Opera 10.52

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

vuksamotnjak
Spol: M

Opera 10.52

Post Postao/la vuksamotnjak »

Evo izašla je Opera 10.52. Ovo nije finalna verzija već beta ili nešto tome sliučno. Meni malo šteka. Morati ču je mal uštimati ili odustati od nje.

http://snapshot.opera.com/unix/snapshot-6302/
オープン思考....Linuxを使う=オープンWikiの [url]wiki.open.hr[/url](すべての情報を持って)

एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
kova-ng

Re: Opera 10.52

Post Postao/la kova-ng »

probao sam operu i šteka flash, tj. kad kliknem na neke gumbiće na nekom flashu, uopće ne reagira
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.
vuksamotnjak

kova-ng je napisao/la:probao sam operu i šteka flash, tj. kad kliknem na neke gumbiće na nekom flashu, uopće ne reagira

Meni na svima steka flash, ali u operi čak i najmanje. Tak da neznam što je. Odustao sam od opere jel mi cijela šteka. Svi meniji, gotovo sve.

एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
Soul_Sample

Post Postao/la Soul_Sample »

ovo nisu ni bete ni alphe nego tjedni buildovi u kojima je više toga strgano nego što radi. no čak ni u takvim uvjetima nemam većih problema s njom - zbog 10.52 sam napustio chromium i vratio se operici <3
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
itreius

Post Postao/la itreius »

Kakvo je stanje sa podrškom za KDE? Znam da build od prije nekih ~7 dana dana nije radio na KDE-u.
to north, to north there lay the land of dread, dungorthin, where all ways were dead
in hills, in hills of shadow bleak and cold, beyond was deadly nightshade's hold
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

itreius je napisao/la:Kakvo je stanje sa podrškom za KDE? Znam da build od prije nekih ~7 dana dana nije radio na KDE-u.
Ja sam je probal neki dan na OpenSusetu (KDE 4.3.5) i radi perfektno.....
vuksamotnjak

Opera je uvijek bila koplje iznad svih browsera....barem koliko sam primjetio. FF je donio puno novih stvari, ali ovo što ima opera u zadnje 2-3 verzije je fenomenalno. Največi je problem što je glomazna, tj. zašto ne izbaci widgete i okna a recimo uvedu da se u opera sync ukljuće i loznike, te još uvedu ekstenzije. Meni naviše fali skidanje youtube videa i flash block.

Ali znam da je na windowsu najbrži preglednik.

Soul_Sample

flash block za operu postoji, a što se tiče toga da je "glomazna", meni je uvijek radila brže i trošila manje memorije od firefoxa. u syncu postoji checkbox za lozinke, ali ih još uvijek ne syncaju, vjerojatno zbog security razloga.

a ekstenzije? ako ćemo pričati o glomaznom i velikom browseru, uzmimo firefox s tonom ekstenzija, od kojih su najpopularnije one koje imitiraju nešto što opera i tako ima.
jjj

Post Postao/la jjj »

Soul_Sample je napisao/la: što se tiče toga da je "glomazna", meni je uvijek radila brže i trošila manje memorije od firefoxa
Mislim da govori o sučelju?
u syncu postoji checkbox za lozinke, ali ih još uvijek ne syncaju, vjerojatno zbog security razloga.
Such as? Osim ako to ne implicira da se (do) sada synca bez ikakvih sigurnosnih mjera na umu?
a ekstenzije?
...su najbitnije što neki browser može ponuditi. Uz teme, dakako.
ako ćemo pričati o glomaznom i velikom browseru, uzmimo firefox s tonom ekstenzija
No obzirom da ćemo jednako uspoređivati s jednakim, uzmimo ga bez ekstenzija. Poof, Opera je daleko najglomazniji/bloated browser. Torrent i mail klijent? Web server?
od kojih su najpopularnije one koje imitiraju nešto što opera i tako ima.
Erm, ne.
Soul_Sample

sučelje je u operi potpuno prilagodljivo, ne moraš imat ni address bar ako ne želiš, ne shvaćam kako išta sa sučeljem može biti "glomazno". pogotovo što ima i milijun tema za nju.

što se synca passworda tiče, ne znam, meni ih jednostavno ne synca, iako postoji check box za njih, moguće da je do toga što uvijek koristim alphe i bete pa izbjegavaju moguće rupe or sth.

i ako ćemo jednako uspoređivat s jednakim, firefox bez ekstenzija, čak i da je brži (a nije), ne može ni 5% stvari koje može opera. a njezini mail klijenti, irc klijenti, torrent klijenti i unite se uopće ne učitavaju ako nisu trenutno pokrenuti, jedino što zauzimaju je prostor na disku, a danas je to barem postao jeftini commodity.

i ono o popularnosti nisam mislio tako grubo "sort by", ali speed diali, mouse gesturesi, bookmark syncanje, nisu baš nisko na listi popularnosti. a i da ne pričam o awesome baru koji se pojavio nedugo nakon operinog.
Odgovori