Kako to misliš da se sukobljavaju driveri zbog dual boota? Kakve veze to ima jedno s drugim?tonko je napisao/la:Sad radim na tome da oslobodim jedan HDD samo za Mint pa da dual boot bude kako ''bog zapovida'', da se ne sukobljavljaju driver i sl.
Mint download
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Re: Mint download
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
mislim da ti je mint ipak najednostavniji za koristenjetonko je napisao/la:Evo da se javim. Sve sam deinstalira i spremija puno dokumenata. Sad radim na tome da oslobodim jedan HDD samo za Mint pa da dual boot bude kako ''bog zapovida'', da se ne sukobljavljaju driver i sl.
Šta više čitam a manje praktično radim više me zbunjuje.
Da li da odustanem od Minta te počnem sa drugom distribucijom Linux-a, može vaš prijedlog?
Cooleech je napisao/la:Kako to misliš da se sukobljavaju driveri zbog dual boota? Kakve veze to ima jedno s drugim?tonko je napisao/la:Sad radim na tome da oslobodim jedan HDD samo za Mint pa da dual boot bude kako ''bog zapovida'', da se ne sukobljavljaju driver i sl.
Ma to je moj zaključak, možda netočan. sad kad je instaliran Mint i imam dual boot na stolnom računalu, kod paljenja prvo na crnom ekranu odradi neki tekst, zatim novi crni ekran sa tekstom u par redaka, tek nakon toga dolazi do onog prvog crnog ekrana na kojem je postavljen izbor za OS.
- Abzeenth
- Site Admin
To nema nikakve veze ni s driverima ni s dual bootom. To što si opisao zvuči kao normalan proces podizanja računala.
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Upravo tako kako kaže Abzeenth. To su POST poruke (Power On Self Test messages). Ništa što bi te trebalo brinut. 
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Dobro, ali prije dok nije bilo dual boota POST poruka je bila samo jedna standardna a sad mislim tri i odrade vrlo sve relativno brzo, do post poruke za dual boot.Cooleech je napisao/la:Upravo tako kako kaže Abzeenth. To su POST poruke (Power On Self Test messages). Ništa što bi te trebalo brinut.
Ma ne zabrinjava mene ništa samo pišem šta ima dodatno, neuobičajeno!
pozdrav svima,novi sam tj.prije sam bio kod vas ali sam zaboravio kor.ime i loz.,ma nije bitno već molim vas stručnjake za jednu pomoć,imam 1gb ram i 80 gb hdd a htio bi u svoju kantu staviti linux mint pa bi mi bio super ovdje jedan pravi link za skinuti da ga mogu ispržiti na dvd i da si ga instaliram,hvala unaprijed
- Heisenberg
http://www.linuxmint.com/download.phpdajac59 je napisao/la:pozdrav svima,novi sam tj.prije sam bio kod vas ali sam zaboravio kor.ime i loz.,ma nije bitno već molim vas stručnjake za jednu pomoć,imam 1gb ram i 80 gb hdd a htio bi u svoju kantu staviti linux mint pa bi mi bio super ovdje jedan pravi link za skinuti da ga mogu ispržiti na dvd i da si ga instaliram,hvala unaprijed
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
moja kanta;
intel celeron 2.66-2.77
1.00 GB oper.sustav
intel celeron 2.66-2.77
1.00 GB oper.sustav
linux mint xfce ili mate, i guštaj