[ZBIRNA TEMA] Windows vs. Linux
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
Lutherus
Re: Utjecaj Windows 8 na Linux ?
btw,od noćas je vani windows8 development edition dostupan za download potpuno free na ovoj adresi http://msdn.microsoft.com/en-us/windows/apps/br229516 pa ako netko želi testirati neka skine dok je još Microsoft dobre volje. Meni osobno izgleda kao Ubuntu + openbox + kde4 panel + conky a ponaša se ko OS-X pred 3 godine
Imam osjecaj da ce to biti Windows 7.1 koji ce da zahtjeva 3 GB RAMa za normalan rad i dok pokrenes jos koju aplikaciju moras kupiti novi komp.
kao što je gore zaključeno...savršeno me ne zanima kakav će bit novi Windows...kao i oni poslije njega...meni moj Debiša radi k'o sat 
također, odusta sam od "propovjedanja" Linuxa...rado ću svakome pomoć koliko god mogu, instalirat linux, omogućit "kratki kurs" snalaženja...ali nema smisla pilat ljude...
također, odusta sam od "propovjedanja" Linuxa...rado ću svakome pomoć koliko god mogu, instalirat linux, omogućit "kratki kurs" snalaženja...ali nema smisla pilat ljude...
šta je reć?
-
Lutherus
To definitivno. Piliti ljude i "propovjedati religiju" jednostavno nema smisla.Shicy je napisao/la:.....rado ću svakome pomoć koliko god mogu, instalirat linux, omogućit "kratki kurs" snalaženja...ali nema smisla pilat ljude...
Nek svatko ima ono koje njemu odgova i sa čime se osjeća ugodno, zadovoljno i koje zadovoljava njegove potrebe oko posla, ostalo je nebitno. Koj OS je bolji, koja distra je bolja? To su pointless rasprave bez kraja prepune ad hominem i ad populum argumentacija, vađenja iz konteksta,podmetanja, quote mininga,.... nepotrebno i suvišno. Svatko nek koristi ono kaj se njemu sviđa i kaj mu radi i najvažnije da mu rade paketi koji mu trebaju.
A kaj se tiće pomoći, pomoći ću svakome bez obzira na OS kad zapne tako dugo dok nisu neke gluposti u pitanju, ilegalne radnje i piratizam.
- retsam
- Spol: M
@Shicy upravo to ako nekome treba pomoć, pomoći i objasniti, a ne cijeli život glumiti jahovine svjedoke i poniznog altruista te pripovjedati o superijornosti all mighty linuxa, a apropo windows 8 ne vjerujem da će biti promašaj kakav neki predviđaju, zapravo mislim da je microsoft krenuo u dobrom smjeru s windows 7 i mislim da ne mogu pogriješiti, ne vidim nikakav utjecaj na linux, windows 8 ne donosi ništa revolucionarno.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Evo ja sam instalirao Developer Preview Windows osmice, i mogu reći da je zaista zanimljivo. Samo ne znam kako oni misle to trpati na tablete s maksimalno 1 GB RAM memorije, kad ovo za normalan rad treba bar 2 GB. Evo pokrenut mi je samo Chrome i instalacija Skype-a, a zauzeće RAM-a je 1.2 GB. Još kad pokrenem ove neke Metro aplikacije, to skoči na 1.5 i više GB RAM.
Koncept je odličan, samo je prevelika potrošnja. Ako to misle na tablete utrpati, moraju napraviti nešto lakše od ovoga. A za stolna računala opet ne treba taj Metro UI.
Koncept je odličan, samo je prevelika potrošnja. Ako to misle na tablete utrpati, moraju napraviti nešto lakše od ovoga. A za stolna računala opet ne treba taj Metro UI.
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
tartaglia je napisao/la:Ne moze linux konkurirati windowsima.
Linux ima dvije prednosti za prosjecnog korisnika:
1. besplatan je (win 7 pro kosta oko 1000kn, i ako uzmemo da nova verzija izlazi svake 3 godine, windowsi te kostaju kao dvije hubabube dnevno, tako da to i nije neka prednost)
2. koncept repozitorija (mozda nesto slicno i postoji za win, nisam upucen. Ako i ne, uskoro sigurno bude)
Price o sigurnosti, otvorenosti, stabilnosti i sl. su pricice za cistunce i malu djecu.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
-
fakin
- Spol: M
LXDE s druge strane troši troši ispod 150 mb rama i koji je sad razlog da se kupi win 8?
meni za sada više od linuxa ništa drugo ne treba.
meni za sada više od linuxa ništa drugo ne treba.
Koristis linux samo da bi imao 90% rama slobodno?
Avoid the Gates of Hell. Use Linux!