Instalacija Archa
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
Lutherus
Re: Instalacija Archa
ovaj dio mi stvarno nije jasan jer koliko vidim po screen shootu ti radiš instalaciju u virtualboxu na windowsimax_sport je napisao/la:Hm...ne znam di griješim. Sve instalirano prema uputama, a ne radi.... A cilj mi je da na njemu mogu uredno vrtjeti filmove, surfati i slično, dok to uspijem..uff.
Ideje,anyone?
Dakle u /etc/rc.conf : DAEMONS = ( hwclock syslog-ng network netfs crond dbus kdm)
u inittab :
Uncommented :
id: 5 : initdefault:
x:5:respawn:/usr/bin/kdm -nodaemon
Ostalo je commented(#)
I ujedno ¨/.xinitrc mi je uncommented exec startkde
Nadam se da ćete s ovim skužit moj kupus.
@odin ma da, radim u VirtB, ali bi želio kada to napravim kako spada u VB, instalirati kao dual boot sa winom, trenutno mi je dual boot mint. A prvi put radim instalaciju Archa, pa mi je stalo da to sve bude kako spada. A i vezano mi je uz projekt na faxu.
u inittab :
Uncommented :
id: 5 : initdefault:
x:5:respawn:/usr/bin/kdm -nodaemon
Ostalo je commented(#)
I ujedno ¨/.xinitrc mi je uncommented exec startkde
Nadam se da ćete s ovim skužit moj kupus.
@odin ma da, radim u VirtB, ali bi želio kada to napravim kako spada u VB, instalirati kao dual boot sa winom, trenutno mi je dual boot mint. A prvi put radim instalaciju Archa, pa mi je stalo da to sve bude kako spada. A i vezano mi je uz projekt na faxu.
"It ain't about how hard you can hit,it's about how hard you can get hit and keep moving forward..."
Give back to the community....translate!:)
"If you live properly,the dreams will come to you." Randy Pausch,R.I.P.
-
Lutherus
Ako ideš dodavati liniju u /etc/rc.conf onda /etc/initab NE DIRAŠ i obratno, no daemon opcija je puno bolja i sigurnija. ako za KDE koristiš KDM kao login manager nemaš potrebe za uređivanjem .xinitrc datoteke.
Dakle nakon što napraviš instalaciju, povučeš prvi update i napraviš upgrade te urediš visudo i povučeš osnovne pakete za rad odabireš goje grafičko okruženje želiš instalirati za gnome odnosno kde se u /etc/rc.conf pod daemons kao zadnji daemon stavi gdm odnosno kdm, spremi se gdm odnosno kdm te automatski svaki puta baci u gnome odnosno kde. za ostalo kad ne koristiš login manager otvaraš .xinitrc i u njega stavljaš odgovarajuću liniju za gui koj želiš a pokreće se sa startx naredbom. Nemaš potrebe dirati /etc/initab.
Znači kratak rezime, trebaš samo ovo
dok /etc/initab ne diraš
Dakle nakon što napraviš instalaciju, povučeš prvi update i napraviš upgrade te urediš visudo i povučeš osnovne pakete za rad odabireš goje grafičko okruženje želiš instalirati za gnome odnosno kde se u /etc/rc.conf pod daemons kao zadnji daemon stavi gdm odnosno kdm, spremi se gdm odnosno kdm te automatski svaki puta baci u gnome odnosno kde. za ostalo kad ne koristiš login manager otvaraš .xinitrc i u njega stavljaš odgovarajuću liniju za gui koj želiš a pokreće se sa startx naredbom. Nemaš potrebe dirati /etc/initab.
Znači kratak rezime, trebaš samo ovo
Kod: Označi sve
/etc/rc.conf : DAEMONS = ( hwclock syslog-ng network netfs crond dbus alsa kdm)Re: Instalacija Archa
@odin
Thx, ja sam shvatio prema wiki-u upravo kontra, da moram oboje uređivati. Vjerojatno zato i je ispalo tako. Na kraju mi i je bio kdm. Postavke u inittab-u koje sam namještao i u xinitrc ne diram uopće više?
Teško iskustvo alivrijedno, da se nauči nešto novo..
P.S. Kod upgrade-a,
error: failed to commit transactions( conflicting files)
initscripts : 7etc/profile.d/locale.sh exists in filesystem
Errors occurred, no packages were upgraded.
Označava da mi je sistem up to date ili?
Thx, ja sam shvatio prema wiki-u upravo kontra, da moram oboje uređivati. Vjerojatno zato i je ispalo tako. Na kraju mi i je bio kdm. Postavke u inittab-u koje sam namještao i u xinitrc ne diram uopće više?
Teško iskustvo alivrijedno, da se nauči nešto novo..
P.S. Kod upgrade-a,
error: failed to commit transactions( conflicting files)
initscripts : 7etc/profile.d/locale.sh exists in filesystem
Errors occurred, no packages were upgraded.
Označava da mi je sistem up to date ili?
Zadnja izmjena: x_sport, dana/u 16 stu 2011, 12:19, ukupno mijenjano 1 put.
"It ain't about how hard you can hit,it's about how hard you can get hit and keep moving forward..."
-
Lutherus
/etc/initab uopće nediraš. Najbolje da ga vratiš kako je bio i prije nego si ga prvi puta diral.
.xinitrc ostavi ako te nesmeta KDM ga ionako ignorira.
.xinitrc ostavi ako te nesmeta KDM ga ionako ignorira.
a stvarno nemoguće, ne radi opet.....pa ne znam...
Znači, vratio inittab kako je bio ; uncommented je jedino :
id:5:initdefault:
Bilo koji x:5:... je commented.
U daemons u rc. conf je unešen kdm na kraju. Po wiki-u tako i treba biti. Ali opet ne radi.
Ako netko zna rješenje plaćam pivu kad dođe u ST.

U daemons u rc. conf je unešen kdm na kraju. Po wiki-u tako i treba biti. Ali opet ne radi.
Ako netko zna rješenje plaćam pivu kad dođe u ST.
aj ti dođi danas u udrugu SOKx_sport je napisao/la:Znači, vratio inittab kako je bio ; uncommented je jedino :
Ako netko zna rješenje plaćam pivu kad dođe u ST.![]()
a za pivu ćemo lako
- pootzko
- Spol: M
- Kontakt:
nisam siguran hoce ti ovo rijesiti probleme, ali probaj. jedan prijatelj je isto pokusavao u vboxu instalirat arch pa nikako nije mogao srediti wm.. sad mi je na pamet palo da je to vjerojatno problem sto se instalira u vboxu:
https://wiki.archlinux.org/index.php/Vi ... nux_guests
https://wiki.archlinux.org/index.php/Vi ... nux_guests
Zadnja izmjena: pootzko, dana/u 16 stu 2011, 12:51, ukupno mijenjano 2 puta.
...I put on my robe and a wizard hat...