Samsungovo ružno pače

Pametni telefoni, tableti, netbook prijenosnici...

Moderator/ica: Moderatori/ce

Linux za sve
Kontakt:

Samsungovo ružno pače

Post Postao/la Linux za sve »

simke
Kontakt:

Re: Samsungovo ružno pače

Post Postao/la simke »

pa nije ružan.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Da budem iskren, meni nije jasno što bih trebao raditi sa tabletom ili čak sa nekim od tih iphonoidnih mobitela, a kamoli sa tim čudom.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

shrike je napisao/la:Da budem iskren, meni nije jasno što bih trebao raditi sa tabletom ili čak sa nekim od tih iphonoidnih mobitela, a kamoli sa tim čudom.
Pa, sve što rade mladi.... :mrgreen:
Soul_Sample
Spol: M

Post Postao/la Soul_Sample »

shrike je napisao/la:Da budem iskren, meni nije jasno što bih trebao raditi sa tabletom ili čak sa nekim od tih iphonoidnih mobitela, a kamoli sa tim čudom.
Pa evo ovak.

Ideš se šišat u valpovo koje je 3 do 4km daleko. Moraš ić pješke. Vani je vruće. I tak, ošišaju te i izađeš van, a ono vani još toplije nego prije. I onda uzmeš mobitel i napišeš na status "jebalo me ić pješke da me jebalo". Uto ti ulijeće frend na chat i pita te "gdje si?" ja mu kažem tu i tu, on kaže "evo ja u valpovu skupim te sad".

rezultat: doma sam za 5min autom, umjesto 45min pješice.

technology wins.

ili ideš u osijek autobusom obavit nešt, budeš gotov, a kad ono idući bus tek za 3 sata. odeš na facebook i skužiš da ti je frend išo u pevec osijek, nazoveš ga i kažeš mu da te skupi. rezultat - doma za 45 min umjesto za 3 i po sata.

technology wins.

ovo pišem samo u obranu smartphoneova, ne znam još prednosti tableta ili ovih mutanata.
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Tableti su jedna jako korisna stvarca.
1. Stalno su upaljeni pa ne morate cekati da se zboota da bi nesto radili.
2. Velicine su manje biljeznice pa su puno prenosiviji od laptopa.
3. Na njima mozete: Surfati netom, gledati video, slusati muziku, citati knjige i casopise, igrati igre, upravljati kucnim financijama, voditi biljeske, chatati, primati mailove u stvarnom vremenu, slikati slike, videochat, skidati filmove i sl s neta, upravljati racunalom na daljinu, nositi na put. . .

I nemojte ih usporedjivati s laptopom. Puno su prakticniji za casual rad nego laptop.
Od kada imam tablet, racunalo palim samo za zahtjevnije poslove.
I pripazite sto cete skomentirati nakon ovoga jer cu vam vase komentare vratiti za dvije godine kad si kupite svoj prvi tablet i kad zakljucite kako su genijalne sprave. :bleh:
EDIT:I da, knjige se citaju normalno. Ovo ljeto sam procitao hrpetinu prvoklasnih naslova.
I sto je najbolje, prosjecno sam ih platio 30 kuna. U knjizari bi ih platio 180.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Ja bih si nabavio tablet, ali trenutno sam u besparici. A znam zašto bih ga koristio. Volim čitati u krevetu prije spavanja :)
Sad za to koristim laptop i nije baš previše ugodno. Osim toga tablet bi morao imati GPS jer sam ja izgubljen inače, a vožnja po ZG mi nije jača strana :)
Ovo su dvije najvažnije stvari zbog kojih ću kupiti tablet prvom prilikom. Smartphoni me baš i ne zanimaju previše iako su za navigaciju praktičniji.

Za put mi je i dalje laptop najbolji izbor. Ne mislim baš na korištenje u nekom prometalu, nego kad dođeš na destinaciju i trebaš ostati nekoliko dana.

Ovaj samsung ne bih kupovao jer mislim da je za ugodno čitanje i surfanje i dalje premalen.

A što se tiče desktop kompa, naravno da je za rad najugodniji i ne bih mogao bez skalamerije.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Mda, baš sam neki dan gledao apple tablet za svrhu čitanja knjiga (iako bi ereader bio bolji za to po definiciji) i zaključio da je previše težak za tako nešto. Mislim da ću si u skorašnje vrijeme kupiti neki erader sa onim ekrančićem koji izgleda kao papir.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Markec

Post Postao/la Markec »

Kad sam bil na moru na rivi se organizirala neka fešta neke igre, potezanje užeta, alka (jedan vozi tačke a drugi se vozi i drži koplje itd. I tamo opazio da netko ima onaj iPad. Držao ga je u zraku i njemu sam vidio lice tj video lica druge osoba koja gleda preko videopoziva te igre na moru. Izmenadil sam se, zar nije jednostavnije to raditi sa smartphoneom a ne tabletom, mislim da mu onako i dosta baterije poždere.

Ja se slažem Sukom, i ja bi volio tablet al i nemam novca a ni posla pa ga mogu samo sanjati. Ovaj mob "Lg optimus 2x " sam kupio sa novcima koje poduže vrijeme štedim jer sam stalno sanjao android mobače :D
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Šta se mene osobno tiče, tableti su dobri samo za zaklanjanje sunca kad ti opiči u oči... ali, čekaj.. pa to mogu i samom rukom... ruga_se rofl :mrgreen: szao :peace sdobar
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Odgovori