Fedora 19 izbacuje gnome, a uvodi cinnamon
Moderator/ica: Moderatori/ce
- 4ndY
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Fedora 19 izbacuje gnome, a uvodi cinnamon
To bi zbilja bio radikalan potez za Fedoru s obzirom da Red Hat uvelike sponzorira razvoj Gnomea, ali nekako sumnjam da će se to dogoditi jer ima i puno pristaša Gnome Shella.P1ke je napisao/la:http://mint-srbija.com/fedora-19-izbacuje-gnome-a-uvodi-cinnamon/
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
- Suko
- Site Admin
Teško da će se to dogoditi.
Fedora je ostala jedina službena Gnome distra. I kao što je 4ndy rekao Red Hat je glavni sponzor Gnomea.
Fedora je ostala jedina službena Gnome distra. I kao što je 4ndy rekao Red Hat je glavni sponzor Gnomea.
- glaskoncILLa
plus debian, iako se cini da nitko nece ici sa vanilla gnomeom.Suko je napisao/la:Teško da će se to dogoditi.
Fedora je ostala jedina službena Gnome distra.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
- Suko
- Site Admin
Ja mislim da je Debian sad jadan stisnut u kut. I da bi najradije pobjegni od cijele Gnome priče kad bi to bilo moguće. 
- glaskoncILLa
tesko da ce netko ili nesto stjerati debian u kut buduci se radi o par tisuca ljudi koje nitko ne placa i koji se vise ili manje uspjesno dogovore o svemu izmedju sebe, ilitiga sasvim dovoljno neovisnog man powera da se napravi bilo sto.
a i cijela ta prica o gnomea se previse razvlaci, gnome 3 je naporavljen kao framework sa idejom da mu se na jednostavan nacin moze promijeniti lice i vecina tih side projekata je upravo to, mijenjanje lica, shell je samo jedno od njih.
sto otprilike znaci da ce svi opet sudjelovati u izgradnji temelja i nosivih zidova, jedino ce svatko za sebe nabaciti fasadu.
ne znam si vidio onaj link koji sam stavio o interdistro kolaboraciji na gnome fallbacku?
http://np237.livejournal.com/33660.html
no to je ipak simptomaticno u smislu da je sad sasvim jasno da je gnome ekipa napravila par generalnih gresaka u zadanim smjernicama, sto tehnicki (ocigledno nijedna distra nece isporucivati vanilla gnome3) tako i politicki jer posredno forsiraju upotrebu non-free softwarea, zbog cega se i potegnulo pitanje razvoja necega cime ce se to premostiti.
naravno, bilo bi bolje da je to dio gnomea, ali opet, ako se bude radilo o distro agnostic komadu softwarea, i ta kolaboracija bi mogla biti uspjesna.
a i cijela ta prica o gnomea se previse razvlaci, gnome 3 je naporavljen kao framework sa idejom da mu se na jednostavan nacin moze promijeniti lice i vecina tih side projekata je upravo to, mijenjanje lica, shell je samo jedno od njih.
sto otprilike znaci da ce svi opet sudjelovati u izgradnji temelja i nosivih zidova, jedino ce svatko za sebe nabaciti fasadu.
ne znam si vidio onaj link koji sam stavio o interdistro kolaboraciji na gnome fallbacku?
http://np237.livejournal.com/33660.html
no to je ipak simptomaticno u smislu da je sad sasvim jasno da je gnome ekipa napravila par generalnih gresaka u zadanim smjernicama, sto tehnicki (ocigledno nijedna distra nece isporucivati vanilla gnome3) tako i politicki jer posredno forsiraju upotrebu non-free softwarea, zbog cega se i potegnulo pitanje razvoja necega cime ce se to premostiti.
naravno, bilo bi bolje da je to dio gnomea, ali opet, ako se bude radilo o distro agnostic komadu softwarea, i ta kolaboracija bi mogla biti uspjesna.
...."Have you mooed today?"...