Baš kao i što sami naslov kaže...planiram kompletno preći na linux iako se još dvoumim dali Xubuntu ili Mint MATE...anyway,problem je screen tearing koji je toliko očit na Xubuntu da me boli glava,playback m2ts ili mkv hd formata je crap samo zbog toga(ako je to razlog),svako pomicanje prozora me bode u oči itd...
Probao sam svašta koliko znam jer sam ipak noob što se linuxa tiče...edit xorga nije pomogao iako u display settingu sada piše 1920x1080 60hz (inače je pisalo 50/51hz)...ako ugasim composite effects to nešto i pomaže ali ne želim jer efekti su efekti...compiz ne želim instalirati jer ni neznam to na xubuntu a i ne želim ih,neka opcija tamo kao ispravlja stvar ali...dali je to uopće greška refresh ratea ili je tu potrebna nekakva grafička akceleracija sučelja koja bi popravila stvar,može li mi netko pomoći jer sam stvarno zavolio taj linux pa iako moj Win7 radi bez greške,pogotovo ove navedene stvari,playback i to..ipak me vuče linux...to je kao droga kažem vam
Grafička kartica je nvidia 560 GTX...unaprijed zahvaljujem
Zadnja izmjena: DarMar, dana/u 16 lip 2012, 13:03, ukupno mijenjano 2 puta.
Driver je nVidia i sve je uredno,upalio sam sve one vsnyc opcije i to...reza je kako spada a tako piše i za refresh rate,1920x1080 60hz...
Kad ugrabim prozor i vučem ga po desktopu pomislim da će se raspasti koliko se lomi...šteta
Ne znam za Xubuntu, ali isprobavajući nedavno Ubuntu na starijem laptopu sa slabom GF7000M, sve probleme s grafikom sam riješio instalacijom xorg-edgers ppa u kojem su nvidia 302 beta driveri.
Isto ništa,stavio beta 302 drivere i ekran se lomi kao i prije...neznam,možda linux ne diše dobro sa mojom grafom 560 GTX,nažalost nemam drugu pa da probam...u Windowsima nemam problema sa tim i ovo je fakat jedina svar što me tjera od linuxa,možda je nekom nebitna ali meni baš i nije...žao mi je ko psu što je tako..ahhh
Ne vjerujem da je grafička problem. Probaj s nekom live distrom koja učita nvidia drivere, recimo PCLOS. Nažalost, ako je Ubuntu specifično, dalje ne znam jer inače ne koristim *buntu, a s nvidiama uglavnom nemam nikakvih problema. Možda se javi neki Ubuntaš s rješenjem koji je imao slične probleme, nemoj odmah odustajati
Probaj stvarno neku drugu distru koja nije zasnovana na Ubuntuu. Mozda stvarno PCLOS. Ako je do distre onda ces znati.
I probaj s noveau driverima. Deinstaliraj Nvidijine i stavi noveau drivere. Mozda neces imato 100 fps-a na igricama ali ce ti vjerojatno desktop efekti raditi uredno.
Ako si cackao po xorgu preporucio bi ti friski instal, pa vidi odatle. Najprije noveau drivere, pa ako ne ide property Nvidijine. Al svakako PCLOS probaj.
Mozda ti se jos netko javi tko je imao slicnu muku s Nvidiom pa ti konkretnije nesto kaze.
Isprobavao sam ja svakakve distre,od Archbanga do Ubuntua ali na svima se dešava isto...jučer sam isprobao Mint 13 MATE i tu je situacija nešto bolja jedino što na playbacku filma slika puca (VLC,umplayer,gnome player...you name it) bez obzira koji output podesim...uvijek neki glitchevi...čitao sam negdje da xfce ne podržava grafičku akceleraciju sučelja,neznam kako je sa drugim sučeljima,nisam istraživao...oh well :/
Za sada sam instalirao Xubuntu 12.04 jer mi se sviđa sve jedino me muči ta slika,tako da će Win7 još zauzimati drugi disk u slučaju potrebe...a jbt njih se ne možeš riješiti i da hoćeš
Hvala na savjetima dečki poštujem to...
Open Nvidia X Server Settings Via the System > Preferences Menu
Choose ‘OpenGL Settings’ on the left-hand side
Check the box next to “Sync To VBlank” to enable it