strasno sam zakinut!!!

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

mihaeeel
Spol: M

strasno sam zakinut!!!

Post Postao/la mihaeeel »

dakle, kao sta naslov teme kaze, strasno sam zakinut..
glavno odlicje linuxa bilo je kompaktibilnost sa svim hardwareom na svijetu, od obicnog pentium procesora do pumpe za gumu..

da objasnim situaciju, kupio sam novi laptop hp 4320s i bio je sa predinstaliranim sles 11.
sles 11 je cudno radio i nije uspjevao niti jedan update a kamo li instalacija nekog programa i ocito je nestao sa hd'a i naslijedio ga je debian 6 amd 64.. koji nije radio jer driveri nisu postojali na njemu za wireless (realtek je kartica) i za touchpad(nije radio desni, srednji, multitouch, a nije se dalo niti namjestiti ikakve detalje u postavkama)... s obzirom da nije radio wlan nisam niti na net mogao(zaboravio sam napomenuti da ni kabelski nije htio na net)..
razmisljao sam da nesto ne valja jednostavno u tom debianu jer je i distra prije na starom laptopu isla k vragu pa kud poslo da poslo..

ocajnicki potez bio je stavljanje ubuntua i to nekoliko distribucija od blackbuntua, studio i standardni..
niti jedan od njih NIJE RADIO nista bolje od debiana... probao sam i sa lts verzijama, kao i sa tri zadnje verzije 10.04,10.10, 11.04...

da stvar bude gora, varijacije na debian nisu prepoznale gresku, a cijeli komp bi zablokirao u trenutku aktiviranja wlan'a preko tipke, aktiviranjem bilo koje tipke koja na sebi ima led lampicu i cak aktiviranjem wirelessa preko network managera...

danas sam odlucio vratiti se na sles 11 i cekati dok ne iskrsne rijesenje, te sam ga instalirao sa recovery dvd'om...
odlucio sam update napraviti jer je cak i facebook odbio prihvatiti ffox 1.x verziju, te sam otisao na yasti i kliknuo update..

tada se stvar zakuhala kada me pitalo nekakav username i password koji se dobivaju sa uredajem koji ima suse na sebi predinstaliran.. kojeg izgleda nisam dobio odnosno sistem funkcionira kao windows 7 - moze se samo jednom instalirati i registrirati.....

da skratim..
ako netko ima slican laptop, slicne probleme ili bilo sta da mi pomogne u bilo kojem smislu, od davanja drivera do pripreme oruzja za napasti nekoga u marketu, neka mi se javi please...

hvala od <3
mihaeeel

Re: strasno sam zakinut!!!

molio bih da mi pomognete jer cu prebaciti se na windows nakon 9 godina koristenja :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :twisted: :sokiran
printskrin.png
ovako izgleda zadnjenastali problem... :P
(237.47 KiB) Preuzeto 1 put.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Wireless za debian http://wiki.debian.org/WiFi
debian ne dolazi za property driverima
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

probaj openSUSE, drajveri bi trebali raditi....pogotovo ako je SLED bio instaliran po defaultu
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
shicy

Post Postao/la shicy »

mislim da bi ti i PCLinuxOS uredno radio...
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

aj nek neko riješi i mihaelu sliku da nebude zakinut
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

mihaeeel je napisao/la:molio bih da mi pomognete jer cu prebaciti se na windows nakon 9 godina koristenja :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :twisted: :sokiran
printskrin.png
Slobodno se prebaci, tko ti brani :twisted:
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

drone je napisao/la:
mihaeeel je napisao/la:molio bih da mi pomognete jer cu prebaciti se na windows nakon 9 godina koristenja :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :twisted: :sokiran
printskrin.png
Slobodno se prebaci, tko ti brani :twisted:
:thumbs
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
mihaeeel

evo napretka, uspio sam rijesiti wlan i sada uredno surfam, ostalo mi je za rijesiti od bitnijega touchpad..
gdje konkretno mogu skinuti driver da je u .deb formatu ili barem u nekom tarballu, jer sam ih poskidao desetak i svi su zavrsili kao .rpm a to je minus...

radi se o synaptics touchpadu...
ili ako ima koji repositorij za dodati pa da samo poskidam?
shicy

Post Postao/la shicy »

ja touchpad MRZIM...spi*zi me svaki put...i onda instaliram gpointing-nešto-nešto, onemogućim ga i normalno funkcioniram :D
Odgovori