Debian na dvd-ovima

Diskusije usko vezane uz Debian distribuciju.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Gigolo

Debian na dvd-ovima

Post Postao/la Gigolo »

Skinuo sam Debian 6 sve dvd-ove i oni nemaju non-free pakete. Našao sam skriptu koja skida non-free repo
[quote]
#!/bin/bash

SERVER=http://ftp.us.debian.org

PATH1=debian/dists/squeeze/non-free/binary-i386
PATH2=debian/dists/squeeze

wget --force-directories --no-host-directories \
${SERVER}/${PATH1}/Packages.gz \
${SERVER}/${PATH1}/Packages.bz2 \
${SERVER}/${PATH1}/Release \
${SERVER}/${PATH2}/ChangeLog \
${SERVER}/${PATH2}/Contents-i386.gz \
${SERVER}/${PATH2}/Release \
${SERVER}/${PATH2}/Release.gpg

gunzip <${PATH1}/Packages.gz | grep '^Filename: ' |\
sed "s%^Filename: %${SERVER}/debian/%" > Download.list

wget --force-directories --no-host-directories \
--input-file Download.list[/quote
Dobiveni dvd se lijepo uklopi sa apt-cdrom, ali i dalje nama dosta toga šta ima na netu, npr, avidemux. Što trebam skinuti da imam kompletni debian na dvd-ovima? Hvala unaprijed!!]
sumski
Moderator
Spol: M

Re: Debian na dvd-ovima

Post Postao/la sumski »

avidemux je u debian-multimedia repozitoriju, ne u službenim debian repoima
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Gigolo

Post Postao/la Gigolo »

OK! TNX!! Skida se. Al ima dosta toga pa neznam oće li mi hard biti dovoljno velik.
Gigolo

Post Postao/la Gigolo »

Dopuna: Nije pitanje veličine harda već nbjegove popunjenosti.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Zašto uopće skidaš sve to na disk?!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Gigolo

Post Postao/la Gigolo »

shrike je napisao/la:Zašto uopće skidaš sve to na disk?!
Nema nekog naročitog razloga. Možda kolekcionarstvo?
Uglavnom sve je skinuto i sad imam Squeeze na 11 dvd-ova i 2 cd-a.

Dopuna: Inače mi kod Linuxa smeta ovisnost o netu. Sad mogu instalirati i koristiti Squeeze bez neta. Inače čitam da je upotreba repoa prednost nad windows načinom spremanja programa va cd. A meni se upravo ta stalna prisutnost na mediju sviđa. Šta učiniti ako ti treba npr. spomenuti avidemux, a nemaš neta? Ovako je bolje. I Ubuntu korisnici imaju dobru stvar, a to je pravljenje custom medija. Napraviš da sa svim programima koje koristiš i stalno ga imaš.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Uf, imati stvari lokalno je stvarno prednost. Jedini problem je u tome što su DVD-i postali notorno nepouzdani. Svi sa kojima sam pričao su se žalili na istu stvar; snimiš nešto na DVD i za 4 mjeseca više neće biti čitljiv, nešto će faliti, korumpiran podatci, .... katastrofa. Inače, mene je u danima ubuntu breezy badgera upravo spasio repozitorij na DVD-u jer nisam imao DSL net:D
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Odgovori