Zar je ovo moguće?

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

iv@n
Site Admin
Spol: M
Kontakt:

Zar je ovo moguće?

Post Postao/la iv@n »

To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
csx

Re: Zar je ovo moguće?

Post Postao/la csx »

hahah, staro ali dobro ^^

a jebga vidimo po njihovom predsjedniku kakav su narod :mrgreen:

a i njihov obrazovni sustav nije isti kao kod nas... izgleda da se oni furaju na ono.. manje je više , ... rofl
GoRun

Post Postao/la GoRun »

Pogledajte dokumentarac "zeitgeist" (skidljivo s torrenta) i sve će vam biti jasno...ukratko, radi se o tome da se oni na vrhu trude držati svoj narod glupima, doslovno glupima, iz razloga tog da velika večina njih ne bude svjesna što se zapravo zbiva u svijetu i da slijepo vjeruje politici...zašto je Bush tako dugo na vlasti? Zastrašujuće ali istinito, ljudi su tamo doslovno marionete...i da, hrvati su jedan od najobrazovanijih i najpametnijih naroda na svijetu (ako ne ubrojimo kineze i japance :D ), samo smo malo kukavice kada se treba ozbiljnije pobuniti protiv politike...
1.3845983784950983 + 0,6154016215049017 = 2 ... kava
csx

Post Postao/la csx »

ima smisla... ali ne bi rekao da smo jedni od najpametnijih.. pogledajte nam samo državni vrh... svi imaju neke diplome, al to ne znači da su pametni :mrgreen:
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

to da smo mi najpametniji je upitno. iskreno se nadam da smo jedni od najneobrazovanijih naciaj na svijetu. Ako nismo, onda to znaöi da smo jedni od inteligentno najglupljih nacija. Mentalna retardacija se ne da lijeciti, ali se zato uvijek moze nesto novo nauciti. To da nam fali muda, fali jako puno.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

GoRun je napisao/la:Pogledajte dokumentarac "zeitgeist" (skidljivo s torrenta)
Možete ga i pogledati na adresi http://www.zeitgeistmovie.com/ sa srpskim titlovima.
GoRun

Post Postao/la GoRun »

Hm...nemate baš visoko mišljenje o nama Hrvatima...pa inaće je još od Tita tradicija da nam državu vode obrazovno prenapuhani strojobravari, automehaničari, pomočni kuhari i ostalo...ali, narod tu ništa ne može, izbor nam je ograničen na ono što piše na listiću, a oni sami odlučuju što će na njemu pisati...posredno naravno, i to vlo lukavo...a obrazovanje u hrvatskoj je definitivno jedno od jačih jer je još uvijek natrpano onim "nepotrebnim stvarima koje nam nikada neće trebati" koje se zove opča kultura i koja definitivno ima smisla...kod nas ipak 90% ljudi zna gdje se nalazi sjever a gdje jug, zna nabrojati barem jednu državu koja počinje sa bilo kojim slovom abecede, a za neka slova bi znali nabrojati i više od jedne, također 90% ljudi u hrvatskoj sigurno zna koja je valuta u engleskoj i sigurno zna da su se u povijesti dogodila 2 svj. rata...itd, itd...da ne govorim o hrvatskim znanstvenicima, informatičarima, umjetnicima i sportašima koji su vrlo poznati i priznati u svijetu...glavni problem, zbog kojeg sada imamo ovakav status kakav imamo u svijetu i što nam je život ovakav kakav je, leži u tome što smo u povjesti (pa isada) bili vrlo naivni i povodljivi...no jedno mi nije jasno, dok smo s jedne strane vrlo snažan narod (sjetimo se borbe protiv turaka, i posebice domovinskog rata) s druge strane smo baš kukavice i nemamo muda se pobuniti protiv politike...je bih rekao da nam je to jedina mana
1.3845983784950983 + 0,6154016215049017 = 2 ... kava
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Naša jedina mana je što ne volimo sebe i što smo strašno zavidni susjedu.

S druge pak strane, to što imamo kakvo takvo obrazovanje ne vrijedi ti puno jer je kod nas sustav vrijednosti okrenut naopačke. Kako?

E pa tako da automehaničar ima veća primanja od većine fakultetski obrazovanih ljudi. To je vama normalno? Meni nije. Jer količina odgovornosti mora ići s količinom novca.
Zašto?
Zato jer si netko tko kroz fakultet nije stekao osjećaj kolektivne odgovornosti za ono što radi nebi smio nakupovat kojekakve idiotarije i onda ti tim idiotarijama prijetiti u npr prometu, životu i sl.

Danas su kod nas najsiromašniji upravo fakultetski obrazovani ljudi, a kojekakve čistačice, pa mehaničari i "majstori" drmaju lovom....
Zbog ovog iznesenog proizlazi i dobar dio te zavisti, jer može se normalno očekivati da je neki stručnjak na svom polju (medicinar, inženjer) zavidan susjedu koji gradi li ga gradi nebu pod oblake a lova mu dolazi od nekakve prekupnje, šverca i svega što nije povezano sa nikakvom školom.
Čovjek se zapita, a zašto sam ja dera klupe godinama? Zašto sam ja tako pametan kada sam praktički glupan?

Eh, zato jer nam baš ti glupani i vode zemlju...
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Blizu, jako blizu. Problem je sa nasom edukacijom da je zapravo nesrazmjerno teska. Moras krv procuriti da dobijes diplomu, za koje vrijeme te svi uvjeravaju da ces onda biti bog i batina. realno dobijes ocajnu edukaciju jer znas sve o onome sto ti ne treba za tvoju struku. Hrpa informacija koje se realno ne koriste, nemas preksa niti znanja. Onda ides raditi i ocekujes da ce ti se svi klanjati do poda. skuzis da to bas nje tako i da ces zaradjivati prosjecnu placu. I bam. Evo frustracija. Sve pocevsi od nekih napuhanih debilcina koje misle da su bogom dani. Pogledajmo si iskreno u srce i pitajmo se. da smo mi tako pametni kako mislimo da jesmo, zar bi bili u ovakvoj banani?
I ovdje svi govore da smo najpametniji na svijetu. Zanimljiva procjena. Pitam se di je njemacka bila 1958 u odnosu na 1945? A njih je rat daleko vise pogodio nego nas. sto su ameri uspjeli izgraditi nakon depresije iz 20-ih? Gdje su svi ti briljantni ekonomisti? Zasto imamo toliko duga? Zasto nista ne funkcionira? Sigurno jer smo najpametniji na svijetu. Samo trazimo izliku za svadju. Svaka sitnica u nasim pateticnim mozgovima mora biti izlika za ljubomoru, tucu, zavist i raskidanje prijateljstava sa rugima i sa pameti. Zalosno ekipo. Stvarno zalosno. Rat vise nije izlika, proslo je puno godina. Mi o nasim borcima ne brinemo ni najmanje brige, a o novom calvin Clein parfemu ili Philippe-patek satu najvise. Imas besplatni broj za nazvat i pricat o jogurtu, al izato neki branitelj koji pati od PTSP-a nema koga nazvat uopce. Ovaj, pardon, ima. Utorkom od 14-15. Tada ce se javiti netko ko je diplomirao 70-ih godina i u medjuvremenu nije isao na usavrsavanja, ali bitno da je ta osoba "vrhunski strucnjak". Ko i u svim ostalim granama, mi jednostavno nemamo realnog znanja. Mi smo IDIOTI. Izvozimo jeftino drvo, uvozimo skupi namjestaj. Uvozimo vuno, a vlastitu bacamo. Svinje hranimo mlijkom. Jel tu vama sve stima? Ajde molim vas. malo pogledati realnu situaciju, pa onda srat po drugima. Kad sretnete ekipu koja misli Da je Beethoven narodnjak, a bach rock, onda vam je sve jasno.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Grof je napisao/la:Danas su kod nas najsiromašniji upravo fakultetski obrazovani ljudi, a kojekakve čistačice, pa mehaničari i "majstori" drmaju lovom....
Ne bih se baš složio sa ovime. Gledam malo stanje ovdje kod nas u Slavoniji; zamisli se da radiš cijeli mjesec kao čistaćica ili trgovkinja + hrpa prekovremenih + Nedjelje i onda ti poslodavac dođe na kraju mjeseca i isplati 1800 - 2400 kn!? Ljudi moji to nije ni đeparac a kamoli plaća od koje btw ne može živjeti pojedinac a ipak nekim čudom žive kompletne obitelji.

A ta diploma ti ako ništa drugo osigurava barem prosječnu plaću i sigurno zaposlenje.
Odgovori