[PHP] Hackwork

C, C++, Java, PHP, Ruby...

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
ZDroid

[PHP] Hackwork

Post Postao/la ZDroid »

Ovih dana sam radio na ispravkama svog PHP microframework-a, Hackwork-a. Framework je layout-based (layout princip kao što ima Jekyll), ne MVC, za sad.

Planiram da sredim i HTTP podršku. :)

Izvorni kod: https://github.com/ZDroid/hackwork
Zadnja izmjena: ZDroid, dana/u 21 stu 2013, 18:48, ukupno mijenjano 1 put.
me@droid
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: [PHP] Hackwork

Post Postao/la shrike »

Kako to da nisi koristio MVC?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
ZDroid

Post Postao/la ZDroid »

Lako? :)
me@droid
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Pa MVC je strašno popularan i primjetio sam da ekipa generalno pljuje po svemu što nije MVC pa me čisto zanima.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
ZDroid

Post Postao/la ZDroid »

Hah, ima li to veze? Ne.

Vidiš, mogu da ga pretvorim u MVC, ali nemam trenutni plan za to.
me@droid
iweb
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la iweb »

Meni je osobno MVC dosta frustrirajuć kod malih projekata.
ZDroid

Post Postao/la ZDroid »

iweb je napisao/la:Meni je osobno MVC dosta frustrirajuć kod malih projekata.
Upravo to. Zato i ne želim da menjam tip framework-a u MVC, jer je meni personalno nepotreban, ali to ne znači da nikad neće biti MVC.
me@droid
jorgovan

Post Postao/la jorgovan »

shrike je napisao/la:Pa MVC je strašno popularan i primjetio sam da ekipa generalno pljuje po svemu što nije MVC pa me čisto zanima.

mvc je dobar i nije, uvijek imaš one za i protiv.

na internetu sam našao jedan mini mvc, sa nekoliko klasa, sve izbacio osim 4 potrebne klase i dalje s time radim na jednom velikom projektu.

imam index koji poziva klasu front _controller, front_controller analizira url (url je u obliku blog/edit), automatski instancira controller blog i dinamički poziva metodu ili funkciju edit, funkcija edit u controlleru automatski poziva model blog i funkciju edit.
funkcija edit iz modela vraća rezultat controlleru, controler predaje podatke view-u i prikazuje view.

također ako koristim jquery ili neku biblioteku i post i ako se nalazim na istom view-u, dovoljno je da pozovem funkciju iz controllera.

ako pozivam controller iz druge klase stavim controller/funkcija.

ako ide na akciju forme onda se mora staviti full url, a prvi dio urla se stavi u config.

nešto savršeno.

znači nemam routing nego front_controller koji analizira url.

a u htaccessu imam postavljeno da svaki zahtjev ide preko index.php-a.

znači osnovne klase, index.php, front_controller, model, view, controller i database.

ja sam još dodao tipa templating, prava pristupa, sesiju i klasu za dinamičko kreiranje tablice (predam imena kolona, podatke iz baze, link i ime kolone za detalje i dobije string kojeg zalijepimna template.

jedino je problem ako se ima potreba za tablicom preko koje se unose podaci, onda to radim ručno, mada bi i za to mogao nešto smisliti.

opet ovaj mvc se može raditi ručno, sve isto, samo što se ručno sve klase instanciraju.

recimo nešto tipa ovo:

http://andreaslagerkvist.com/archives/2 ... framework/

svaki način ima prednosti i mana.

a opet nekad ima prednosti način koji se radi samo sa funkcijama bez klasa.
jorgovan

Post Postao/la jorgovan »

samo da se nadovežem, zaboravio sam za neki jquery grid.
razmišljam da koristim neki jquery grid za unos podataka ili da napišem svoj.
ZDroid

Post Postao/la ZDroid »

Polako pripremam HTTP pomagač za Hackwork. :)

https://github.com/ZDroid/hackwork/blob ... e/http.php
me@droid
Odgovori