Linux i Toshiba

Diskusije o hardveru i driverima pod Linuxom.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
nene

Linux i Toshiba

Post Postao/la nene »

Pozdrav.

Razmatram kupnju dotičnog prijenosnika, te bih na njega stavio (uz vistu) openSuse 11.0, pretrpjet ću potencijalno gubljenje živaca zbog miješanja ati-ja i linuxa :mrgreen: . Ono što me zanima su vaša iskustva općenito s toshibama, pogotovo ako imate linux na njemu, jer sam pitao službu za korisnike, rekli su da ne bi preporučili stavljanje linuxa na ovu mašinu.

Thx na odgovorima.
The Acacia Strain
Spol: M

Re: Linux i Toshiba

Post Postao/la The Acacia Strain »

Neznam po čemu to oni ne bi preporučili ovo za linux korisnike. Po chipsetu, dobar je i za Mac OS :mrgreen:
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
Markec
Spol: M

Post Postao/la Markec »

nene je napisao/la: , jer sam pitao službu za korisnike, rekli su da ne bi preporučili stavljanje linuxa na ovu mašinu.
.
Ma to su uspaljeni windows korisnici, zasto nebi linux bio na njemu, brže radi nego windows, sigurniji je.

A kad smo vec kod windowsa, ja bi preporucio xp umjesto viste, ja imam na prijenosniku vistu (orginalnu) evo sada mi samo blokira ad remove programs. Moram ju srusiti i ponovno instalirati.

Usput, raspitaj se dali driveri za mrežnu karticu podrzavaju otvorene linux drivere, jer ako su zatvoreni onda pri svakoj instalaciji linuxa ces morati staviti rucno drivere skinuti s neta. A za grafu samo koristi restricted drivers (hardware drivers ) ili pricekaj novu verziju linuxa recimo ubuntu 8.10 bi trebao imati opensource drivere koje je ati otvorio,
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

nene je napisao/la:Pozdrav.
pretrpjet ću potencijalno gubljenje živaca zbog miješanja ati-ja i linuxa :mrgreen: .
Thx na odgovorima.
Nečeš! To je bilo nekada, sada ATIce rade bolje nego nvidie. Pogotovo ako misčš na OpenSUSE-u koristiti KDE4....
Osim toga ATI je svoje drivere otvorio za gotvo sve čipsete, dok nvidia i dalje sve drži zatvoreno....
Odgovori