Par kritika/prijedloga...

Prijedlozi, komentari, kritike i sl. vezano uz portal.

Moderator/ica: Moderatori/ce

4ndY
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Par kritika/prijedloga...

Post Postao/la 4ndY »

...s ciljem da ovaj site bude kvalitetniji/profesionalniji.

1. Pravopis i gramatika. Layout stranica je ugodan oku, pomalo minimalistički (nije zamjerka, dapače, osobno preferiram minimalizam), sve u svemu izgleda vrlo profesionalno. Hijerarhija sadržaja je također dobra. Ali ono što daje izrazito loš dojam je pravopis i gramatika (pogotovo wiki dio). Ljudi, pa to nije kvantna fizika, samo malo više pozornosti treba obratiti tom detalju. Riječ provjeriti na npr. hjp.srce.hr, no danas svaki field za unos teksta ima ugrađen spellchecker.

2. Povezanost CMS-a i foruma. Ne trebaju dijeli bazu korisnika ili razvijati nekakav poseban bridge. Ali da barem postoji link u članku na topic s komentarima na forumu, ili nekakav link na forumu da se može vratiti na portal?

3. Sitnice i detalji.
- Mnogi članci završavaju s "Pročitaj više". E sad, nekonzistentno je da neki bacaju na vanjske stranice, a neki su interni. Treba postojati nekakva razlika, da korisnik zna gdje ide. Ako radi ničeg drugog onda radi urednosti.
- Skining foruma? Siguran sam da već to imate u planu.
- Wiki? Čemu naziv wiki, ako nitko ne može editirati, barem uz nekakvu registraciju?

p.s. Slobodno navedite i loše strane Linuxa (u usporedbi s Windowsima), tako ćete ipak biti objektivniji i čitatelj će vam više vjerovati (a svi znamo da ima mana ;-) ).
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Re: Par kritika/prijedloga...

Post Postao/la iv@n »

4ndY je napisao/la:- Wiki? Čemu naziv wiki, ako nitko ne može editirati, barem uz nekakvu registraciju?
U izradi je CMS za Wiki.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Pohvale zbog mogućnosti komentiranja Vijesti s naslvnice, ali... što je s onim vijestima čiji link odmah vodi na vanjsku stranicu? :roll:
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Pored tih vijesti je u naslovu postavljena sličica koja označava da se radi o vanjskom linku.
link.jpg
(40.56 KiB) Preuzeto 1097 puta.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

adminivan je napisao/la:Pored tih vijesti je u naslovu postavljena sličica koja označava da se radi o vanjskom linku.
Nisi me shvatio što sam pitao (tj. ja nisam bio jasan). Kako te članke komentirat na ovom forumu?
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Hm, za sada nikako. Radi se više o linku nego o vijesti u ovome slučaju. Vidjet ćemo kako to riješiti kasnije.
Kristijan
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan »

Da ja nadodam nesto.

Danas sam u VIP/u kupio ASUS Eee PC, i za ovaj forum znam vec dugo, ali sada sam postao clan >D

Evo i od mene nesto>

1. da se stavi SMF forum jer phpBB 3 nema toliko funkcija, s nije ni siguran.
Moze se to prebacit bez gubljenja postova&clanova.

2. da se krene sa izradom dizajna, ako treba, ja bi doprinjeo dizajnu mnogo, a moj frend je jako dobar sa crtanjem nas kompu, pa...

3. Stavite podforum Vazno! pravila kao locked.

ako se jos nesto sjetim, stavim.
ASUS Eee PC Linux Xandros user.
Svijet-Multimedije.Net --> otvaranje uskoro!
Neka svi koriste besplatne altenative, Linux zauvijek!
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Eee PC je napisao/la: 1. da se stavi SMF forum jer phpBB 3 nema toliko funkcija, s nije ni siguran.
Moze se to prebacit bez gubljenja postova&clanova.
Oko ovog se baš ne bih složio s tobom. Ako misliš da je phpBB bio nesiguran, onda valjda misliš na phpBB2 (koji je to i bio). Nadalje, phpBB3 ima više funkcija i mogućnosti od SMF-a (barem od trenutne stabilne verzije) - trust me on that - koristim već par godina SMF (čak smo i prijevod za njega radili). SMF je dosta nekonzistentan, npr. "message preview" radi na forumu, ali ne u PM-u (što će valjda 2.0 sve popravit), nasuprot tome phpBB3 je cijeli odlično napravljen (rewrite totalni od dvojke).
I koliko god SMF imao dostupnih paketa za nove mogućnosti i funkcije, phpbb će uvijek imati barem dvostruko više 8-)

I na kraju, phpBB3 je GPL, a SMF nije.
Sokac
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Sokac »

SMF nije, ali je isto opensource. SMF ima veliku prednost, a to je tzv SSI. Lako se integrira sa stranicom i do sada sam radio s njime. Ne znam kakav je phpbb s time...
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Da ne ispada da lupam bez argumenata: usporedba. Ili ipak bolje ova :D

Što se tiče SMF-a: bolji je utoliko što je duže na tržištu, pa mu to donosi određenu prednost u tutorialima za teme i integraciju, samim temama i slično. Ali napominjem, baš zbog njihove restriktivne licence se više ne mogu bridgat s Joomlom 2 (koja je GPL3) i to je glavni problem (ili je problem u strogom GPL3, zavisi kako gledaš).
Za integraciju ti ne bih znao reći, jer sam samo koristio gotove bridge-ve, ali mislim da ne bi trebao biti problem.
Odgovori