-Arnold SchwarzeneggerIf it bleeds we can kill it!
Najdraži citati
Moderator/ica: Moderatori/ce
- zagortenay
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Najdraži citati
Charles Bukowski o smislu života:
We are here to laugh at the odds and live our lives so well that Death will tremble to take us.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
- holden
- Spol: M
»Ne mogu evocirati svečanu, skoro patetičnu tišinu tropskoga mora uveče. To bi dalo svu veličanstvenost viziji arhipelaga na njemu. Sve bi bilo skoro irealno, i tako bi ostalo i u uspomeni, da jedno jedino ostrvo, najmanje, nije se odjednom sasvim približilo brodu, još zeleno, još konkretno u ovoj večeri, iako potpuno u skladu sa svojim pratiocima unazad. I ono beše spremno da i samo začas pređe u opšti san. Njegova zemlja, kao i zemlja ostalih, mora da je bila takođe purpurna. Ono beše tu kao jedini dokaz da taj arhipelag, tako blizak a zbog sutona tako daleko, divan je baš zato što je stvaran. Kao nekad u Napulju, na Kapiru, kad sam ručao u Kafe Panjoti, iznad pučine koju je plavilo uzdizalo do neba, ja sam i sad sebi govorio: »Gledaj, gledaj pažljivo ovo, jer ćeš, ne zna se zašto, docnije u životu govoriti: To je nešto zbog čega je vredelo živeti!««
Rastko Petrović - Afrika
Rastko Petrović - Afrika
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
najdraži su mi citati fra Vjenceslava sa bloga Informatičar starog kova 
Dante Alighieri
Žena ti kaže "Idi k vragu!". Ti odeš, a ona te i tamo dočeka.
Pozz.
Žena ti kaže "Idi k vragu!". Ti odeš, a ona te i tamo dočeka.
Pozz.
Ok i što sad?
- Heisenberg
“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.”
― Leonardo da Vinci
― Leonardo da Vinci
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
William Gibson
"Prije nego što sami sebi dijagnosticirate depresiju ili izgubite samopouzdanje, provjerite da niste, u stvari, samo okruženi seronjama"
Pozz.
"Prije nego što sami sebi dijagnosticirate depresiju ili izgubite samopouzdanje, provjerite da niste, u stvari, samo okruženi seronjama"
Pozz.
Ok i što sad?
Jučer iz tvog odgovora saznao sa blog - evo čitam ga već drugi danShicy je napisao/la:najdraži su mi citati fra Vjenceslava sa bloga Informatičar starog kova
- Abzeenth
- Site Admin
Izvor.Naravno, budući da je prosječni korisnik informatički daltonist, on vidi samo dvi boje: radi i ne radi. Apsolutno je nesvjestan činjenice da možda nešto ne može radit, odnosno da nemožeš navrnit bajamu na šljivu.
Čak ću i zažmiriti na ovo "nemožeš"...ali samo ovaj put
"Prijatni su to ljudi, ali da su knjige, ne bih ih pročitao".
Pozz
Pozz
Ok i što sad?