Kako sam nedavno isprobavao Android na svom laptopu, i nije radilo gotovo ništa od hardvera, sad me zanima dali jednostavno mogu nekako izvući Kernel koji sad koristim na Fedori ili Ubuntuu i ubaciti ga u Android? I kako?
Pretpostavljam da bi trebalo kompajlirati cijeli Androidov izvorni kod zajedno s kernelom, no možda i nije tako? Slabo sam upućen u sve to pa ako ima netko tko to dobro zna, bilo bi lijepo kad bi objasnio jer vjerujem da i druge to zanima..
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Hugo je napisao/la:http://www.linuxzasve.com/nakon-par-godina-kontroverzi-android-postao-dio-linux-3-3-kernela
Kako sam nedavno isprobavao Android na svom laptopu, i nije radilo gotovo ništa od hardvera, sad me zanima dali jednostavno mogu nekako izvući Kernel koji sad koristim na Fedori ili Ubuntuu i ubaciti ga u Android? I kako?
Pretpostavljam da bi trebalo kompajlirati cijeli Androidov izvorni kod zajedno s kernelom, no možda i nije tako? Slabo sam upućen u sve to pa ako ima netko tko to dobro zna, bilo bi lijepo kad bi objasnio jer vjerujem da i druge to zanima..
nedavno je netko otvorio topic vezan uz android 4.0 ovdje, ali ne radi wireless.
kako sam citao po forumima dosta se to javlja kod korisnika, sad neznam oce li taj 3.3 kernel pomoc sta... to treba probat..
The Acacia Strain je napisao/la:nedavno je netko otvorio topic vezan uz android 4.0 ovdje, ali ne radi wireless.
kako sam citao po forumima dosta se to javlja kod korisnika, sad neznam oce li taj 3.3 kernel pomoc sta... to treba probat..
Stvar je u tome da se driveri za moju wireless karticu ne nalaze ni u defaultnom kernelu, nego moram naknadno skidati, pa bi i uz Kernel 3.3 opet morao to raditi.
Ne znam uopće dali će što pomoći taj Kernel 3.3, jer je struktura direktorija drugačija na Androidu u odnosu na ostale Linux distre, pa je pitanje dali bi instalacija drivera bila uopće moguća, a ako bi i bila moguća nemam pojma što ide u koju mapu na Androidu.. Presloženo za mene, pa sam zato i otvorio ovu temu, da vidim dali netko zna više..
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.