"Saving Power with Linux"
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
csx
"Saving Power with Linux"
Evo zanima me jel tko pokušao na svom laptopu svesti potrošnju baterije na minimum...
ja sam sinoc instalirao powerTOP, islkjucio sto se dalo iskljuciti... ali primjetio sam da recimo kad iskljucim gnome-power-manager ne mogu normalno ugasiti lap. (klikom na ikonu za gasenje, ubuntu se zablokira :S)
i jos nesta.. na stranicama gdje je flash uvelike mi se poveca potrosnja baterije, pa me zanima jel ima kakav fix da se to smanji? O.o
ja sam sinoc instalirao powerTOP, islkjucio sto se dalo iskljuciti... ali primjetio sam da recimo kad iskljucim gnome-power-manager ne mogu normalno ugasiti lap. (klikom na ikonu za gasenje, ubuntu se zablokira :S)
i jos nesta.. na stranicama gdje je flash uvelike mi se poveca potrosnja baterije, pa me zanima jel ima kakav fix da se to smanji? O.o
Re: "Saving Power with Linux"
gnome-power-manager je aplikacija koja je, osim da prati stanje energije sustava, drži pod kontrolom i ostale ACPI sustave kao što su softwaresko gašenje računala, podatke o baterijama i sve ostalo i to veže sa komandama iz GNOME-a. S toga nije ni čudo da ti se zablokiralo. Da si prethodno ugasio gdm daemon komandom /etc/init.d/gdm stop vjerojatno bi ugasio laptop uspješno.csx je napisao/la:Evo zanima me jel tko pokušao na svom laptopu svesti potrošnju baterije na minimum...
Za flash je to normalno, jer on ždere resurse CPU-a. Uljkuči si System Guard, pa pogledaj stanje procesora na stranicama koje imaju flash animacije
-
csx
mmmm tako znaci ^^
a gledam na netu imaju neki patchevi za firefox pa sam mislio da bi to moglo pomoci ^^
a gledam na netu imaju neki patchevi za firefox pa sam mislio da bi to moglo pomoci ^^
Gle, možda mogu pomoći jer tko, osim Adobe-a zna zašto flash plugin toliko troši resursa. Možda imaju nepotrebnog koda unutra koji se vrti, ili kakvu drugu petlju koja radi nešto bez veze. Trebalo bi probati sa recimo gnash-om vidjeti, koliko on troši.csx je napisao/la:mmmm tako znaci ^^
Probaj instalirati swiftfox. To ti je firefox optimiziran za određeni proc. Trebao bi se vrtiti efikasnije. Meni se ne vrti nikako. Kaže da imam GTK 2.80, a da switfox radi moram imati GTK 2.10 ili više
. Probaj sniziti kvalitetu flasha. i zatamni lagano monitor i nabaci neku tamnu temu.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Kažeš da si gledao, no za svaki slučaj pogledaj ovo za ff.
"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."
-
csx
koristim swiftweasel... al budem i ovo probao.. ^^shrike je napisao/la:Probaj instalirati swiftfox. To ti je firefox optimiziran za određeni proc. Trebao bi se vrtiti efikasnije. Meni se ne vrti nikako. Kaže da imam GTK 2.80, a da switfox radi moram imati GTK 2.10 ili više. Probaj sniziti kvalitetu flasha. i zatamni lagano monitor i nabaci neku tamnu temu.
monitor naravno uvijek malo zatamljen
-
csx
evo imam mali problem... nakon sto ovo unesem u konzolu:
dobijem ovo:
help? O.o
Kod: Označi sve
sudo echo 1 > /sys/devices/system/cpu/sched_mc_power_savingsKod: Označi sve
bash: /sys/devices/system/cpu/sched_mc_power_savings: Permission denied- Tux Slave
- Spol: M
- Kontakt:
To mi je cudno. Zar nije sudo totalna zamjena root(?) Probaj kao root (su).csx je napisao/la:evo imam mali problem... nakon sto ovo unesem u konzolu:dobijem ovo:Kod: Označi sve
sudo echo 1 > /sys/devices/system/cpu/sched_mc_power_savingshelp? O.oKod: Označi sve
bash: /sys/devices/system/cpu/sched_mc_power_savings: Permission denied