strasno sam zakinut!!!

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Grof
Site Admin

Re: strasno sam zakinut!!!

Post Postao/la Grof »

odin je napisao/la:ubuntu je relativno dobar odabir za početnike.
Ubuntu je dobar odabir za korisnike koji ne misle previše petljati po Linuxu niti imaju ambicija pretjerano ulaziti u bit Linuxa. Ili kraće: Ubuntu je dobar odabir za tipične korisnike računala 8-)
shicy
Spol: M

Post Postao/la shicy »

ma bitno je jedino na komp radi ono što korisnik želi...a sad, hoće li korisnik potpuno razumjeti što se događa "ispod haube" ili ga uopće neće zanimat, savršeno je nebitno :)
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

ja sam touchpad uspio riješiti na debianu i za to sam pišao krv. Treba editirati /etc/X11/xorg.conf tako da relevantni dio izgleda ovako:

Kod: Označi sve

Section "InputDevice"

# generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "synaptics"
    Option         "Protocol" "auto-dev"
    Option         "Device" "/dev/psaux"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
    Option         "VertEdgeScroll" "1"
    Option         "VertTwoFingerScroll" "1"
    Option "TouchpadOff" "0"
EndSection
I onda po potrebi editirati postavke u KDE/GNOME jer su nekada default da je touchpad off.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

shrike je napisao/la:ja sam touchpad uspio riješiti na debianu i za to sam pišao krv. Treba editirati /etc/X11/xorg.conf tako da relevantni dio izgleda ovako:
I onda po potrebi editirati postavke u KDE/GNOME jer su nekada default da je touchpad off.
Pazi ti kaj pričaš protiv savršenog Debiana na kojemu sve radi 8-) rofl (ili si do Debianovci tepaju...)
shicy

Post Postao/la shicy »

hehe :)
ma čovik stvarno mora bit nesretnik da mu komad hardwarea ne radi na Debianu...recimo, meni touchpad radi najnormalnije, ali ja sam tražio programe za "ubit" ga :D
opet, moja grafička mi je radila probleme :D za početak 800x600, pa negdi na netu naša xorg.conf...
doduše, početnicima savjetujem ili Mint ili PCLOS, eventualno Fusion...prepoznaju skoro sav hardware (nekidan mi cura kojoj sam instalirao PCLOS kaže da joj radi čak i printer/skener zbog kojeg sam joj praktički i ostavio dual-boot)
mihaeeel

Post Postao/la mihaeeel »

evo vracam se iz pecine.. dakle na slackwareu sam zavrsio, radi savrseno samo sam budala zaboravio ugraditi network utiliti da skrati muke i na ruke se prikopcao, a sada s wicd doslovno letim oblacima, a sta se tice mokrenja krvi to mi se trenutno desava sa sugavim touchpadom.. dakle samo mi lijevi klik radi ni scrollanje po desnoj strani jednim prstom... onaj tko je naveo da bi bio sretan da mu se to dogodi bi stvorio posebno mjesto i palio ljude iz synaptics Inc.. randomly mi kopira nesto i pastea okolo, otvara foldere i divlja kao da ga muha upravlja :D :D
sada me samo zanima kako da sredim barem desni klik ili da sve polijem benzinom??

ako moze barem neki utility za misa koji nije standardan a radi posao?
hvala
Branimir
Kontakt:

Post Postao/la Branimir »

kupi si meka.
shicy

Post Postao/la shicy »

pa koji to touchpad imaš da ne radi na debianu ni na slacku? probaj PCLOS, na njemu radi svakojaki hardware :D
vjerojatno ti je neki kvar u touchpadu :P
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Luke Luke use your xorg.conf!

Obi van Lutherus
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Malo pronjuškal po forumima za taj laptop i apsolutno nitko se ne žali niti na njega niti na touchpad. Naravno ako netko želi multitouch mora podesiti xorg.conf.

pa stoga
odin je napisao/la:Luke Luke use your xorg.conf!

Obi van Lutherus
Odgovori