USB Kamera
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
- anubis
- Spol: M
Re: USB Kamera
znači nema mi lijeka....
nemogu vjerovati...pa zar linux nema neki generički drajver koji je može osposobiti samo da pusti sliku...
mislio sam da je taj dio drajvera sličan svima ili jednak...
osim logitecha nema znači neke druge podržane kamere
nemogu vjerovati...pa zar linux nema neki generički drajver koji je može osposobiti samo da pusti sliku...
mislio sam da je taj dio drajvera sličan svima ili jednak...
osim logitecha nema znači neke druge podržane kamere
Empires rise and fall but linux is eternal
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Ma ima, samo treba pazit kad kupuješ, informirat se prvo.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
- anubis
mislio sam da je univerzalno svima....ipak ima razlike...ovu sam kameru dobio zato sam je i instalirao....
dali recimo ako preko wine-a instaliram drivere za nju dali bih mogao je koristiti...?
dali recimo ako preko wine-a instaliram drivere za nju dali bih mogao je koristiti...?
- Suko
- Site Admin
Kamere, Tv kartice, neke bežične kartice i sličan nešto egzotičniji hardver neće uvijek biti podržan na Linux-u.anubis je napisao/la:mislio sam da je univerzalno svima....ipak ima razlike...ovu sam kameru dobio zato sam je i instalirao....
Za puno njih ima neki način da ih se natjera da rade, ali na žalost ostaju uvijek ovakvi primjeri.
Tvoja kamera ima chipset koji nije uobičajen. Proizvođač nije razvio drivere za Linux jer mu se ne isplate.
Nitko iz zajednice nije razvio drivere, tako da se bojim da nemaš izlaza.
Pod Wineom ti neće raditi driveri.
- Markec
Bolje bi bilo reći da je proizvođać Škrt. Mogao je samo otvoriti dokumentaciju i uštedjeti na izradi drivera.Suko je napisao/la:anubis je napisao/la: Tvoja kamera ima chipset koji nije uobičajen. Proizvođač nije razvio drivere za Linux jer mu se ne isplate.
- Markec
Nažalost ništa se više neda napraviti, Drugi put pazi kaj kupuješ uvek se unapred informiraj.anubis je napisao/la:ni ekiga je ne registrira
- anubis
kameru sam dobio, da sam je kupovao ukucao bih u google popis podržanih webcamera...shmrc...
zbog čega driveri nebi radili pod wineom, dali se može dodijeliti wineu jedan usb port kojeg bi samo wine detektirao da ga vodi pod sebom u okružju windowsa pa da onda pokušam instalirati...dali možda postoji takva solucija slučajno....?
zbog čega driveri nebi radili pod wineom, dali se može dodijeliti wineu jedan usb port kojeg bi samo wine detektirao da ga vodi pod sebom u okružju windowsa pa da onda pokušam instalirati...dali možda postoji takva solucija slučajno....?
Koliko ja znam Wine ne podržava USB direktno...anubis je napisao/la:kameru sam dobio, da sam je kupovao ukucao bih u google popis podržanih webcamera...shmrc...
- anubis
znači moje sve ideje su pale u vodu osim da kupim novu kameru.