Mint download

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Cooleech
Moderator
Spol: M

Re: Mint download

Post Postao/la Cooleech »

tonko je napisao/la:Sad radim na tome da oslobodim jedan HDD samo za Mint pa da dual boot bude kako ''bog zapovida'', da se ne sukobljavljaju driver i sl.
Kako to misliš da se sukobljavaju driveri zbog dual boota? Kakve veze to ima jedno s drugim? szbunjen
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
becho2150

Post Postao/la becho2150 »

tonko je napisao/la:Evo da se javim. Sve sam deinstalira i spremija puno dokumenata. Sad radim na tome da oslobodim jedan HDD samo za Mint pa da dual boot bude kako ''bog zapovida'', da se ne sukobljavljaju driver i sl.
Šta više čitam a manje praktično radim više me zbunjuje :nee .
Da li da odustanem od Minta te počnem sa drugom distribucijom Linux-a, može vaš prijedlog?
mislim da ti je mint ipak najednostavniji za koristenje
tonko

Post Postao/la tonko »

Cooleech je napisao/la:
tonko je napisao/la:Sad radim na tome da oslobodim jedan HDD samo za Mint pa da dual boot bude kako ''bog zapovida'', da se ne sukobljavljaju driver i sl.
Kako to misliš da se sukobljavaju driveri zbog dual boota? Kakve veze to ima jedno s drugim? szbunjen

Ma to je moj zaključak, možda netočan. sad kad je instaliran Mint i imam dual boot na stolnom računalu, kod paljenja prvo na crnom ekranu odradi neki tekst, zatim novi crni ekran sa tekstom u par redaka, tek nakon toga dolazi do onog prvog crnog ekrana na kojem je postavljen izbor za OS.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

To nema nikakve veze ni s driverima ni s dual bootom. To što si opisao zvuči kao normalan proces podizanja računala.
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Upravo tako kako kaže Abzeenth. To su POST poruke (Power On Self Test messages). Ništa što bi te trebalo brinut. ;)
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
tonko

Post Postao/la tonko »

Cooleech je napisao/la:Upravo tako kako kaže Abzeenth. To su POST poruke (Power On Self Test messages). Ništa što bi te trebalo brinut. ;)
Dobro, ali prije dok nije bilo dual boota POST poruka je bila samo jedna standardna a sad mislim tri i odrade vrlo sve relativno brzo, do post poruke za dual boot.

Ma ne zabrinjava mene ništa samo pišem šta ima dodatno, neuobičajeno! spivo
dajac59
Spol: 3

Post Postao/la dajac59 »

pozdrav svima,novi sam tj.prije sam bio kod vas ali sam zaboravio kor.ime i loz.,ma nije bitno već molim vas stručnjake za jednu pomoć,imam 1gb ram i 80 gb hdd a htio bi u svoju kantu staviti linux mint pa bi mi bio super ovdje jedan pravi link za skinuti da ga mogu ispržiti na dvd i da si ga instaliram,hvala unaprijed
Heisenberg

Post Postao/la Heisenberg »

dajac59 je napisao/la:pozdrav svima,novi sam tj.prije sam bio kod vas ali sam zaboravio kor.ime i loz.,ma nije bitno već molim vas stručnjake za jednu pomoć,imam 1gb ram i 80 gb hdd a htio bi u svoju kantu staviti linux mint pa bi mi bio super ovdje jedan pravi link za skinuti da ga mogu ispržiti na dvd i da si ga instaliram,hvala unaprijed
http://www.linuxmint.com/download.php
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
dajac59
Spol: 3

Post Postao/la dajac59 »

moja kanta;

intel celeron 2.66-2.77
1.00 GB oper.sustav
shicy

Post Postao/la shicy »

linux mint xfce ili mate, i guštaj ;)