Ubuntu Intrepid Alpha (8.10)

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Sokac
Site Admin
Spol: M
Kontakt:

Ubuntu Intrepid Alpha (8.10)

Post Postao/la Sokac »

Sljedeća verzija Ubuntua (8.10) trebala bi izaći u listopadu 2008. godine. 26. 06. izdana je prva Alpha verzija i odlučio sam je instalirati na notebook.
slika
Skinuo sam alternativni CD i krenuo sam s instalacijom (u terminalu). Instalacija je trajala malo duže, 30ak minuta - no sve je prošlo u redu. Alternativni CD ima i podršku za kriptiranje tvrdog diska, zanima me dal će dodati na svoj instaler u finalnoj verziji.

Nakon instalacije, prvo veliko oduševljenje. Vrijeme dizanja sustava izrazito je brže od prijašnje verzija (8.04.1) i to me ugodno iznenadilo. Promjena rezolucije ekrana uredno radi bez resetiranja X (jest da mu malo duže treba da sve posloži). Intrepid u Alpha verziji nema firmware za wlan b43legacy te sam njega morao preko apt-get instalirati (b43-fwcutter koji je riješio ostali posao). Nakon toga, uredno radi. Compiz se neće pokrenuti na grafičkoj ATI Radeon RV250 (FireGL 9000) dok je na 8.04.1 uredno radio. Možda mi se čini, a možda i je - brže radi sa usb flash memorijama. Vidi se da se razvojna ekipa pozabavila dijelovima ispod haube što mi je drago.

Najveća promjena u dizajnu je boja pozadine prozora te trake (sivo-smeđa boja) no vjerujem da će se do finalne verzije dosta promijeniti, jer je ova dosta nepregledna (pogotovo ružno izgleda na OOo).

slika
slika
Sokac
Site Admin
Kontakt:

Re: Ubuntu Intrepid Alpha (8.10)

Post Postao/la Sokac »

Upravo nakon skidanja update nisam se mogao logirati u GUI te sam morao napraviti novog korisnika kako bih mogao uć... i u terminalu mi dodaje nešt slično ovome ^@ iako ja ništa nisam kucao. bugovi, bugovi... al dobro, 1 alpha ne može biti bolja :)
coccolino

Post Postao/la coccolino »

Pa ne izgeda mi baš nešto impresivno, no s obzirom da si rekao da izlazi u lustopadu bit će to sve još bolje :D :D :D
carpe diem
Markec

Post Postao/la Markec »

coccolino je napisao/la:Pa ne izgeda mi baš nešto impresivno, no s obzirom da si rekao da izlazi u lustopadu bit će to sve još bolje :D :D :D
Alpha verzija donosi samo neke novosti, neke nove programe i mogucnosti alli ne ispravljaju se bugovi, Ja ču isprobati tek kada izađe beta verzija.
Ja sam prije skino alphu 4 i 5 (za hardy heron ) i nije radila, nisam mogao ni live cd dignuti, a na beti verziji su problemi bili uklonjeni .
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Auuuuu koja ružna tema. Na internetu ima svega ali ovoj je stvarno teško konkurirati. :udri
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Sokac
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Sokac »

evo u novom updateu su promjenili izgled vrha prozora (naziv prozora, minimize, maximize i close):
slika

Bit će promjena, danas bi trebala alpha 2 izać.
Gogy
Kontakt:

Post Postao/la Gogy »

Gadno, gadno nema šta... :mrgreen: Ali ljepota je sporedna stvar, uvijek se može neka druga tema stavit. Bitna je funkcionalnost, stabilnost i brzina.
Sokac
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Sokac »

Gogy je napisao/la:Gadno, gadno nema šta... :mrgreen: Ali ljepota je sporedna stvar, uvijek se može neka druga tema stavit. Bitna je funkcionalnost, stabilnost i brzina.
tako je, možeš staviti human themu i bit će sve ok. ja ću ostat na ovoj, čisto da vidim promjene. Ionako ne koristim često laptop.
cegevara
Kontakt:

Post Postao/la cegevara »

Zar izlazak 8.10 verzije nije u avgustu 2008 ? Tak sam procitao u temi vezanoj za to...
Sokac
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Sokac »

Na službenoj stranici piše October 30th

https://wiki.ubuntu.com/IntrepidReleaseSchedule
Odgovori