Skype 2.1 Beta

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Odgovori
zokislav89
Spol: M

Skype 2.1 Beta

Post Postao/la zokislav89 »

Verzija Skypea koja se održava na LInux-u Skype 2.1 Beta
Svi mo upoznati što je Linux i koja mu je namjena. zbog određenih stvari Skype mi je stvarno potreban
No zarpavo problemi su sljedeci da mikrofon mi zapravo uopce ne registrira ( na drugom operativnom sustavu Windows radi ok) pa me zapravo cisto zanima kao da namjestam opcije.
gledao sam na optionsima osvrnuo se na " SOund devices" zarpavo Micorphone mi registrira samo kao Pulse audio server (local)
a ja kao Linux freshmen se baš i ne snalazim kako treba.
Pa molio bih step by step upute :zamisljen :zabrinut :komp

Hvala unaprijed
:D
EPIC FAIL
For some thing there`s just no excuse
zole052
Spol: M

Re: Skype 2.1 Beta

Post Postao/la zole052 »

1. Odi na System > Preferences > Sound > Input i provjeri ako ti je odabrana prava zvucna kao input
2. Provjeri da ti nije tu stavljena kvacica na Mute
3 Ako nista od toga ne pomaze instaliraj gnome alsa mixer

Kod: Označi sve

sudo apt-get install gnome-alsamixer
Odi u Programs > Sound & Video > Gnome Alsa Mixer i tu pod karticom od tvoje zvucne u koju je mikrofon gurnut i pogledaj da ti nije 'line-in' mutiran.

Meni inace na onboard zvucnoj to sve radi bez problema ali na drugoj koju koristim moram ovo u alsamixeru odkaciti sveki put kada koristim mikrofon.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Grof
Site Admin

Re: Skype 2.1 Beta

Post Postao/la Grof »

Koji hardver koristiš?

ako ti je mikrofon integriran na računalu (notebooku) moguće je da je to digitalni, a ne analogni uređaj pa trebaš u mixeru uključiti digitalni audio ulaz (tako je bilo kod mene na toshibi ;) )
Odgovori