Ubuntu je dobar odabir za korisnike koji ne misle previše petljati po Linuxu niti imaju ambicija pretjerano ulaziti u bit Linuxa. Ili kraće: Ubuntu je dobar odabir za tipične korisnike računalaodin je napisao/la:ubuntu je relativno dobar odabir za početnike.
strasno sam zakinut!!!
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: strasno sam zakinut!!!
ma bitno je jedino na komp radi ono što korisnik želi...a sad, hoće li korisnik potpuno razumjeti što se događa "ispod haube" ili ga uopće neće zanimat, savršeno je nebitno 
ja sam touchpad uspio riješiti na debianu i za to sam pišao krv. Treba editirati /etc/X11/xorg.conf tako da relevantni dio izgleda ovako:
I onda po potrebi editirati postavke u KDE/GNOME jer su nekada default da je touchpad off.
Kod: Označi sve
Section "InputDevice"
# generated from default
Identifier "Mouse0"
Driver "synaptics"
Option "Protocol" "auto-dev"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Emulate3Buttons" "no"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "VertEdgeScroll" "1"
Option "VertTwoFingerScroll" "1"
Option "TouchpadOff" "0"
EndSectionEs gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Pazi ti kaj pričaš protiv savršenog Debiana na kojemu sve radishrike je napisao/la:ja sam touchpad uspio riješiti na debianu i za to sam pišao krv. Treba editirati /etc/X11/xorg.conf tako da relevantni dio izgleda ovako:
I onda po potrebi editirati postavke u KDE/GNOME jer su nekada default da je touchpad off.
hehe 
ma čovik stvarno mora bit nesretnik da mu komad hardwarea ne radi na Debianu...recimo, meni touchpad radi najnormalnije, ali ja sam tražio programe za "ubit" ga
opet, moja grafička mi je radila probleme
za početak 800x600, pa negdi na netu naša xorg.conf...
doduše, početnicima savjetujem ili Mint ili PCLOS, eventualno Fusion...prepoznaju skoro sav hardware (nekidan mi cura kojoj sam instalirao PCLOS kaže da joj radi čak i printer/skener zbog kojeg sam joj praktički i ostavio dual-boot)
ma čovik stvarno mora bit nesretnik da mu komad hardwarea ne radi na Debianu...recimo, meni touchpad radi najnormalnije, ali ja sam tražio programe za "ubit" ga
opet, moja grafička mi je radila probleme
doduše, početnicima savjetujem ili Mint ili PCLOS, eventualno Fusion...prepoznaju skoro sav hardware (nekidan mi cura kojoj sam instalirao PCLOS kaže da joj radi čak i printer/skener zbog kojeg sam joj praktički i ostavio dual-boot)
- mihaeeel
- Spol: M
evo vracam se iz pecine.. dakle na slackwareu sam zavrsio, radi savrseno samo sam budala zaboravio ugraditi network utiliti da skrati muke i na ruke se prikopcao, a sada s wicd doslovno letim oblacima, a sta se tice mokrenja krvi to mi se trenutno desava sa sugavim touchpadom.. dakle samo mi lijevi klik radi ni scrollanje po desnoj strani jednim prstom... onaj tko je naveo da bi bio sretan da mu se to dogodi bi stvorio posebno mjesto i palio ljude iz synaptics Inc.. randomly mi kopira nesto i pastea okolo, otvara foldere i divlja kao da ga muha upravlja

sada me samo zanima kako da sredim barem desni klik ili da sve polijem benzinom??
ako moze barem neki utility za misa koji nije standardan a radi posao?
hvala
sada me samo zanima kako da sredim barem desni klik ili da sve polijem benzinom??
ako moze barem neki utility za misa koji nije standardan a radi posao?
hvala
pa koji to touchpad imaš da ne radi na debianu ni na slacku? probaj PCLOS, na njemu radi svakojaki hardware 
vjerojatno ti je neki kvar u touchpadu
vjerojatno ti je neki kvar u touchpadu
-
Lutherus
Malo pronjuškal po forumima za taj laptop i apsolutno nitko se ne žali niti na njega niti na touchpad. Naravno ako netko želi multitouch mora podesiti xorg.conf.
pa stoga
pa stoga
odin je napisao/la:Luke Luke use your xorg.conf!
Obi van Lutherus