M

Ukratko se predstavite.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
Dobrodošli na forum portala linuxzasve.com. Ovo je mjesto gdje se ukratko možete predstaviti - slobodno otvorite novu temu i ukratko nam recite nešto o sebi. Također, poželjno je odmah ispuniti profil sa informacijama (Profil/Postavke, gore lijevo).
fram
Spol: M

M

Post Postao/la fram »

Doslo vrijeme da se i ja predstavim...
Vec sam neko vrijeme registriran, no nisam imao sto za dodati :D
Trenutno zavrsavam studij seizmologije, a na faxu mi je i bio prvi susret s linuxom (2008) - u praktikumu za racunalstvo smo radili na opensuseu.
Nakon toga slijedi par klikova zainteresiranih za opensuse sto me je dovelo do instaliranja mandrive na bratov komp, koji nije bio pretjerano zadovoljan ucinjenim jer nisam znao postaviti windowse kao defaultni os u grub-u...
Zatim nastupa kratka pauza, a negdje krajem iste godine kupujem laptop i instaliram ubuntu (naravno: kocka, prozori i sta sve ne...).
Prvi koraci nisu prosli bez problema - ne radi zvuk (ali google pomaze prije ili kasnije), atijeva graficka i slicno. Dosta se drzim na ubuntuu, a nakon toga slijedi prelazak na mint koji me prebacio na KDE (u par pokusaja), pclinuxos, a na kraju opensuse me skroz pridobio u KDE tim. Nakon toga arch pa kratko debian (ipak nije KDE distra) i opet arch (sad vec nekih cca 2g).
Ne znam kako ide klasifikacija, ali smatram se pocetnikom jer probleme rjesavam trazeci odgovore po netu, pa mozda necu pored mudrijih i iskusnijih korisnika biti od koristi na "tehnickim" temama.

Naravno da su svi govorili sto ce mi to, zasto trosim vrijeme na to kad ne mogu ni igre s windowsa igrati, ali eto. Neke preobratio (cura, kolegica...), za neke pozalio isto.

Inace rado citam bespucima interneta o linuxu i opensourceu (odusevljen idejom, no meinstream mentalitet...)
i bilo cemu zanimljivome, gledam serije - sve sto vole oni koji se osjecaju mladima!

Neko vrijeme se igram s KDM login temama, pa ako stignem uz obaveze prema diplomskom i mislite da bi bilo zanimljivo, mozda napisem kratki tutorial kako napraviti nesto jednostavno uz neke smjernice...

To bi bilo za sad sve.

Pozdrav!
kova-ng

Re: M

Post Postao/la kova-ng »

Dobrodošo spivo
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Neka ti je veliko M! :D
Heisenberg

Post Postao/la Heisenberg »

Dobrodosao! :D
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
max360se

Post Postao/la max360se »

Dobrodosao!
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
blacx

Post Postao/la blacx »

:welcome:
shicy

Post Postao/la shicy »

dobrodošao :)
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Dobordošao! :thumbs
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
pero

Post Postao/la pero »

Dobrodošao! :)
Odgovori