda je vrhunska stvar, ok osim konzistencije fontova ali to je stvar mojeg ukusa, ali kada ne radi onda će si korisnik uštedjeti živaca ako pređe na neki drugi desktop environment, barem njih ne fali, Unity, Gnome, XFCE itd.
SuSe

Post Postao/la SuSe »

Asus laptop, kerneli svi mogući 3.11-3.14.4.2, verzija kde sve od 4.10, isprobane nikada niisu pravile problem, čak i sa superkaramba widgetima, raznim dockovima. I naravno OpenSUSE, mislim da je ova distra neuništiva sa KDE-om. To što widgeti mogu biti ljepši. to je druga stvar.... Pa sve isto radi i na onom starom Lenovo thikpadu TXX što sam instalirao ljudima:)
Branimir
Kontakt:

Post Postao/la Branimir »

Apdejto sam na 4.13 maloprije.

RSS Now sada radi, doduše grdo je, al bar radi, customizacija tog widgeta ne postoji.

Vidjet ćemo kako je ostalim, ne znam kaj bi reko, izgleda isto, možda je "ispod haube" drugačije :D
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Možeš probati ovo za RSS, možda će bolje izgledati? :D
Branimir
Kontakt:

Post Postao/la Branimir »

Probo sam taj, šlampavo loada vijesti sa cyclingnews, potegne dve nevezane fotke u istom redu i tako to... :D
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

A smeće :(
holden

Post Postao/la holden »

Ja uopšteno s tim plasma widgetima nemam sreće, rade mi loše. Ali, s druge strane nisam ljubitelj natrpanog desktopa, pa eto, i ne osećam neku veliku tugu zbog toga :)
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
Zaključano