Linux Mint - Pitanja & Odgovori

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

calisto053
Moderator
Spol: M

Re: Linux Mint - Pitanja & Odgovori

Post Postao/la calisto053 »

Fugu je napisao/la:slika

Isprobao live Mint 13 KDE RC1. Sve radi, u tih par sati koliko je bio na računalu nisam primjetio neki bug. Otvara sve vrste audio i video datoteka. Flash također. Sam je postavio ispravnu rezoluciju za oba monitora, te je zvuk ispravno radio. Sleep i buđenje besprijekorno. Ne znam kakva je situacija kad se instalira i doda grafički driver, ali live je besprijekoran. :thumbs
Ako mi Suse zataji, imam alternativu. :zvizdi

Predivno izgleda! :thumbs
Baš dobro da si zadovoljan!
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
calisto053
Moderator

Službeno objavljen Mint 13 Xfce
http://blog.linuxmint.com/?p=2088

Recenzija slijedi za par dana :thumbs
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

calisto053 je napisao/la: KDE je meni predivan, ali me zamaraju ti silni efekti i blještavilo boja.... Volim čist i jednostavan desktop, a ovaj je ko stvoren za dodavanje điđa, ko da te vuče! Osim toga, ni ne znam detalje i fore za podešavanje - jednostavno ne pratim. Ovo mi je prvi put da ga ozbiljnije isprobavam. Ništa ne obećavam ;)
Da se on fino složit:
slika
:D

Al, šalu na stranu, pogledat na Archov forum kaj se sve da napravit:
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=53617
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Maloprije sam instalirao Linux Mint Debian, i sve je super bilo dok se nisam spojio na net. Brzina jedva prelazi 15 kbps, bilo preko wireless veze, ili etherneta. Mislio sam da će reboot pomoći, ali ništa. Na OpenSuseu sve normalno radi, tako da nemam pojma u čemu je problem..

Ima li tko kakvu ideju? :D
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
calisto053
Moderator

Hugo je napisao/la:Maloprije sam instalirao Linux Mint Debian, i sve je super bilo dok se nisam spojio na net. Brzina jedva prelazi 15 kbps, bilo preko wireless veze, ili etherneta. Mislio sam da će reboot pomoći, ali ništa. Na OpenSuseu sve normalno radi, tako da nemam pojma u čemu je problem..

Ima li tko kakvu ideju? :D

Ja postavio rješenje ovdje:
http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... 9&start=20

Probaj, meni je pomoglo za Gnome2/Mate
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

calisto053 je napisao/la:Ja postavio rješenje ovdje:
http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... 9&start=20

Probaj, meni je pomoglo za Gnome2/Mate
Nažalost ne pomaže, veli: "Operation not supported." nakon iwconfig wlan0 power off . Ne da mi se uopće istraživati što je problem, jer je na Ubuntuu 12.04 sve bilo ok, tako da pretpostavljam da je problem baš u Mintu a ne u deb distrama..

Tražim neku finu deb based distru s Gnome sučeljem, sad nije bitno dali je Mate, Cinnamon ili Gnome Shell. Mislio sam Mint 13, ali sustav se ne boota na računalima s b43 supported wifi karticama. Skinem Debian Testing, ali mi non stop ne može instalirati kernel. Skinem Debian Stable, ali isto zapne tijekom instalacije i traži me da ubacim DVD koji je već ubačen.. :D

Nakon toga skinem LMDE, i imam taj problem sa sporim internetom.. I sad ne znam što da radim! sopak

Ubuntu ne bih, jer mi je spor do Boga i nazad, prije je puno bolje radio.. Sve mi se čini da mi laptop polako krepava, jer su sve te distre prije savršeno radile.. Nije pitanje za ovu temu, ali dajte neku dobru Debian based distru s bilo kojom Gnome varijantom.. :)
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
scheissman

Post Postao/la scheissman »

skini si mint 9
gore mi je kernel 3.2 , sve sam stavio najnovije programe koje koristim, ima updateove do 4.2013
gnome 2 , brz , dobar , isti ti je vrag ko i ovi novi mintovi
nepismena seljačina
nema razlike u slovima , je ije, cesto ekavica i ostali shitovi
kvocijent inteligencije je obrnuto proporcionalan sreci (thank you god iq 78 )
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

scheissman je napisao/la:skini si mint 9
gore mi je kernel 3.2 , sve sam stavio najnovije programe koje koristim, ima updateove do 4.2013
gnome 2 , brz , dobar , isti ti je vrag ko i ovi novi mintovi
Ok, hvala! Budem vidio, evo sad sam naišao na ovaj Solus OS, pa budem vidio kakav je on.. :)
calisto053
Moderator

Baš nemaš sreće! :(
Solus bi mogao bit dobar izbor, Mint 9 isto tako (podrška do travnja 2013.).

Možda Snow Linux???
http://distrowatch.com/table.php?distribution=snowlinux
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Je li itko probao Peppermint? Kakav je?
Odgovori