Ne znam otkriva li Vam naslov teme o cemu se radi pa cu potvrditi ono sto sam imao na umu kad sam razmisljao o istom.
Dakle, java programiranje za totalne pocetnike (pod time mislim na osobe koje imaju nimalo ili neko iskustvo sa programiranjem). Osobno, jedini jezik u kojem sam programirao je bio C i ne smatram se nekim programerom niti mislim ulaziti u prepirke koji je jezik kojeg i sl. nego me zanima ima li tu nekih okorjelih java programera koji bi podijelili svoje pocetke i literaturu sa jadnim, neobrazovanim, a opet, gladnim znanja forumasima?
Ne radim u javi, al osnovno kaj moras savladat je koncept Objektno Orijetiranog Programiranja (OOP) jer je java OOP centriran. Sintaksu budes pokupil lagano ak vec znas C jer nisu puno razliciti.
Hvala ti puno na linku ali to je prva stranica na kojoj sam bio kada sam se zapitao kako bi to bilo raditi sa Javom
Zanimaju me neke knjige, online predavanja/tecajevi ako ljudi imaju
Naletio sam na MIT Introduction to Java i upravo gledam uvodno predavanje. Moglo bi to biti dobro ali svejedno, bilo kakav dodatni materijal ili preporuka dobro dođe.
Ja ti mogu reći iz osobnog iskustva da je puno lakše rješavati "zadatke".
Tako prođeš kroz teoriju vrlo lako, a imaš neki rezultat iza sebe, i ne radiš stvari eto toliko da ih napraviš. Bila je jedna super stranica sa zadacima*, u kojima zapravo više moraš logički riješiti problem a programiranje je samo alat koji ti pomogne da to napraviš. Ja sam tako brže savladala neke stvari s kojima su se inače ljudi duže zezali.
*ubij me ali ne mogu se sjetiti o kojoj se stranici radi. Probaj guglati, tak sam ja došla do nje.
blacx je napisao/la:@mist Možda misliš na ovako nešto?
What is Project Euler?
Project Euler is a series of challenging mathematical/computer programming problems that will require more than just mathematical insights to solve. Although mathematics will help you arrive at elegant and efficient methods, the use of a computer and programming skills will be required to solve most problems.
The motivation for starting Project Euler, and its continuation, is to provide a platform for the inquiring mind to delve into unfamiliar areas and learn new concepts in a fun and recreational context.