Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
pa prije tjedan-dva bila je priča o "Dream about Linux Desktop is dead".
Pa yast je jedan alat kakvog desktop OS mora imati.
možete pričati kako se sve može iz cli-ja ali yast je odlična stvar za desktop korisnik kojeg ne zanima administracija i podešavanje iz terminala nego neki drugi posao (zbog kojeg i koristi desktop OS).
a sad, to što većina linux korisnika ipak preferira CLI.. to je druga priča.. možda priča o dead dream-u?
nemoj se odmah paliti, ne mislim niš provokativno. sam mala konstruktivna kritika/misljenje
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
rekao bih da je relativno user friendly.
ako ga uhvatis sa hardwareom koji mu se ne svidja, moze biti prilicno tezak, rekao bih i nesavladiv za apsolutnog pocetnika.
rekao bih i da yast nije neko cudo, pogotovo ako se radi o radu sa paketima, a ni ne nudi nesto sto ne postoji na bilo kojoj desktop distri unutar nekih drugih aplikacija.
sto se tice paketa, canonical je tu odnio pobjedu sa software centerom, apsolutni must have za pocetnike.
ali ako instalacija prodje ok, onda je i suse ok.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Suko je napisao/la:Nisi trebao zapocinjati ovu pricu.
Jesi siguran da zelis cuti i drugu stranu medalje?
Evo kako sam ja vidio drugu stranu medalje (Verzija 11.3) :
- instalacija nije htjela iz prvog pokusaja
- printer mi nije prepoznao pa sam onda morao otici do localhost:631 kad gle cuda nece mi password. Nakon googlanja sredio stvar.
- najsporije bootanje od svih distri koje sam isprobao
- ne znam jel to do KDE-a ili do suse-a ali kad kliknem na bilo koji program otvara ga 5 sekundi.
Nakon cupanja kose i izgubljenih zivaca dosao do zakljucka da cu se vratiti na Ubuntu jer mi tamo sve radi besprijekorno.
Ja imam uglavnom pozitivna misljenja o suseu i prilicno je user frendly. Jedini je problem opet hardver koji mu nepase sto mi je prolicno nejasno kako bas tako puno ljudi ima problema sa time ali pustimo sada to, skoro pa sigurno budem jednog dana opet probao sisu...
Jos samo ono sto kaze glas, jednoj user frendly distri potreban je software center kao sto ima ubuntu ili mint.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
ne znam, možda je navika, ali meni je Synaptic mila majka za rad sa paketima...yast mi je tu malo neintuitivan...a Software center je daleko najkorisnija stvar za početnike
zole052 je napisao/la:Jos samo ono sto kaze glas, jednoj user frendly distri potreban je software center kao sto ima ubuntu ili mint.
nisam probaop softver center pa ne mogu reći koliko je dobar i dalji je bolji od yastovog softver managera..
ali yast i još one-click-install funkcionira odlično.
Nije stvar koji je bolji za tebe, stvar je kada covjek dodje prvi put na linux u ugleda yast ili ugleda ubuntov software center (jos da je nekako krizati i mintov sa ubuntovim ispalo bi nesto savrseno)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Ne bi mogao reci za distru jer mi nikada nije radio kako treba (ne voli bas moj hardver), ali jedna stvar mi je isla stravicno na zivce.
Nikada mi nije u instalaciji prepoznao drugu Linux distru na kompu. Windowse je uvijek prepoznavao (dok sam ih imao).
Uvijek sam ih morao rucno unositi.
Dobro, vise distri mozda nije pocetnicka stvar, ali bi ipak trebao automatski to odraditi.
Inace,ako instalacija prodje dobro i ako prepozna hardver, ne vidim kako ne bi bio user friendly. KDE je KDE. Ne treba biti nesto pametan da se snadjes u njemu. Pa, sve pise.
Jedino ne znam kako stoji s lokalizacijom (nekima je to vazno) i s instalacijom kodeka, flasha, jave i takvih stvari.
Ako to nije problem, onda ne vidim kako ne bi bio user friendly.