LibreOffice vs. Microsoft Office

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Lutherus

Re: LibreOffice vs. Microsoft Office

Post Postao/la Lutherus »

Ili možeš autora potražiti na FOI-u :zvizdi
Profesor Bruka
Spol: M

Post Postao/la Profesor Bruka »

Lutherus je napisao/la:Ili možeš autora potražiti na FOI-u :zvizdi
Ako znaš nešto što ja ne znam, postoje i privatne poruke. :)
zole052

Post Postao/la zole052 »

drone je napisao/la:
stefan je napisao/la:Mislim da ni Word ni Excel nemaju konkurenciju. To je realno sagledavanje stvari. Možemo mi pričati što hoćemo.
U temama koje me ne zanimaju i o kojima nemam pojma ne sudjelujem. Ali sada pričam iz vlastitog iskustva jer sam koristio sve te programe. I zato se nikako ne mogu složiti da nemaju konkurenciju i da je to jedino realno sagledavanje stvari. U nekim slučajevima možda i je. Ako MS Office ima neke stvari bolje riješene, ne znači da su LO ili OO neupotrebljivi, daleko od toga. O tome govorim.

U firmama u kojima sam radio, apsolutno svaki dokument napravljen u Wordu ili Excelu vrlo jednostavno bi se dao kreirati u Writeru ili Calcu. Sve što treba je naučiti osnove korištenja LO-a jer nije baš isti kao MS Office. I to je glavni problem, a ne nedostatak funkcija koje 99% korisnika uredskih programa nikad nije ni vidjelo.

Osim toga, većina ne zna koristiti ni osnovne stvari u MS Officeu jer su jedva naučili koristiti nekoliko elemenata za stilove, razmaknicu za poravnavanje i return za novi red (u Wordu recimo). Kakve gluposti rade u dokumentima nije normalno. I takvima onda trebaju skupe licence (ili krekovi) jer LO ne valja i MS Office je nešto toliko potrebno da se bez toga ne može ni disati. Pitam se zašto uopće toliko ljudi godinama radi na razvoju LO-a kad nije nikakva konkurencija i ne valja.

http://www.datamation.com/applications/ ... res-1.html
http://www.datamation.com/applications/ ... res-1.html
isto tako... u dvije prosle firme u kojima sam radio koristili smo openoffice a a u sadasnjoj prvo njega pa libre office (moja krivica :mrgreen: ) i nije bilo stvari koje su nam trebale koje nisu radile...
je to neko osnovno koristenje ali tako nesto je potrebno velikoj vecini privatnih ljudi i firmi...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Profesor Bruka

4ndY je napisao/la:
Profesor Bruka je napisao/la:
blacx je napisao/la: U PDF-u, koji se otvara na svakom sustavu (relativno) jednako, nema nikakvih problema s tim ;)
Ali gubiš sve one prijelaze slajdova i slično, zar ne?
Može se i tome doskočiti, a čak je moguće i video fajlove importati u PDF jer PDF ždere sve :lol:
Pa podijeli, brate, mudrost - kakva poveznica i tako to... Već duže vremena razmišljam o Latexu, ali nikako da počnem.
blacx

Post Postao/la blacx »

Profesor Bruka

stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

slazem se drone. LO je vrlo upotrebljiv, za 95% ljudi LO ima sve sto treba..
ali svejedno je MS office bolji. i bez konkurencije.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
mist
Spol: Ž

Post Postao/la mist »

Dižem ovu malo stariju temu jer me upravo zanima to: u čemu je bolji MS od Librea? Zanima me konkretan odgovor ljudi koji su koristili oboje, ako ima takvih, a ne filozofske rasprave o smislu života :)

Ja već godinama koristim LibreOffice (prije OO), čak i na poslu smo na njemu, MS sam koristila prije dok mi nisu trebale naprednije mogućnosti pa si ne mogu sama to odgovoriti.
Those who stand for nothing fall for anything.
dklaja

Post Postao/la dklaja »

mist je napisao/la:Dižem ovu malo stariju temu jer me upravo zanima to: u čemu je bolji MS od Librea? Zanima me konkretan odgovor ljudi koji su koristili oboje, ako ima takvih, a ne filozofske rasprave o smislu života :)

Ja već godinama koristim LibreOffice (prije OO), čak i na poslu smo na njemu, MS sam koristila prije dok mi nisu trebale naprednije mogućnosti pa si ne mogu sama to odgovoriti.
Evo konkretno u čemu je LibreOffice bolji od MS:
LibreOffice se može instalirati i na Windows (dakle pruža mogućnost da ga korsitite čak i gdje nemate mogučnosti korištenja Linuxa) i otvara sve verzije MS dokumenata. Naime, ako na kompjuteru imate MS 2003. i dobijete mailom npr. wordow dokument koji je napravljen u MS 2007. ili MS 2010. neće te ga moći otvoriti sa MS 2003.
Ali je zato tu LibreOffice! :lulz
Zadnja izmjena: dklaja, dana/u 24 srp 2013, 19:26, ukupno mijenjano 1 put.
krofna

Post Postao/la krofna »

mist je napisao/la:Dižem ovu malo stariju temu jer me upravo zanima to: u čemu je bolji MS od Librea? Zanima me konkretan odgovor ljudi koji su koristili oboje, ako ima takvih, a ne filozofske rasprave o smislu života :)

Bolji je jer Libreoffice nekad "fula" kada pretvara iz open doc u microsoft doc format. Pošto još nisam naišao na računalo koje otvara odt (osim svoga i sestrinog), to predstavlja problem.
Odgovori