Android postao dio Linux Kernela

Pametni telefoni, tableti, netbook prijenosnici...

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Hugo
Spol: M
Kontakt:

Android postao dio Linux Kernela

Post Postao/la Hugo »

http://www.linuxzasve.com/nakon-par-god ... -3-kernela

Kako sam nedavno isprobavao Android na svom laptopu, i nije radilo gotovo ništa od hardvera, sad me zanima dali jednostavno mogu nekako izvući Kernel koji sad koristim na Fedori ili Ubuntuu i ubaciti ga u Android? I kako? :)

Pretpostavljam da bi trebalo kompajlirati cijeli Androidov izvorni kod zajedno s kernelom, no možda i nije tako? Slabo sam upućen u sve to pa ako ima netko tko to dobro zna, bilo bi lijepo kad bi objasnio jer vjerujem da i druge to zanima.. :)
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
The Acacia Strain

Re: Android postao dio Linux Kernela

Post Postao/la The Acacia Strain »

Hugo je napisao/la:http://www.linuxzasve.com/nakon-par-godina-kontroverzi-android-postao-dio-linux-3-3-kernela

Kako sam nedavno isprobavao Android na svom laptopu, i nije radilo gotovo ništa od hardvera, sad me zanima dali jednostavno mogu nekako izvući Kernel koji sad koristim na Fedori ili Ubuntuu i ubaciti ga u Android? I kako? :)

Pretpostavljam da bi trebalo kompajlirati cijeli Androidov izvorni kod zajedno s kernelom, no možda i nije tako? Slabo sam upućen u sve to pa ako ima netko tko to dobro zna, bilo bi lijepo kad bi objasnio jer vjerujem da i druge to zanima.. :)
nedavno je netko otvorio topic vezan uz android 4.0 ovdje, ali ne radi wireless.
kako sam citao po forumima dosta se to javlja kod korisnika, sad neznam oce li taj 3.3 kernel pomoc sta... to treba probat..
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Jel se može isključiti u kernel confu? I da možda najvažnije, jel se zna tko će ga raditi?
max360se

Post Postao/la max360se »

Meni Android ICS savrseno radi na netbooku. Netbook je Acer Aspire One D250
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
shicy

Post Postao/la shicy »

Lutherus je napisao/la:Jel se može isključiti u kernel confu? I da možda najvažnije, jel se zna tko će ga raditi?
samo da nije tvoj "prijatelj" Molnar, čini mi se rofl
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

ak je on piši kući propalo.
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

The Acacia Strain je napisao/la:nedavno je netko otvorio topic vezan uz android 4.0 ovdje, ali ne radi wireless.
kako sam citao po forumima dosta se to javlja kod korisnika, sad neznam oce li taj 3.3 kernel pomoc sta... to treba probat..
Da znam, evo ga:

http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... =37&t=8402

Stvar je u tome da se driveri za moju wireless karticu ne nalaze ni u defaultnom kernelu, nego moram naknadno skidati, pa bi i uz Kernel 3.3 opet morao to raditi.

Ne znam uopće dali će što pomoći taj Kernel 3.3, jer je struktura direktorija drugačija na Androidu u odnosu na ostale Linux distre, pa je pitanje dali bi instalacija drivera bila uopće moguća, a ako bi i bila moguća nemam pojma što ide u koju mapu na Androidu.. Presloženo za mene, pa sam zato i otvorio ovu temu, da vidim dali netko zna više.. :)
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
max360se

Post Postao/la max360se »

Da li netko zna kako je Google impementirao kill switch tj. gdje se nalazi!? Jer ako se nalazi u kernelu, jao se ga nama.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
The Acacia Strain

Post Postao/la The Acacia Strain »

max360se je napisao/la:Da li netko zna kako je Google impementirao kill switch tj. gdje se nalazi!? Jer ako se nalazi u kernelu, jao se ga nama.
zasad nista o tome, ili je meni promaklo:
https://www.linux.com/news/featured-blo ... um=twitter
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Evo, Dejanović je napisao nešto na temu iz naslova...

http://www.monitor.hr/clanci/android-i- ... ar/161266/
Where there is a gui there's a way.
Odgovori