Opera 10.52

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

jjj

Re: Opera 10.52

Post Postao/la jjj »

Soul_Sample je napisao/la:ne shvaćam kako išta sa sučeljem može biti "glomazno".
Meh, možda odgovori. A možda i pogrešno parsirah, pa si zapravo bio u pravu.
i ako ćemo jednako uspoređivat s jednakim, firefox bez ekstenzija, čak i da je brži (a nije), ne može ni 5% stvari koje može opera.
Nitko ne poriče da je Opera brža? BTW, spreman sam za utvrđivanje tih 5% whenever you are :)

S druge strane, all guns loaded [FF s ekstenzijama vs Opera], mislim da bih puno bolje prošao natežući tih 5%.
a njezini mail klijenti, irc klijenti, torrent klijenti i unite se uopće ne učitavaju ako nisu trenutno pokrenuti, jedino što zauzimaju je prostor na disku, a danas je to barem postao jeftini commodity.
Isto tako i procesorska snaga i RAM. Nadalje, što to znači da se ne učitavaju ako nisu pokrenuti? Valjda da se ne učitavaju ako nisu enabled? Što bi onda razlikovalo stvar od FF...kako? Oh I know, iz Opera ih ne možeš obrisati. Što znači da je korisnik zapeo s njima, htio ili ne.
i ono o popularnosti nisam mislio tako grubo "sort by", ali speed diali, mouse gesturesi, bookmark syncanje, nisu baš nisko na listi popularnosti. a i da ne pričam o awesome baru koji se pojavio nedugo nakon operinog.
Daklem, najpopularnije ekstenzije uglavnom nisu stvari dostupne u Operi, a one koje pak jesu i popularne i preuzete iz Opere su uglavnom bolje nego u Operi. Naprosto jer su mogle biti poboljšane/proširene.
Soul_Sample
Spol: M

Post Postao/la Soul_Sample »

pošto se dovoljno dugo poznajemo da znamo da ovo neće nikuda odvesti nikoga, ja odustajem od daljnje rasprave :D
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
alexmahone4

Post Postao/la alexmahone4 »

sa operom nikada ne mozes faliti....jednostavno je najbolja! :D
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Isprobah sad malo Operu 10.60 alpha za Linux. Zbilja je opako ubrzana, evo, čak pobjeđuje i najnoviji Chromium u JS-u: SunSpider.

Sve u svemu sviđa mi se da Chrom(ium) dobiva konkurenciju što se tiče natjecanja u brzini 8-)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Branimir
Kontakt:

Post Postao/la Branimir »

Može li mi netko objasniti zašto 10.5x buildovi i recimo alpha 10.6 imaju tako grozan font rendering (il štaveć?).

Slova (recimo glavni meni, nazivi tabova i sl) su totalno mutna i smoothing je očajan, dok recimo na Debianu sam primjetio da na 10.6 alpha slova osim toga izgledaju kao da su na "valovima", dakle jedno slovo višlje, drugo niže, treće višlje, četvrto niže... Dal ja skidam neke krive buildove za svoj(e) sustav(e)?!? Niš mi nije jasno.
Opera mi je uvijek bila simpatična i prije dosta godina sam je koristio i na windozima, ali evo ovih zadnjih par buildova za linuxe - izgledaju katastrofa. Prije se nije integrirala u gnome uopće, onda kad su to ubacili, čini mi se da su fontovi otišli kvragu. Isto stvari se ponavljaju i na Ubuntu 10.04, 9.10 i na Debianu Squeeze...

Kanta je core duo 2.8, s 2gb rama, daklem ne koristim 64bitne distre, nividija grafička sa vlasničkim drajverima. Jel meni fali neki apdejtani paketi, qt4?, qt3? opera-shit-bin??

Frustrira me iz izdanja u izdanje, iz alfe u betu, već zadnjih pola godine kava
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Prva napomena: ako želiš probati dvije različite distre, onda nemoj isprobavati Debian i Ubuntu, jer je u njima sve više manje isto posloženo (osim eyecandyja).

Ja na Fedori nemam nikakvih problema s fontovima dok su ljudi na Ubuntuu znali imati problema, a zašto je to tako, to će ti Grof znati bolje objasniti jer se on time bavio (pogledaj HOW: fontovi).

EDIT: sad sam u virtualki instalirao Operu na najnovijem čistom Ubuntuu - nema nikakvih problema s renderingom fontova. Skini LiveCD Fedore i ostavi opensource drivere i onda probaj, možda je zbilja problem u vlasničkim driverima... :o
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Branimir
Kontakt:

Post Postao/la Branimir »

Hm, evo skrišot iz Debiana Squeeze:

Opera 10.6 Alpha 1 (isto je i na 10.53)
slika

i Ubuntu 10.04:

Opera 10.53 i 10.6 Alpha 1
slika

Opera 10.10 (identično izgleda i na Squeeze-u)
slika

Hm... Firefox/Iceweasel ima ok font smoothing, Chrome/Chromium također, sve druga aplikacije na Ubuntu imaju normalne fontove, sam na Operi evo ovako izgledaju. Dal je stvarno neki debian/ubuntu problem sa time, il meni fale neke stvari, ne znam, ne prijavljuje nikakve greške prilikom instalacije bilokoje verzije Opere i svi dependancies su zadovoljeni... kava
Pavle

Post Postao/la Pavle »

...i
Zadnja izmjena: Pavle, dana/u 17 ožu 2015, 11:38, ukupno mijenjano 1 put.
Али да ли се тако могу наци сви програми?
Има један забаван програм,Тукс паинт,и тако се не може наћи
http://www.cirilicalatinica.com/? https://duckduckgo.com
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Ja koristim Operu već dosta dugo i jako sam zadovoljan sa operom. Ima mail, reader, brza je, radi flash brzo...
Sve što treba i radi brzo. Zapravo, sjećam se još dialup vremena kada je opera zapravo iskazala svu svoju genijalnost na način da je browsanje uistinu bilo osjetno najbrže od bilo čega drugoga. Zato sam i počeo koristiti operu. Jedini drugi browser koji mi se fakat sviđa je Epiphany. Također bih rado vidio native E17 browser.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Odgovori