Evo napokon da se malo aktivnije uključim.
Nakon mojeg blagdanskog švrljanja po distrama na poslijetku sam se odlučio
skrasiti s Fedorom 16. Prvenstveno radi toga jer uvjek volim biti "on cutting edge".
Do sada nisam imao nekih pretjeranih iskustva s Gnome 3 Shellom pa tako je to
podrucje za mene nepoznanica.
Pošto sam naviknut da kad se jednom klikne na close (onaj mali x u desnom gornjem kutu,
koji vise i nije tako mali u gnome 3) da se aplikacija zatvori, ali ocigledno ovdje to nije slucaj.
Pa da prijedjem an stvar Instalirao sam tako skype i pokrenuo ga. na windowsima sam ga jedino
koristio jos davnih dana , i od tad uopce s njim iskustva nisam imao, i sad napokon kad mi zatrebao
instaliram ja njega na fedorici i prijavim se super, a posto je na windozama sam imao postavljano da
na zatvaranju ga minimizira na "notification area" mislim da se to zove, ovdje sam to nekako automatizirano
napravio, i naravno da se nije nista minimiziralo, nego reko mozda je jos uvjek otvoren i tako ja ponovno pokrenem
Skype, i vidim da se treba ponovno prijaviti, mislim si ja u sebi "mora da se ne minimizira"
idem se ponovno prijaviti. Prijavim se ja i nakon par sekundi ucitavanja dodje mi poruka "Another Skype instance
may exist", i sjetim se da sam negdje nacuo da gnome 3 zapravo ne zatvara aplikacije nego radi tipa tablet , da ih samo
suspendira. E a posto nemogu nigdje naci "pokrenuti skype" tad sam odlucio da vas upitam "What the hell is going out here"
Hvala lijepo i nadam se da nisam bio previse nejasan