[ZBIRNA TEMA] Windows vs. Linux

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Lutherus

Re: Utjecaj Windows 8 na Linux ?

Post Postao/la Lutherus »

btw,od noćas je vani windows8 development edition dostupan za download potpuno free na ovoj adresi http://msdn.microsoft.com/en-us/windows/apps/br229516 pa ako netko želi testirati neka skine dok je još Microsoft dobre volje. Meni osobno izgleda kao Ubuntu + openbox + kde4 panel + conky a ponaša se ko OS-X pred 3 godine
Nele
Spol: M

Post Postao/la Nele »

Imam osjecaj da ce to biti Windows 7.1 koji ce da zahtjeva 3 GB RAMa za normalan rad i dok pokrenes jos koju aplikaciju moras kupiti novi komp.
shicy

Post Postao/la shicy »

kao što je gore zaključeno...savršeno me ne zanima kakav će bit novi Windows...kao i oni poslije njega...meni moj Debiša radi k'o sat :D
također, odusta sam od "propovjedanja" Linuxa...rado ću svakome pomoć koliko god mogu, instalirat linux, omogućit "kratki kurs" snalaženja...ali nema smisla pilat ljude...
Maalaa
Spol: Ž

Post Postao/la Maalaa »

šta je reć?
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Shicy je napisao/la:.....rado ću svakome pomoć koliko god mogu, instalirat linux, omogućit "kratki kurs" snalaženja...ali nema smisla pilat ljude...
To definitivno. Piliti ljude i "propovjedati religiju" jednostavno nema smisla.
Nek svatko ima ono koje njemu odgova i sa čime se osjeća ugodno, zadovoljno i koje zadovoljava njegove potrebe oko posla, ostalo je nebitno. Koj OS je bolji, koja distra je bolja? To su pointless rasprave bez kraja prepune ad hominem i ad populum argumentacija, vađenja iz konteksta,podmetanja, quote mininga,.... nepotrebno i suvišno. Svatko nek koristi ono kaj se njemu sviđa i kaj mu radi i najvažnije da mu rade paketi koji mu trebaju.

A kaj se tiće pomoći, pomoći ću svakome bez obzira na OS kad zapne tako dugo dok nisu neke gluposti u pitanju, ilegalne radnje i piratizam.
retsam

Post Postao/la retsam »

@Shicy upravo to ako nekome treba pomoć, pomoći i objasniti, a ne cijeli život glumiti jahovine svjedoke i poniznog altruista te pripovjedati o superijornosti all mighty linuxa, a apropo windows 8 ne vjerujem da će biti promašaj kakav neki predviđaju, zapravo mislim da je microsoft krenuo u dobrom smjeru s windows 7 i mislim da ne mogu pogriješiti, ne vidim nikakav utjecaj na linux, windows 8 ne donosi ništa revolucionarno.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Evo ja sam instalirao Developer Preview Windows osmice, i mogu reći da je zaista zanimljivo. Samo ne znam kako oni misle to trpati na tablete s maksimalno 1 GB RAM memorije, kad ovo za normalan rad treba bar 2 GB. Evo pokrenut mi je samo Chrome i instalacija Skype-a, a zauzeće RAM-a je 1.2 GB. Još kad pokrenem ove neke Metro aplikacije, to skoči na 1.5 i više GB RAM.

Koncept je odličan, samo je prevelika potrošnja. Ako to misle na tablete utrpati, moraju napraviti nešto lakše od ovoga. A za stolna računala opet ne treba taj Metro UI. :)
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

tartaglia je napisao/la:Ne moze linux konkurirati windowsima.
Linux ima dvije prednosti za prosjecnog korisnika:
1. besplatan je (win 7 pro kosta oko 1000kn, i ako uzmemo da nova verzija izlazi svake 3 godine, windowsi te kostaju kao dvije hubabube dnevno, tako da to i nije neka prednost)
2. koncept repozitorija (mozda nesto slicno i postoji za win, nisam upucen. Ako i ne, uskoro sigurno bude)

Price o sigurnosti, otvorenosti, stabilnosti i sl. su pricice za cistunce i malu djecu.
:thumbs
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
fakin

Post Postao/la fakin »

LXDE s druge strane troši troši ispod 150 mb rama i koji je sad razlog da se kupi win 8?

meni za sada više od linuxa ništa drugo ne treba.
tartaglia

Post Postao/la tartaglia »

Koristis linux samo da bi imao 90% rama slobodno?
Avoid the Gates of Hell. Use Linux!
Odgovori