[Java] noob helpdesk

C, C++, Java, PHP, Ruby...

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
Odgovori
gGrga
Spol: M

[Java] noob helpdesk

Post Postao/la gGrga »

Ne znam otkriva li Vam naslov teme o cemu se radi pa cu potvrditi ono sto sam imao na umu kad sam razmisljao o istom.

Dakle, java programiranje za totalne pocetnike (pod time mislim na osobe koje imaju nimalo ili neko iskustvo sa programiranjem). Osobno, jedini jezik u kojem sam programirao je bio C i ne smatram se nekim programerom niti mislim ulaziti u prepirke koji je jezik kojeg i sl. nego me zanima ima li tu nekih okorjelih java programera koji bi podijelili svoje pocetke i literaturu sa jadnim, neobrazovanim, a opet, gladnim znanja forumasima?

Hvala unaprijed :thmbs-up
Medojedni jazavac
Kontakt:

Re: [Java] noob helpdesk

Post Postao/la Medojedni jazavac »

Ne radim u javi, al osnovno kaj moras savladat je koncept Objektno Orijetiranog Programiranja (OOP) jer je java OOP centriran. Sintaksu budes pokupil lagano ak vec znas C jer nisu puno razliciti.

Mislim da ode ima jako dobro objasnjen i OOP i java: http://docs.oracle.com/javase/tutorial/
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.
gGrga

Post Postao/la gGrga »

Medojedni jazavac je napisao/la:Mislim da ode ima jako dobro objasnjen i OOP i java: http://docs.oracle.com/javase/tutorial/
Hvala ti puno na linku ali to je prva stranica na kojoj sam bio kada sam se zapitao kako bi to bilo raditi sa Javom :thmb-up

Zanimaju me neke knjige, online predavanja/tecajevi ako ljudi imaju :hmm

Naletio sam na MIT Introduction to Java i upravo gledam uvodno predavanje. Moglo bi to biti dobro ali svejedno, bilo kakav dodatni materijal ili preporuka dobro dođe.
mist
Spol: Ž

Post Postao/la mist »

Ja ti mogu reći iz osobnog iskustva da je puno lakše rješavati "zadatke".
Tako prođeš kroz teoriju vrlo lako, a imaš neki rezultat iza sebe, i ne radiš stvari eto toliko da ih napraviš. Bila je jedna super stranica sa zadacima*, u kojima zapravo više moraš logički riješiti problem a programiranje je samo alat koji ti pomogne da to napraviš. Ja sam tako brže savladala neke stvari s kojima su se inače ljudi duže zezali.

*ubij me ali ne mogu se sjetiti o kojoj se stranici radi. Probaj guglati, tak sam ja došla do nje.
Those who stand for nothing fall for anything.
blacx

Post Postao/la blacx »

@mist Možda misliš na ovako nešto?
https://projecteuler.net/
gGrga

Post Postao/la gGrga »

blacx je napisao/la:@mist Možda misliš na ovako nešto?

What is Project Euler?
Project Euler is a series of challenging mathematical/computer programming problems that will require more than just mathematical insights to solve. Although mathematics will help you arrive at elegant and efficient methods, the use of a computer and programming skills will be required to solve most problems.

The motivation for starting Project Euler, and its continuation, is to provide a platform for the inquiring mind to delve into unfamiliar areas and learn new concepts in a fun and recreational context.
A ono... malo jednostavnije :place
mist
Spol: Ž

Post Postao/la mist »

blacx je napisao/la:@mist Možda misliš na ovako nešto?
https://projecteuler.net/
E to!
Those who stand for nothing fall for anything.
Odgovori